Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vanaf ongeveer negen maanden mag je met je kindje op de fiets. Je kindje mag dan in een fietszitje en het liefste een zitje voorop de fiets. Wij vonden het fietsstoeltje van Qibbel. Het fietszitje moet voor ons voldoen aan:

  • Waterbestendig
  • Veilig
  • Goede kwaliteit
  • Stevig op de fiets
  • Mooi design
  • Er moet een slotje aan kunnen

Hier voldoet dit stoeltje aan. Op de website van Qibbel kan je voor je aankoop het stoeltje samenstellen.  Dat is erg leuk want na het samenstellen krijg je ook een PDF met je wensenlijst. Daarin krijg je een duidelijk overzicht van de producten die je hebt gekozen. Ik had:

  • Het zwart antraciete stoeltje
  • Stylingset Polka Dot Black
  • Ik koos de bevestiging voor aan mijn stuurpen en koos voor het windscherm, de toybar en het slotje als extra accessoires

Met deze samenstelling zou je bij een webshop het zitje kunnen bestellen of bij een winkel het zitje kunnen kopen. Ik vind zelf het windscherm wel noodzakelijk. In Amsterdam is het slotje zeker ook noodzakelijk! De toybar is niet noodzakelijk maar vind ik wel heel erg leuk :-).

Het stoeltje had ik de volgende dag al binnen. Hij werd geleverd in een stevige doos.

SAMSUNG CSC

Samen met Nola ga ik het stoeltje beneden in ons mini-halletje, de fiets bevestigen. Onze bakfiets was gestolen waardoor ik een nieuwe moederfiets op Marktplaats heb gekocht. Vandaar dat het eigenlijk ook pas voor het eerst is dat ik met Nola echt ga fietsen op een gewone fiets. Ik ben daarom ook extra enthousiast en wil hem er echt meteen aan hebben.

SAMSUNG CSC

Ik gebruik het gewone simpele setje gereedschap van Ikea. Ik ga hier uitleggen hoe je het zitje bevestig maar let op dit is wel geschreven vanuit een vrouw dus “vrouwenlogica” :-P. Als eerst monteer ik de stuurpenbevestiging aan de stuurpen. Hier op de afbeelding zie de stuurpenbevestiging en zie je ook hoe deze op de stuurpen moet.

SAMSUNG CSC

Aan het zitje zitten twee stalen pinnen. Deze passen in de ronde gaten van de stuurpenbevestiging. Je drukt deze in de ronde gaten.

SAMSUNG CSC

Vervolgens doe je de windschermbevestiging in de andere twee gaten van de stuurpenbevestiging.

SAMSUNG CSC

Op deze foto zie je de toybar. Wanneer je geen toybar  hebt heb je een normale windschermbeugel. Deze is hetzelfde maar dan zonder het speeltje er op. Je doet dus eerst de windschermbeugel in de twee gaten van de stuurpenbevestiging en aan de windschermbeugel bevestig je het windscherm.

SAMSUNG CSC

Ik heb de toybar dus vond het best nog wel moeilijk om de windschermbeugel aan de windschermbevestiging te bevestigen. Dit omdat de rammelaar voor de schroef zit. Gelukkig kon Richard nog een beetje meedenken en heeft hem ‘s avonds extra strak aangedraaid met een imbus-sleutel. Onze held.

Voor nog een extra duidelijke instructie klik je hier.

SAMSUNG CSC

Door de gaten in de stuurpenbevestiging zitten dus nu vier staven. Onderin deze staven zitten gaatjes. Door deze gaatjes kan je het slotje bevestigen. Op het slotje zit een code. Onderin zit een klein gaatje. Je prikt er met een pen in en terwijl je daarop drukt met de pen verander je de codecombinatie. Nadat je dat gedaan hebt haal je de pen er weer uit. Wanneer je het slotje bevestigd hebt rol je natuurlijk de cijfers weg ;-).

Het slotje beschermd het zitje tegen diefstal. Hierdoor wordt het voor de dief iets moeilijker het zitje en het windscherm mee te nemen.

SAMSUNG CSC

Het harnas van het fietszitje gaat goed dicht en zit stevig. Je kindje krijgt deze echt niet los. Na even oefenen kan je hem zelf wel met één hand open maken. Althans, mij is dat gelukt. De riempjes kan je verstellen door op de knop te drukken en hem omhoog of omlaag te trekken. Dit gaat wel een beetje moeizaam maar dat is niet erg want anders kunnen de kinderen dat zelf ook.

Aan beide kanten van het zitje zitten voetsteunen die je kan verstellen. Wanneer je kindje in het stoeltje zit bevestig je de voetjes aan de voetsteunen door middel van gespjes. Nola was alleen zo slim haar schoen uit te wrikken :-P haha. Maar goed dan had ik haar schoenen maar beter moeten strikken.

4-16-qibbel-fiets-fietszitje-voor-voorzitje-baby-13-kilo-kilogram-baby-zes-maanden-op-de-fiets-ervaring-review

Nadat het stoeltje er op zat gingen wij natuurlijk meteen een stuk fietsen! Dat was echt feest. Ik stuurde meteen honderden foto’s op de familiegroepsapps en naar vrienden. Haha ik was zo trots en Nola zo blij. We hebben die week meteen een fietshelmpje gekocht.

Nola vindt de toybar ook erg interessant en leuk. Ze speelt vaak met het rolletje waar een weg en diertjes opstaan. Ik dacht eerst bij de toeter dat andere fietsers die misschien super irritant zouden vinden omdat ze dan denken dat wij er langs willen. Dat valt mee gelukkig. Al gebruik ik hem zelf wel wanneer ik er langs wil. Ik toeter dan ook iets agressiever dan Nola haha. Wanneer Nola haar riempjes iets te los zitten doet ze dit:

4-16-qibbel-fiets-fietszitje-voor-voorzitje-baby-13-kilo-kilogram-baby-zes-maanden-op-de-fiets-ervaring-review-bijten

Niet echt de bedoeling.

Nadat ik Nola opgehaald heb van het kinderdagverblijf is ze altijd erg moe. Ze legt haar hoofdje dan op de toybar. Daar is de toybar dus ook handig voor ;-). Misschien is het een goeie wanneer Qibbel een kussentje ontwerpt die je over de toybar heen kan klikken.

4-16-qibbel-fiets-fietszitje-voor-voorzitje-baby-13-kilo-kilogram-baby-zes-maanden-op-de-fiets-ervaring-review-liggen

Een paar weken terug ging ik weer even een paar daagjes aan het werk bij Olivier (4,5) en Philip (3). Philip past ook nog in het fietszitje voorop. Hij is 13 kilo. Hier was hij in slaap gevallen na een dagje op zijn nieuwe crèche.

4-16-qibbel-fiets-fietszitje-voor-voorzitje-baby-13-kilo-kilogram-baby-zes-maanden-op-de-fiets-ervaring-review-peuter

Zoals je hier op de foto ziet hebben wij ook al gefietst in de regen en heeft de fiets met de stoeltjes buiten in de regen gestaan. De regen blijft op de bekleding liggen, het trekt er niet in. Dat is ook heel fijn aan het stoeltje.

Al met al zijn wij heel erg tevreden over het fietsstoeltje. Ik ben erg benieuwd naar het stoeltje voor achter op de fiets. Deze heb ik ook wel nodig wanneer ik samen met Nola bij gezinnen thuis ga werken.

Ik vind dit niet zo duur. Dit is even duur als alle andere reguliere fietszitjes voor voorop de fiets. De accessoires vind ik ook niet zo duur. Die zou ik er dan gewoon meteen allemaal bij kopen. De regenhoezen zijn niet heel erg nodig want de bekleding is al waterbestendig. Verder vind ik een windscherm een must en de toybar is gewoon echt super leuk. Ik zou die niet willen missen en Nola denk ik ook niet.

Yeeeeh, ik mag een stoeltje weg geven. Let op deze is voor kindjes tot en met 13 kilo. Ergens volgende maand mag ik een zitje weg geven voor achter op de fiets.

Wat moet je doen?

Je maakt kans op het stoeltje tot en met zaterdag 30 april 2016.

-X-

Annelon

 

Dit artikel is in samenwerking

2 Comments

Leave a Response