Please assign a menu to the primary menu location under menu

KerstKnutselenLampion Sint-MaartenmoederdagPasenSinterklaasvaderdagWinter

Knutselen: Een mooi sfeerlichtje van een potje en servetten

Ik heb weer een leuk knutselwerkje voor jullie. Sfeerlichtjes vind ik altijd erg leuk om, samen met kinderen, te maken. Ouders kunnen ook echt wat met dit knutselwerkje. Ze bewaren deze vaker veel langer.

Wat hebben wij gebruikt:

  • Een glazen potje zonder deksel
  • Verschillende leuke servetten (voor vaderdag en moederdag zijn natuurlijk hartjes leuk)
  • Vloeibare witte lijm
  • Kwastje voor de lijm
  • Touw
  • Echt of nep waxinelichtje

Als eerst was ik het potje af. Ik knip wat leuke stukken uit de servetten en leg deze opzij. Eigenlijk hadden wij deze voor Pasen gemaakt maar ik vind hem ook leuk voor vaderdag, moederdag of een verjaardag. Ik had dus alleen servetten in het thema Pasen.

SAMSUNG CSC

Vervolgens smeer ik de lijm, met een kwastje, op de buitenkant van het glazen potje. Daarna plak ik de stukjes servetten op. Je als het een beetje los raakt kan je, met de kwast, nog wat lijm over de stukjes servetten smeren.

SAMSUNG CSC

Nadat alles is bedekt wikkel ik aan de bovenkant touw er omheen. Dit maakt het net even af.

SAMSUNG CSC

De servetten laten mooi licht door doordat het zo een dun papier is. Met de leuke afbeeldingen geeft het een extra leuk effect.

SAMSUNG CSC

Het is echt een simpel en leuk werkje voor kinderen vanaf een jaar of drie. Knutsel ze!

-X-

Annelon

Leave a Response