Please assign a menu to the primary menu location under menu

hmmm, smoothies zijn echt heerlijk. Nola vindt het ook erg lekker al maak ik ze bijna nooit :-(. Heel toevallig stond er zondag een artikel van mij online met een lekker smoothie-recept. Ik probeer namelijk wel meer smoothies te gaan maken omdat ze zo gezond zijn voor Nola maar ook voor mezelf.

Vitamientjes, voedingstoffen, mineraaltjes! Je wilt gewoon dat je kindje er echt genoeg van binnen krijgt toch?! Er zijn van de dagen dat ik mij er erg bewust van ben en écht baal als het die dag niet voldoende is gelukt. Soms ben ik er luchtiger onder en stel mij zelf gerust dat het vanzelf allemaal wel komt, omdat hij die dag enkel een boterham met pindakaas, melk en aardappeltjes met appelmoes naar binnen schoof.

Af en toe is het echt zo’n fruit dag en ben ik trots bij elk bakje vol vers fruit dat hij naar binnen schuift. Of wanneer hij me vraagt (terwijl het net lente is hè) ‘mama, wil je watermeloen kopen, dat vind ik zó lekker’.

Van de week zag hij bij de groenteboer een fles met sap staan. Aan de zwarte zaadjes zag hij zelf dat er kiwi in zat, en vroeg mij de fles te kopen. Laatst vertelde ik jullie nog dat hij een smoothie-staking had, maar toen ik hem vertelde dat wat er in die fles zat wij zelf ook konden maken, kon hij niet wachten tot we thuis waren. Bij de groenteboer stopte ik nog snel wat bananen, spinazie, een mango en kiwi’s in mijn mandje. Eenmaal thuis schilde wij samen de vruchten en mocht hij alles in de blender doen. Trots dronk hij zijn kiwi-smoothie en ik was helemaal opgelucht dat de staking voorbij was.

Een paar dagen later ontving ik leuke stickers van Ella, die fruit en groente wel een héél leuk tintje geven. Er was een poster van de regenboog aan toegevoegd. Daarop vond ik allemaal tips om je kindje met eten kennis te laten maken. Ruiken, proeven, kleurtjes, allemaal tips en adviezen om je kindje enthousiast te maken voor de aller lekkerste voedingsmiddelen. De stickers waren er in de kleuren van diezelfde regenboog, en waren dus verdeeld in groene groente en fruit, rood, paars, gele en oranje.

Ella's kitchen - regenboog - fruit - groente - tips - adviezen - vitamientjes - enthousiast maken - leren eten - interactief - nanny annelon - recept5

Ik vroeg Nylan zijn favoriete fruit en groente op de regenboog te plakken en vond het heel leuk om te zien hoe kritisch hij was. Normaal baal ik er van wanneer hij zijn bloemkool niet eet, maar zijn broccoli wél (het is toch familie van elkaar?) en nu vond ik het grappig dat hij ook daadwerkelijk de sticker van de broccoli wel uitkoos, maar die bloemkool met flink commentaar op het stickervel liet zitten. Uiteraard werd de watermeloen als eerste uitgekozen…

Ella's kitchen - regenboog - fruit - groente - tips - adviezen - vitamientjes - enthousiast maken - leren eten - interactief - nanny annelon - recept3

De stickers van Ella’s kitchen zijn een leuk hulpmiddel om kleine kindjes kennis te laten maken (naast het proeven uiteraard) met groente en fruit. Ik vind het erg leuk bedacht.

De regenboog kleuren spreken tot de verbeelding, en maakt een ieder heel blij. Stickers plakken is altijd leuk en wanneer je er zelf nog een mooi, leuk verhaal bij bedenkt denk ik dat dit echt effect kan hebben op kindjes die meer moeite hebben met het eten van groente en fruit.

Ella's kitchen - regenboog - fruit - groente - tips - adviezen - vitamientjes - enthousiast maken - leren eten - interactief - nanny annelon - recept7

Goed, voor het vlugge-groene-smoothie-recept neme men:

  • Rijpe mango
  • Twee kiwi’s (groen of goud)
  • Eén banaan
  • Twee flinke handen spinazie
  • Glaasje water

Lekker blenden en goede groene snorren maken! :)

Smoothie - groene - fruit - groente - lekker - slim - dreumes - peuter - kleuter - nanny annelon - recept2

 

Wat een leuke stickers. Zet de kids weer aan het denken en maakt het eten leuker. Deze smoothie lijkt mij heerlijk. Vooral door de banaan en mango natuurlijk ;-). Ik ben weer geïnspireerd.

-X-

Annelon & Marieke

Leave a Response