Please assign a menu to the primary menu location under menu

BabykamerKinderkamerReviews

Review: Hele leuke muurstickers van Perron 11

Liam wordt alweer groot. Pas wild ik hem na zijn middagdutje uit bed halen. Ik deed de deur open en daar stond Liam lachend midden in zijn kamer “mamaaaa”. Ik schrok me dood; hij was gewoon zelf uit zijn ledikant geklommen. Eerst had hij zijn slaapzak uitgedaan en toen was hij er uit geklommen.

Een paar dagen later was dat weer het geval. Nu doen wij zijn slaapzak verkeerd om aan, zodat hij de slaapzak niet uit krijgt. Met zijn slaapzak aan klimt hij er niet uit. Tot het een keer zo is dat hij er met slaapzak en al uit kukelt… Tijd voor een peuterbedje dus. Hij is nog jong, maar Nola was niet heel veel ouder toen zij een peuterbedje kreeg.

Nu ben ik helemaal blij dat ik dan zijn kamertje kan veranderen naar een iets vrolijkere stijl. Nu is alles vrij zwart wit. Zwart en wit vind ik leuk, maar dan met nog wel wat kleur ertussen. Dan houd ik persoonlijk erg van pasteltinten.

Van Perron 11 kregen wij super leuke muurstickers. Dit is al een begin van een wat vrolijk-wordende-kamer. De muurstickers zijn in de vorm van een grachtenpandje.

Je ziet rechts op de afbeelding al een klein voetje; Liam ging mij helpen. Ik ben niet heel handig dus ik vond het best eng om te doen. Ook zat ik te twijfelen of het wel kon op onze muur. Onze muur is gespoten met een korrel er in.

Op internet vond ik de instructies van het opplakken van de muurstickers en bij de stickers zat een plastic ding die je over de muursticker heen kan schuiven om hem goed tegen de muur aan te drukken. Er zit hier een zachte kant aan waardoor de muursticker niet beschadigd.

Ik besloot de grachtenpandjes op te hangen in de hoek van Liam zijn kamer. Een tegen de deur en een op de muur naast de deur. Het leek mij leuk om daar dan op de vloer een autoweg en en een stoep etc. te plakken, zodat hij dan leuk met zijn autootjes over de vloer kan crossen, maar… Na het opplakken van de stickers bedacht ik mij ineens dat een deur bedoeld is om open en dicht te gaan. Dus wanneer een kindje achter de deur aan het spelen is met zijn autootjes en iemand komt de kamer in dan stoot de deur tegen hem aan.

De grachtenpandjes waren echt makkelijk op te plakken. De grachtenpandjes moesten uiteindelijk op de grond komen dus heb ik gewoon eerst de sticker ervoor gehouden en toen een stip op het bovenste puntje van het pandje getekend. Vervolgens heb ik de bovenkant van de sticker aan de muur geplakte en heb zo van boven naar beneden het velletje er afgetrokken. Daarna heb ik hem plat gestreken met het het ‘spateltje’ die we erbij kregen.

De grachtenpandjes blijven zowel op een korrelige muur als een platte ondergrond (deur in dit geval) stevig plakken.

Wat het fijne is aan grachtenpandjes is dat ze zoals in Amsterdam altijd scheef staan. Kijk maar eens als je langs grachtenpanden loopt. Deze muurstickers hoeven dus ook niet persee heel recht te hangen. Ze zijn volgens mij ook niet heel recht getekend. Wij zijn blij met het resultaat. Zoals je ziet hebben wij nog geen plinten ;-). Die komen nog. Nola en Liam vinden de stickers ook heel leuk.

De muurstickers van de grachtenpandjes verschillen per pandje tussen de €30,- en €50,-. Er zijn verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zoals je hier helemaal bovenin het blog ziet. Ze hebben bijvoorbeeld ook de Domtoren.

Ik ga nog even kijken hoe ik verder de kamer in ga richten, maar dan koop ik er wellicht nog een paar.

 

 

 

 

 

 

 

Gesponsord

Leave a Response