Please assign a menu to the primary menu location under menu

FruithapjesReceptenSmoothies en sappen

Recept: Een fruit smoothie of babyhapje

Wij hebben vorige week een lekkere smoothie gemaakt. Wij kregen van de moeder van Richard kiwi’s mee naar huis omdat zij die niet zou eten. Thuis hadden wij ook nog appels. Sinds Nola banaan eet, en dat heel erg lekker vindt, eet ze niet graag andere soorten fruit. Toch willen wij dat ze meer soorten fruit eet. Om te beginnen had ik bedacht een smoothie te maken van de appel en kiwi met nog een beetje banaan er door.

Wat hebben wij door deze smoothie gedaan:

  • 1/2 banaan
  • 1/2 kiwi
  • 1 appel
  • water

Als eerst snijd ik de appel in kleine stukjes en maak ik de appel zacht door het te koken. Stomen is beter want dat behoudt meer vitamine’s. Je zou de appel ook kunnen raspen. Maar goed wij kozen er voor om de stukjes appel te koken. Af en toe prikte ik met een vork in de stukjes appel om te kijken of hij al zacht was. Na ongeveer 10/15 minuten was de appel zacht genoeg. Nola wilde de hele tijd bij mij zijn en met mij spelen dus zette ik haar even op het aanrecht om even met een pollepel te roeren in de kom met appel ;-).

4-16-recept-smoothie-appel-banaan-kiwi-water-fruit-roeren-koken-vitamine-nanny-koken-moeder-amsterdam-gezond

Dit is dus niet nodig, haha. Ik moest weer verder dus ze moest van het aanrecht af. Ah, oh, dat vond Nola niet zo leuk :-(. Toch moet ik even verder.

Met een staafmixer pureerde ik de appel.

4-16-recept-smoothie-appel-banaan-kiwi-water-fruit-roeren-koken-vitamine-nanny-koken-moeder-amsterdam-gezond-appel

Daar voegde ik vervolgens een halve banaan en een halve kiwi aan toe.

4-16-recept-smoothie-appel-banaan-kiwi-water-fruit-roeren-koken-vitamine-nanny-koken-moeder-amsterdam-gezond-banaan

4-16-recept-smoothie-appel-banaan-kiwi-water-fruit-roeren-koken-vitamine-nanny-koken-moeder-amsterdam-gezond-kiwi

Wanneer er geen grote stukken meer in zitten giet je dit in een rietjesbeker. Je vult de beker voor de helft zodat je er nog water aan toe kan voegen. Maak hem zo dun als je wil. Als je er water aan toe hebt gevoegd dan schut je even en proef je zelf even of je wat door het rietje krijgt.

 

Heb je naast het kindje waar je de smoothie voor maakt ook nog een baby? Dan kan je een hoeveelheid gebruiken voor een babyhapje. Twee vliegen in één klap :-). Oja er zit kiwi in dus je kan dit hapje beter geven vanaf een maand of acht. In kiwi zit een hoog allergeengehalte.

 

4-16-recept-smoothie-appel-banaan-kiwi-water-fruit-roeren-koken-vitamine-nanny-koken-moeder-amsterdam-gezond-schaaltje

Nola was erg moe en nog steeds een beetje boos. Ze zag de fles met smoothie en wilde hem meteen hebben en drinken. Even in de kinderstoel en drinken maar.

4-16-recept-smoothie-appel-banaan-kiwi-water-fruit-roeren-koken-vitamine-nanny-koken-moeder-amsterdam-gezond-mooi-babyhapje-drinken

Nola vond het heerlijk. Wanneer ze een bepaald soort drinken heel erg lekker vindt kijkt ze vaak heel neutraal (zie foto) en drinkt ze het zo snel mogelijk op. Dit doet ze ‘s ochtends, bij ons in bed, ook wanneer ze haar fles melk drinkt :-).

Ik vond hem zelf ook heel erg lekker al kreeg ik maar een paar slokjes want Nola wilde eigenlijk alles hebben. Tussendoor heb ik er nog wat water aan toegevoegd omdat een deel niet door het rietje heen kwam.

-X-

Annelon

Leave a Response