Please assign a menu to the primary menu location under menu

BakkenKinderfeestjeReceptenTraktatie

Inspiratie: Leuk pannenkoeken idee voor kinderfeestjes of gewoon als avondeten of lunch :-)

Dit is een leuk idee voor kinderfeestjes. Zowel leuk om ze samen met de kinderen te maken of zelf te maken. Als lunch op een woensdagmiddag is dit ook een feest.

Op Facebook zie ik weleens van die mooie kunstwerken voorbij komen waarbij iemand zelf een vorm tekent van pannenkoekenbeslag en vervolgens daar een scheut beslag over heen gooit zodat je een mooie tekening op je pannenkoek hebt. Ik kan niet zo mooi tekenen dus ik dacht het met uitstekers toe doen.

Als eerst maak ik de pannenkoek met de volgende ingrediënten:

 • 250 gram bloem
 • 2 eieren
 • 500 ml melk (water voor onder de één jaar of koemelkallergie)
 • Olijfolie of boter

Vanaf één jaar mag je kindje melk dus ook de pannenkoek. Als je je baby ook gezellig mee wil laten eten maar hij of zij is nog geen één jaar dan kan je de melk vervangen door eventueel water. Dit kan ook voor je kindje met lactose- en/of koemelkallergie.

Ze zijn dan wel een beetje flauw Als je kindje nog gewend is aan neutrale smaken dan kan dit best en je kan er wat lekkers op doen zoals een geprakte banaan of aardbei. Wanneer je niet zulke flauwe pannenkoeken wil voor je kindje dan kan je er een snuf zout en vanillepoeder aan toevoegen.

 

SAMSUNG CSC

Als eerst doe ik de melk en eieren in de komt. Deze meng ik goed door elkaar. Vervolgens blijf ik met de garde roeren en giet ik beetje bij beetje de bloem er bij. Deze ingrediënten meng ik door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten. Dan is het beslag klaar.

Vervolgens doe ik wat olijfolie in de pan. Roomboter of iets kan ook maar ik doe altijd olijfolie. Sommige mensen vinden dat vies maar wij niet. Is ook wat gezonder dan boter.

Ik maak gewoon pannenkoeken zoals je pannenkoeken maakt. Ik doe een lepel in de pan en laat het beslag over de hele pan glijden. Zo worden ze niet te dik. Dikke pannenkoeken vind ik zelf niet zo lekker en dan kan je zo ook niet zo goed uitsteken.

Wanneer de pannenkoeken klaar zijn steek ik ze uit met leuke Ernie en Elmo uitstekers. Deze heb ik ooit gekocht bij de Taartshop.

Ik vind de uitstekers persoonlijk erg handig omdat je een erg leuk effect krijgt en het is super makkelijk. Je zet de uitsteker er op, drukt hard op de knop. Haalt hem, dit geval, van de pannenkoek af en drukt vervolgens weer op de knop om het stuk pannenkoek er uit te laten vallen.

SAMSUNG CSC

Wanneer ik ze heb uitgestoken zijn ze een beetje koud maar dat maakt ons niet echt uit. Je kan ze eventueel nog even warm maken in een pan of de magnetron. Er blijven restjes over en die zijn natuurlijk zonde om weg te gooien. Ik eet ze zelf lekker op. De restjes in een leuk schaaltje zien er ook nog best leuk uit.

SAMSUNG CSC

Een beetje poedersuiker is lekker en geeft het een mooi effect. Ik probeer ongezonde dingen toch een beetje gezonder te houden dus wij doen er geen suiker op. We doen er lekker een klodder abrikozen jam met 0% suiker naast. Zo kan je lekker dippen.

SAMSUNG CSC

Zo maak je het eten een feestje. Pannenkoeken zijn natuurlijk altijd wel een feestje. Het dippen vinden kinderen ook altijd wel leuk om te doen. Ik hielp Nola heer natuurlijk even bij.

Ze vindt ze heerlijk al eet ze ze niet allemaal op. Ze is niet een overdreven fan van pannenkoeken terwijl de meeste kinderen dat erg lekker vinden. Net als ik ;-), haha dus ik eet ze wel op.

 

Vind je ze ook niet mooi? Weet jij ook nog leuke knutselwerkjes met eten?

-X-

Annelon

 

 

3 Comments

 1. Wat een goed idee! Ik heb van die Paul Frank uitstekers dus daar kan ik het wel een keer mee proberen en ik ga ook eens op zoek naar abrikozenjam zonder suiker.

  Leuke blog heb je, ik ben hier via de Facebook groep Mama & Blogger en ik ga je volgen!

  Fleur van http://www.mizflurry.nl

  1. Thnks! Wat een leuke complimenten. Jij hebt anders ook een leuk blog :-). Leuk zijn die Paul Frank uitstekers! Deel je een foto op mijn fb pagina?? Lijkt mij leuk.
   -x-

 2. Leuk idee! Mijn nichtje is ook niet heel erg gek op pannenkoeken maar het gaat er makkelijker in als het een leuk vormpje heeft. Maakt het toch wat leuker! leuke blog :)

Leave a Response