Please assign a menu to the primary menu location under menu

Erop uit

Park van Sint – Ouwehand Dierenpark

Dit weekend is Sinterklaas in Ouwehand dierenpark. Lees hier hoe Marieke het met haar gezin beleefde.

Sinterklaas is in het land. Dat ontgaat niemand. Hoewel er voor en tegens 2015-11-26 19.39.50-1zijn. Felle discussies en een hoop oplawaai, toch blijft de Nederlandse traditie iets bijzonders hebben. En nee, eigenlijk niet zozeer die man in een baard, of de kleur van de wangen van de Pieten, nee het is de samenhorigheid van alle jonge Nederlandse gezinnen. De verbazing, maar enthousiast-de-traditie-overnemen van onze multiculturele samenleving. De wapperende vlaggetjes, de liedjes die worden gezongen, de geur van pepernoten en speculaas. De tijd van koelte buiten, de winter die zijn intocht maakt, de zoete manderijntjes en vooral het geluk van de allerjongste, hun gezichtjes vol spanning, een verlegen glimlach, de verbaasde gezichtjes boven de schoentjes, het vertrouwen in hun ouders en de blijdschap om prachtig nieuwe cadeautjes waar uren mee gespeeld wordt, en de pijn verzacht omdat Sint weer voor een jaartje verdwijnt.

2015-11-26 19.39.50Afgelopen zondag vertrok ik met mijn gezinnetje naar het Park van Sint. Hoewel er wel meerdere dierentuinen en pret,- en vakantieparken in het teken van 5 december staan, is Ouwehand Dierenpark te Rhenen toch echt een topper. “Het Park van Sint” is de laatste zater,- en zondagen van de maand november de bezoektrekker van ons land. Al wanneer je aankomt rijden wemelt het er van de Pietjes, horen wij de vrolijke Sinterklaas deuntjes en vliegen de pepernootjes om ons hoofd. Bij de ingang verschijnt Amerigo en mogen wij op de foto met de Pieten. Van de blije medewerkers van het park ontvangen de kinderen een speurtocht plus uitleg; de bedoeling is het zoeken van de Chocoladeletters welke overal in het park zijn opgehangen. De oudste van 7 jaar doet er enthousiast aan mee, ze kan al goed lezen, en blijft van de letters tientallen woorden vormen welke met het thema Sinterklaas te maken hebben, tot wij uiteindelijk het juiste woord vinden en een waar Pietendiploma ontvangen.

Eind november, het is koud en nat, het mag de pret niet drukke, maar de lieve 2015-11-26 19.39.49-2beestjes van het park laten zich weinig zien. Misschien het enige nadeel van deze dag, alhoewel, de indrukken zijn verder geweldig. Wij bezoeken de Blue Lagoon waarin een show wordt gegeven door Californische zeeleeuwen, ook daar worden wij warm gezongen door Pieten en laten zij ons zelfs met het hele publiek ‘van-voor-naar-achter-van-links-naar-rechts’ doen. Een andere show die wij mochten bezoeken is de Sinterklaasshow met Buffalo Bill, tja die kon niet ontbreken. In de wachtrij, (brrrr buiten), staan wij ongeveer 20 minuten, omdat de show erg snel vol zit. Gelukkig worden wij vermaakt door de Zang-Pieten, met een draaiend rad laten zij het publiek een liedje kiezen welke zij dan gaan zingen. Vervolgens zien wij Opa-Piet, Jongleer-Piet en Baby-Piet voorbij komen. En ook dit was nog niet genoeg, want we maken ook nog een prachtige papegaaien vlucht mee, ze vliegen van verzorger naar verzorger vlak boven onze koppies. Vermaak zat, over kou heb ik alleen mezelf horen miepen.

2015-11-26 19.39.49-1De kinderen zijn onder de indruk, ze stralen en zijn erg enthousiast. De beesten uit de dierentuin worden niet vergeten, maar wat stiekem nog veel leuker is, is ontdekken waar Sinterklaas nu eigenlijk slaapt. Raviotapia in Ouwehand Dierenpark is een speciaal overdekt speelparadijs waar van alles te beleven is, er zijn vlotten, klimrekken, je kunt er sluisjes maken, in een mega zandbak spelen, met een treintje mee, een patatje eten, en speciaal in deze maand is er in Dierenparks Icoon Buffalo Bill‘s hut een slaapplek gecreëerd voor Sinterklaas. Je ziet de hersentjes van onze twee kleintjes kraken, ‘slaapt Sinterklaas echt híer tijdens zijn verblijf in Nederland?’, moe en voldaan rijden wij naar huis, die nacht wordt er volop gedroomd..

Zeker een dagje uit waard. Het Park van Sint is nog te bezoeken op 28 en 29 november 2015, en uiteraard opnieuw in 2016.

Leave a Response