Ik heb weer wat lekkers gemaakt van pannenkoeken :-). Ik ben best dol op pannenkoeken laat maar zeggen, haha. Ik had er erg zin in maar had geen melk en eieren in huis. Ik heb het dus geprobeerd te maken met water en bloem. En ja hoor dat lukte! :-) Dus met een koemelkallergie en eierallergie kan je toch zeker nog wel pannenkoeken eten.
Wat hebben wij gebruikt:
- 500 ml water
- 250 gram Bloem
- Kokosrasp
- Appelstroop
- Fruit naar keuze
Als eerst maak ik het beslag. Ik meng 500 ml water met 250 gram bloem en roer tot ik geen brokjes meer zie. Ik bak van het beslag een stapel kleine pannenkoekjes.
Vervolgens steek ik, met een ronde uitsteker, kleine rondjes uit de pannenkoek. Op elk pannenkoekje smeer ik appelstroop (je hebt ook biologische appelstroop zonder suiker). Op het laatste kwam ik er achter dat ik teveel appelstroop er op had gesmeerd. Je moet dus een dun laagje smeren ;-).
Daarna stapel ik, de pannenkoekjes met appelstroop, op elkaar. Ik strooi er, ter garnering, wat kokosrasp op. Poedersuiker lijkt mij er leuker op maar voor Nola is suiker nog niet echt nodig dus kies ik voor deze kokosrasp. Dit is gezond en daardoor ziet het er niet zo saai uit.
Naast de pannenkoekenstapel leg ik nog wat fruit om het nog minder saai te maken :-). Nola vindt druifjes en mandarijntjes heel erg lekker. Haha, in de loop van het artikel zie je op de foto’s een steeds grotere plas appelstroop naast de stapel liggen.
Nola vindt het er eerst een beetje gek uit zien. Ik snijdt een stukje voor haar af om het met een vorkje te kunnen eten maar ze kiest er voor om een heel pannenkoekje van de stapel af te halen en af te happen.
Zie je die plas appelstroop :-P. Je moet dus heel weinig smeren! :-)
Nola heeft hem bijna helemaal opgegeten. Dit is een heel erg leuk gerecht voor elk gelegenheid zoals Kerst, Sinterklaas, Oud en nieuw, kinderfeestje en voor op het kinderdagverblijf.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Super makkelijk om te maken toch?
-X-
Annelon
Jummie, wat ziet dat er héérlijk uit! Goede tip zeg!
Ik heb nog lekker idee voor verantwoorde choco pannenkoekjes:
6 verse medjouldadels
2 el cacao poeder
100 ml water
Dit meng je, nadat de dadels zijn ontpit en fijn gesneden met de staafmixer tot glad mengsel. Even in pannetje verwarmen en dan heb je heeeerlijke choco pasta voor op je pannenkoek.
Lekker met banaan of blauwe bessen.
Dank je! Oeh die klinken ook goed. Schrijf er anders een artikel over als je dat leuk lijkt :-)