Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenFeestjesKinderfeestjePeuterReviews

Nola is drie jaar! Hoe hebben wij dit gevierd?

Hieperdepiep hoera! Nola is vrijdag 8 december drie jaar geworden. Alweer drie jaar!!!

Zaterdag en zondag was het feest. Zaterdag een feest met familie en zondag een feest met vrienden en hun kleine kinderen.

Elk jaar kies ik een thema voor Nola haar verjaardag. Nola houdt van My little pony. Mij leek het dan leuk om een feestje met het thema My little pony te geven. Ik kwam er alleen al gauw achter dat ik die cartoons wat te druk vond. Rainbowdash is een van de My little pony’s en in de filmpjes van My little pony komt er vaak een regenboog voor. Nola heeft het ook vaak over regenbogen en vindt ze erg mooi en interessant wanneer ze deze ziet.

Het wordt een rainbowparty! Als eerst moesten de gasten uitgenodigd worden. Door Krijtperk had ik een mooie poster laten maken en deze terug laten komen in de versiering en aankleding van het feestje. Dit door de pastelkleuren te gebruiken.

Deze poster hebben we gebruikt voor de uitnodigingen, op de tv en aan de muur. De  uitnodiging heb ik gemaakt en besteld bij Greetz.

Voor op de tv heb ik met paint de poster uitgebreid. Wij hebben philips hue dus de kleuren van de poster komen zelfs terug in de verlichting door deze poster in de app te uploaden Hieronder zie je de afbeelding.

Bij Fun.be kochten wij het een en ander in.

De aankleding van de tafel
Zoals de meeste vaak doen hebben wij de tafel horizontaal tegen de muur aangezet. Op deze tafel lag een wit tafelkleed van dik zacht papier. Je kon hier een stuk van af knippen. Wij hadden twee dagen feest dus wij hebben voor twee keer een stuk afgeknipt. Deze gooi je na gebruik gewoon weg.

Op de tafel zie je ook twee roze kannen staan. Deze kannen zijn er in verschillende kleuren. In de ene kan zat limonade en de ander water. Op de kannen water stond “Rainbow wather”. Voor de kinderen had ik kartonnen bekertjes. De volwassenen mochten natuurlijk gewoon uit de glazen en mokken drinken.

Zoals je ziet staat er ook een glazen kom met daarin M&M’s. Hierop staat “Rainbow seeds”. Eigenlijk wilde ik de M&M’s sorteren, maar door tijdgebrek werd dat hem niet. Ik wilde ze sorteren zodat je een mooi effect in de kom zou krijgen. Richard zei “wanneer ze er een keer in graaien heb je geen regenboog meer”. Daar had hij wel een punt. Voor een volle pot had ik 9 zakken van het Albert Heijn merk nodig. Ik schreef de teksten zelf op een papiertje en plakte deze op de kannen en kom, maar het mooiste is om er etiketten op te plakken. Deze was ik even vergeten.

Alles heb ik opgeplakt met gouden tape. Deze heb je in verschillende kleuren. Goud vond ik wel een mooie match met de regenboogkleuren. Tape blijft niet altijd even goed plakken dus achter de papiertjes zit ook Pritt posterbuddies.

Slingers en ballonnen
Je ziet onder de tafel leuke slingers hangen. Deze knoop je met een touwtje vast aan bijvoorbeeld de poten van de tafel zoals wij deden. We hebben paarse, roze en witte ballonnen gebruikt. En de zilveren drie mocht natuurlijk niet ontbreken! We hadden niet verwacht dat deze zo groot zou zijn, maar hij is wel echt super vet. De ballonnen hebben we gevuld met helium. Je koopt een heliumtank en kan daarmee heel makkelijk de ballonnen vullen. Als je de ballonnen wil laten staan dan heb je een gewichtje nodig. Wij hadden twee roze sterren van een eerder feestje. Deze sterren heb je onder andere ook in het zwart en zilver en in verschillende vormen zoals een hart.

De gewone ballonnen bleven 8 uur lang zweven, daarna lagen ze op de grond. Daar had ik even geen rekening mee gehouden dus de volgende dag (tweede feestje) lagen ze nog op de grond. Maaar daar had ik een oplossing voor.

Waar een niet bedekt elektrischetijdspunt wel niet goed voor is ;-).

Tekentafel met kleurplaten
In een hoekje van de kamer heb ik een tafeltje gezet waar ze My little pony kleurplaten in konden kleuren met uiteraard potloden.

Voor Liam was er trouwens ook een leuk vriendje :-)

Fotowand
Elk jaar maak ik bij Nola haar feestje een fotowand. De foto’s bestel ik bij de Hema. Het zijn foto’s van elke maand. Elk jaar bewaar ik de foto’s en hoef ik bij een volgend feestje maar 12 foto’s af te laten drukken. Dan heb ik de fotowand weer uitgebreid. Hier krijg ik op elk feestje weer leuke reacties op.

Taart en cupcakes
De taart is natuurlijk een van de belangrijkste elementen van een verjaardag. We hebben twee dagen feest dus twee dagen taart. Ik besloot te gaan voor cupcakes in de vorm van een regenboog, zodat de regenboog nog wat in takt zou blijven wanneer er ‘s middags visite zou komen. Om het geheel wat rustig te houden gebruikte ik overal pastel kleuren dus zo ook de regenboogcupcakes. Een lief vriendinnetje van mij heeft deze twee mooie regenbogen gemaakt. Elke dag één.

Voor Nola werd er natuurlijk een aparte speciale cupcake gemaakt! Ook voor elke dag een. Ze mocht twee keer drie kaarsjes uitblazen, de bofkont.

Op deze cupcake kwamen natuurlijk drie zilveren kaarsjes.

Iedereen vond de cupcakes erg lekker. De kinderen likte eigenlijk allemaal de topping eraf en gaven de cakejes aan de ouders. Heel grappig dat ze dat allemaal deden. Nola zat lekker in een hoekje te genieten van haar cupcake.

Nola haar outfit
Nola had natuurlijk ook bijpassende kleren aan. Een tule roze rok en een trui met een regenboog er op. De rok is van het merk Jubel en de trui is van de H&M. De rok heeft ze al wel vaker aangehad maar met de trui moest ze nog even wachten dus het was extra speciaal dat ze deze aan mocht.

De tweede dag had ze al haar vriendinnetjes uitgenodigd. Samen met hun heeft ze ook drie kaarsjes uitgeblazen. Met zijn alle hebben ze geblazen. Nola was zo blij en gelukkig, dat straalde er van af.

Cadeau’s
Er kwamen ook cadeautjes bij kijken. Van haar beste vriendinnetje kreeg ze een prinsessenjurk. Dit was hem natuurlijk helemaal en moest meteen aan. Daar gingen haar feestkleertjes die ik had uitgezocht ;-). Het is haar feestje en de jurk staat haar best mooi.

Op Lijstje.nl hadden wij een lijstje gemaakt voor de mensen die zouden gaan vragen om haar wensen. Op dit lijstje stonden onder andere ook onderbroeken, pyjama’s en sokken van bijvoorbeeld Frozen. Klinkt misschien gek, maar hier maak je Nola echt blij mee en het is praktische. Na Sinterklaas komen wij al om in het speelgoed.

Wij hebben haar iets van, uiteraard, My little pony gegeven. Dit is een onderwaterkasteel.

Goodiebag
Aan het einde van het feestje kregen alle kindjes een “goodiebag”.

Op de voorkant stond een foto van Nola met de tekst “Bedankt dat je op mijn feestje was”.

In de tasjes zat wat lekkers, een springveer/traploper met regenboogkleuren en stickers van My little pony. De jongens hadden in plaats van My little pony stickers, stickers van dino’s.

Bij de kindjes met een baby broertje of zusje had ik er een simpele bijtring bij gedaan.

Nola gaf deze tasjes met trots mee. Ik dacht dat ze misschien moeilijk zou gaan doen, omdat ze deze zelf zou willen houden. Dat deed ze dus totaal niet. Ze heeft ook niet om zo een tasje gevraagd. Deze had ik natuurlijk wel voor haar gemaakt.

Alle kinderen reageerden heel leuk op de goodiebags!

Op het feestje op de eerste dag kwamen er voornamelijk volwassenen zonder kinderen. Zij kregen wel wat mee. Namelijk doorzichtige zakjes met daarin een foto met de tekst “Bedankt dat je op mijn feestje was” en de Rainbow seeds.

Aan het einde van deze twee dagen waren ik en Richard doodmoe. Nola mocht dus alles opruimen en schoonmaken. ;-)

Het was een geslaagd feest. Een kinderfeest is altijd een hele onderneming met zoveel leuke mensen om je heen, maar het is het waard. Zie Nola haar blije koppie dan. Aan het einde was ze natuurlijk wel kapot. Heel moe. Om half zeven koos ze één van haar nieuwe pyjama’s uit en ging lekker slapen.

 

 

 

 

 

Dit artikel is gesponsord

Leave a Response