Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hmmm, we hebben een lekker pakket binnen gekregen. Een pakket met verzorgingsproducten van de webshop Big Green Smile. Een webshop met ecologische producten voor uiteraard kinderen en baby’s maar ook voor het schoonmaken, voor vrouwen en mannen, gezondheid, cadeau en travel.

Alle producten die je kan kopen bij Big Green Smile zijn dus ecologisch. De verpakkingen zijn afbreekbaar, in de producten zitten alleen maar natuurlijke stoffen en zijn vooral verantwoord voor onder andere de huid. Ook zijn alle producten hypoallergeen dus zullen de meest kinderen met een gevoelige huid goed tegen deze producten kunnen. Ik ben daar altijd een groot voorstander van.

Ik heb producten ontvangen van zowel Weleda, Burt’s Bees Baby Bee en Petit & Jolie. In dit pakket zitten allemaal producten voor de huid. In dit artikel lees je wat er precies in ons pakket zit.

Als eerst laat ik jullie de calendula gezichtscrème van Weleda zien. Calendula is een gele bloem die een sterke werking heeft op de huid. Het maakt de huid zacht en bevorderd de genezing van wondjes. Vandaar de gele tube met rechtsonder de gele bloem. Ik zal binnenkort meer schrijven over Calendula want het is wel een hele goede en belangrijke bloem in de cosmeticawereld. Ook voor dames en heren.

4-16-big-green-smile-petit-jolie-burts-bees-bee-huid-verzorging-artikelen-verzorgingsproducten-ecologisch-verzorgend-goed-nanny-moeder-ervaringen-weleda-calendula

Nola heeft nooit echt een egale huid op haar gezicht gehad. Soms is haar huidje op haar gezicht wat geïrriteerd en krabt zich soms ook weleens open in haar slaap. Dan heeft ze bijvoorbeeld een klein sneetje op haar wang. We smeren haar gezicht eigenlijk nooit in maar deze gaan wij zeker gebruiken. Vooral nu ik weet wat voor een werking deze bloem heeft. Alle ingrediënten zijn ecologisch en goed voor het gezicht. Er zit wel een heel klein beetje parfum in wat niet heel nodig is maar wel heel lekker. Deze tube is voor baby’s gemaakt maar volwassenen kunnen deze ook gebruiken. Hij is alleen wat vetter.

Nu de Burt’s Bees Baby Bee multipurpose ointmentDit is een crème die je voor het hele lichaam kan gebruiken. Zelfs als luierzalf.

4-16-big-green-smile-petit-jolie-burts-bees-bee-huid-verzorging-artikelen-verzorgingsproducten-ecologisch-verzorgend-goed-nanny-moeder-ervaringen-purpose

Wat mij meteen op valt is dat er allemaal bolletjes in zitten. Het doet mij meteen denken aan een scrub maar dat is het natuurlijk niet! Er zitten zachte bolletjes in.

4-16-big-green-smile-petit-jolie-burts-bees-bee-huid-verzorging-artikelen-verzorgingsproducten-ecologisch-verzorgend-goed-nanny-moeder-ervaringen-inhoud

Er zitten natuurlijke vetten in van de vruchten uit de Karité boom. Karité hydrateert de huid. Het helpt de huid te verbeteren. Er zit ook een heel ietsiepietsie klein beetje parfum in. Maar dat vind ik altijd wel lekker. Deze heeft net als de meeste Burt’s Bees producten een beetje een mentholachtige geur die ik heel erg lekker vind. Toevallig zitten in dit pakket Burt’s Bees producten die allemaal anders ruiken.

We hebben ook de Burt’s Bees Baby Bee Baby oil ontvangen. Een olie is altijd fijn om in huis te hebben. In alle producten van Burt’s Bees zitten natuurlijke stoffen en de verpakkingen zijn 80% tot 100% afbreekbaar. Deze olie kan je gebruiken voor in bad of na het badje. Je kan hem natuurlijk ook gewoon gebruiken zonder dat je kindje in bad is geweest maar een olie zorgt er voor dat het huidje van een kind niet uitdroogt na het badderen. Dus andere momenten zou ik gewoon een lekkere crème gebruiken. Deze ruikt in tegenstelling tot alle andere Burt’s Bees producten naar honing. Honing vind ik iets minder lekker ruiken.

4-16-big-green-smile-petit-jolie-burts-bees-bee-huid-verzorging-artikelen-verzorgingsproducten-ecologisch-verzorgend-goed-nanny-moeder-ervaringen-olie

Ook hebben van Burt’s Bees Baby Bee de Calming lotion gekregen. Dit is een lotion die de huid hydrateert zoals de meeste lotions doen. Dat is ook de reden om een lotion op te smeren. Het hydrateert en het verzacht en beschermt de huid. Net als alle andere producten is deze ook hypoallergeen.

2016-04-07 11.33.33

Het speciale aan deze lotion is dat er vanille en lavendel in zit. Het is bekend dat lavendel kalmerend werkt. Ik merk dat ook echt. Persoonlijk houd ik wel van deze geur. Ik word er ook lekker rustig van. Ik houd daarentegen wat minder van vanille maar deze combinatie vind ik wel erg lekker ruiken. Je ruikt echt beide. Ik kan zowel de vanille als de lavendel er uit halen.

De lotion smeert makkelijk uit. Dat vind ik altijd wel fijn.

4-16-big-green-smile-petit-jolie-burts-bees-bee-huid-verzorging-artikelen-verzorgingsproducten-ecologisch-verzorgend-goed-nanny-moeder-ervaringen-smeren

Last but not least de bodylotion van Petit & Jolie. Dit is een lekkere bodylotion voor na het badderen. Net als alle andere lotions in dit artikel heeft deze bodylotion een hydraterende werking op de huid. De abrikozenolie zorgt voor wat meer elasticiteit in de huid.

2016-04-07 11.31.29

Deze is ook weer makkelijk uit te smeren. Ik vind hem ruiken naar “citrusvruchten”. Citroen/sinaasappel overheerst.

4-16-big-green-smile-petit-jolie-burts-bees-bee-huid-verzorging-artikelen-verzorgingsproducten-ecologisch-verzorgend-goed-nanny-moeder-ervaringen-smeerbaar
Nou ik ben erg blij met dit pakket. Ik ben altijd erg blij  met ecologische en verantwoorde verzorgingsproducten met zowel hypoallergenen en natuurlijke stoffen. Je kindje start net met het leven. Het lichaam en dan ook de huid is daar een belangrijk onderdeel van. De huid beschermt je! Dus verzorg deze goed. Geldt natuurlijk ook voor volwassenen.

Wat goed voor je is, is vaak ook prijzig. Hier zie je de prijzen:

Er zijn ecologische producten die nog heel veel duurder zijn. Deze producten vallen dan nog wel mee. Leuk ook als kraamcadeau. Dit krijgt men niet vaak. Je hebt van Burt’s Bees Baby Bee ook leuke pakketjes voor €16,99. Dat vind ik zeker een aanrader. Je bent dan echt origineel.

Ik heb alle ingrediënten nagekeken op het internet en ben weer wat meer info rijker. Deze info deel ik graag met jullie in een volgend artikel! Erg interessant.

-X-

Annelon

 

Dit artikel is in samenwerking

Leave a Response