Please assign a menu to the primary menu location under menu

BakkenFruithapjesReceptenTraktatie

Gastartikel: 3 x gezonde hapjes voor de feestdagen

Wil jij je vrienden, familie en je gezin komende feestdagen lekkere én gezonde hapjes voorzetten? Hier 3 tips voor gezonde hapjes tijdens kerst en oud en nieuw, die ook leuk zijn om met je kinderen te maken:

Kerstkoekjes van fruit
Van fruit kun je de mooiste ‘kerstkoekjes’ maken. In plaats van deeg gebruik je schijfjes appel of meloen, waar je met koekvormpjes allerlei leuke kerstvormpjes uitsteekt. Denk aan sterretjes, kerstklokjes en kerstbomen.

Helemaal mooi met kerst is de combinatie van de groene schil van een watermeloen met het rozerode vruchtvlees. Je kunt de ‘koekjes’ op een schaal serveren, maar je kunt er ook prachtige kerstprikkers van maken.

Je kunt ook kerstkoekjes met vulling maken door in het midden van twee schijfjes appel een kerstvormpje uit te steken, zoals een sterretje of een kerstklokje. Vervolgens besmeer je één van de schijfjes met pindakaas, leg je het andere schijfje erop en zo heb je een heerlijke, eiwitrijke snack.

Fruitige kerstfiguurtjes
Met kerst kun je van fruit ook allerlei leuke kerstfiguurtjes maken, zoals een sneeuwpop of kerstman. De sneeuwpop maak je door drie plakjes banaan boven elkaar op een bordje te leggen. Voor de knoopsgaten gebruik je blauwe bessen en voor de ogen krenten. Een klein stukje wortel kan dienen als neus en de armen kun je maken van satéprikkers.

Een kerstman maak je van banaan en aardbei. Hiervoor snijd je een banaan in drieën of vieren en prik je een stuk banaan op een prikker. Dit is het gezicht. Dit geef je ogen door er voorzichtig twee chocoladehageltjes in te drukken (het meest gezond is suikervrije hagelslag met zoveel mogelijk cacao). De baard kun je uitsnijden uit de banaan. Voor de muts prik je een schijfje banaan en daarboven een aardbei op het stokje. Op zijn muts kun je nog een gepelde hazelnoot prikken.

Winterse boekweitpannenkoekjes
Boekweitpannenkoekjes zijn lekker en gezond. Anders dan tarwe bevat boekweit bevat namelijk langzame koolhydraten. Dat is niet alleen gezond voor jouw gewicht, maar ook voor dat van je geliefden. Met kerst kun je van boekweitpannenkoekjes allerlei winterse figuren maken.
Ook nu doet een sneeuwpop het weer goed met een wat groter pannenkoekje als lijf en een kleiner pannenkoekje als hoofd. Voor de knopen, neus en ogen kun je bessen en krenten of rozijnen gebruiken en je kunt hem zelfs een sjaal geven van banaan of appel.

Een kerstman maak je door de bovenste helft van één pannenkoekje helemaal te bedekken met halve aardbeien. Voor de neus kun je een schijfje aardbei gebruiken en voor baard en snor plakjes banaan. Bessen of rozijnen doen gemakkelijk dienst als ogen en ook de mond kun je ermee maken.
Je kunt natuurlijk ook een kerstengel of kerstklokje maken door de pannenkoekjes in deze vorm te snijden. Gebruik je fantasie!

Welke gezonde hapjes maak jij deze feestdagen? Deel ze hieronder in de reacties! Ik ben benieuwd!

 

Dit gastartikel is geschreven door Annemiek
Nutribites voor gezond afvallen met het eiwitdieet.

Tags : kerstrecepten

Leave a Response