Please assign a menu to the primary menu location under menu

OntwikkelingOpvoeding

Het is Sinterklaas! Pakjesavond

Het is bijna 5 december, pakjesavond. Al denk ik dat de meeste het op 2 december of het weekend na pakjesavond vieren aangezien dit in het weekend makkelijker te organiseren is. Wij vieren het twee keer aangezien mijn ouders gescheiden zijn. 25 november en 2 december. Erg leuk, omdat we nu veel kinderen in de familie hebben, maar dat maakt het ook hectisch.

Ik wil altijd graag dat de avond rustig en gestructureerd verloopt. Rustig voor iedereen en vooral mijn kinderen aangezien we Sinterklaas twee keer vieren, Kerst twee keer vieren en Nola haar verjaardag op twee dagen gevierd wordt. We vieren Sinterklaas dan ook einde middag en niet persee ‘s avonds laat. Dan kunnen de kinderen nog lekker op tijd in hun bed. Tenminste dat is ons doel ;-). Normaal ben ik heel flexibel in de slaapjes en drukte, maar in december zijn de drie R’en iets belangrijker door alle feestdagen.

Op de pakjesavond vind ik het leuk dat de cadeaus rustig uit worden gepakt en de kinderen ook de tijd nemen om naar elkaar te kijken, wanneer de ander iets uit pakt. Ik ben erg benieuwd hoe dit dit jaar verloopt. Het is altijd goed gegaan dus nu vast ook. Hoe zal Nola reageren nu ze een beetje weet wie Sinterklaas is? Liam zal het vast gewoon gezellig vinden en genieten van de mensen om zich heen, want zo is hij.

Pakjesavond kan je op verschillende manieren vieren. Wij pakken gewoon om de beurt een cadeautje uit, diegene die het cadeautje uit heeft gepakt mag een nieuwe pakken voor een ander. De meeste kunnen nog niet lezen dus zullen niet een kindje uit kiezen maar gewoon het pakje.

Je zou ook een spel kunnen maken van de pakjesavond. Een spel met een dobbelsteen. De kinderen rollen dan met de dobbelsteen, tellen wat ze gegooid hebben en pakken dan het cadeau met het cijfer. Dan zit er ook nog een leerelement achter ;-). En het kan zo zijn dat de kinderen hier rustig van worden of juist niet, haha dat verschilt per kind.

Nou maakt er wat leuks van! Geniet van de avond.

 

Tags : sinterklaas

Leave a Response