Please assign a menu to the primary menu location under menu

Yeeeeh, Nola is twee. 8 december is Nola twee jaar geworden en zaterdag 10 december hebben wij dit gevierd met een heleboel leuke vrienden en familie. Het was een drukke, maar ook een hele gezellige dag.

De avond voor Nola haar verjaardag hebben we alles versierd. Een vriendin van mij zou een mooie taart maken en vroeg mij wat voor een taart ik wilde. Nola is gek op “Het Zandkasteel aan zee” dus koos ik voor een taart van Het Zandkasteel met Ome Koos, Toto en Zaza. Nola herkent deze figuren namelijk ook echt.

Doordat ik voor deze taart koos wilde ik verder gaan in het thema van Het Zandkasteel, maar helaas is er weinig te vinden van Het Zandkasteel. Ik ben daarom door gegaan in de kleuren van de taart en met zand.

De kleuren waren verschillende tinten roze en wit.

Bij Fun.be heb ik het volgende besteld:

 • Helium folieballon nummer 2
 • Roze tafelkleed (van papier)
 • Kartonnen bekers
 • Kartonnen bordjes
 • Rietjes
 • Bakjes
 • Twee plastic roze kannen voor de limonade
 • Servetten
 • Zilveren kaarsjes voor op de taart
 • Metallic roze ballonnen
 • Roze ballonnen
 • Witte hartballonnen
 • Roze gewichtjes voor heliumbalonnen

Bij Feestfirma.nl bestelde ik:

 • Een tank helium
 • Ijsfontijn met nummer 2 er op
 • Helium folieballon roze rondje

Bij de Hema heb ik gekocht:

 • Kinetic zand
 • Rozijntjes
 • Chocolade krijtjes en potloden

Bij de Action kocht ik:

 • Moneybags als leuke zakjes om aan het einde van het feestje mee te geven
 • Stickers van prinsessen, superhelden, Paw Patrol, Finding Dory en Cars

Helium en ballonnen
Het huis was met al deze versiering super mooi versierd!:-) Ik was er heel blij mee. Vooral met de helium. Zelf heb ik nog nooit helium gebruikt, maar het was eigenlijk super makkelijk. Je draait de tank een beetje open, doet vervolgens een ballon aan het tuitje en drukt het tuitje naar beneden. Appeltje eitje. Deze heliumtank heb ik bij Feestfirma besteld. Volgende dag had ik hem meteen in huis.

Een paar ballonnen heb ik uiteindelijk gevuld met helium en een paar heb ik zelf opgeblazen. Die met helium bond ik vast aan mooie roze gewichtjes speciaal voor heliumballonnen. Deze waren in de vorm van een ster.

2016-12-10-08-51-25

20384159

Ik had de gewichtjes, een zilveren folieballon van het cijfer twee, roze metallic ballonnen, lichtroze ballonnen en witte hartjes ballonnen bij de webshop Fun.be vandaan. De witte ballonnen in de vorm van een hartje vielen bij mij een beetje tegen. De vorm van een hartje was er niet echt uit te halen en je kon ze maar klein opblazen. Bij mij was er namelijk een tijdens het opblazen geknapt en dat deed best pijn. Je kon ze dus echt maar klein opblazen.

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-slinger-hema

Poster
Op de deur hing een mooie poster van Nola. Vorig jaar hadden wij ook zo een poster maar dan met andere kleuren. Deze poster is gemaakt door Something Ilse. Super gaaf. Ik heb hem bij de Hema af laten drukken. Ik koos voor glanzend maar achteraf had ik eigenlijk mat moeten kiezen, want als je op de bank zat zag je dus allemaal glans op de poster waardoor je de tekst niet kon lezen.

img_0856

Tafelkleed
Op de tafel lag een papieren tafelkleed. Deze heb ik van een rol afgeknipt. ´s Middags heb ik er weer een nieuw stuk op gelegd. Super handig! Deze rol met papieren tafelkleed heb ik bij Fun.be vandaan.

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-vriendintafelkleed

Ook heb ik een stukje gebruikt voor Nola haar kleine tafeltje. Op dit tafeltje heb ik vervolgens kleurplaten van “Het Zandkasteel” gelegd. Zo kunnen de kleintjes lekker kleuren aan dit tafeltje.

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-vriendinkleuren

Meeneemzakjes
Aan het einde van de tafel strooide ik het kinetic sand en daarin legde ik de meeneemzakjes. In de meeneemzakjes zaten stickers en wat lekkers. Ik heb op dat lekkers stukjes van Nola haar uitnodigingen geplakt. Ik had namelijk wat uitnodigingen over. Zo werd het één mooi geheel. Ook schreef ik op het lekkers de tekst “Lieve… Bedankt dat je op mijn feestje was! Xx Nola”. Elke keer als er een kindje weg ging gaf Nola het zakje mee. Dat vond ze heel leuk om te doen.

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-slinger-hema-zakjes

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-slinger-hema-1

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-slinger-hema-feest

De kinderen vonden de zakjes geweldig. Eigenlijk wilde ik ook iets voor de volwassenen, maar ik kon niks leuks vinden.

Slinger
In de lucht hing een mooie slinger waar je zelf je tekst op kan krijten. Super leuk en het staat bij elke versiering waar je voor kiest. Dit keer stond er op “Nola 2 jaar”

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-slinger-hema

Verlichting
Zoals je op de foto’s ziet hebben wij verschillende kleuren verlichting. Dit kunnen wij omdat wij lampen hebben van Philips Hue. Je kan de kleuren veranderen op een app op je telefoon. Je kan dit ook met een plaatje doen. Je upload dan het plaatje en laat zo de kleuren terugkomen in de verlichting. Wij hebben gebruik gemaakt van de poster die is gemaakt door Someting Ilse. De kleuren die in deze poster zijn gebruikt komen terug in de versiering en verlichting. Ook heb ik een leuk plaatje gemaakt voor op de tv.

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-tv

Het feestje was van 10:00 tot en met 12:00 uur en van 14:00 tot en met 17:00 uur. Natuurlijk liep dit uit maar die richtlijn op een uitnodiging vinden wij altijd wel fijn. Nola kan zo ook lekker slapen tussen de middag.

De taart
Rond 11 uur kwam mijn vriendin met de taart! Die was toch wel het mooiste van alles. Nola herkende de figuren op de taart meteen. Zij en alle andere kinderen waren super enthousiast. Alle kinderen vonden de taart ook lekker. Ik dacht altijd dat de meeste kinderen geen taart lustte maar op Nola haar verjaardag aten ze allemaal een stukje van haar Zandkasteeltaart. En alles ging op! Nola heeft zelfs twee stukken op.

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-eten

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen

Ik durfde op deze taart geen kaarsjes of ijsfontijn te zetten dus hebben we dit maar overgeslagen. Ik had wel een mooie ijsfontijn met nummer twee besteld bij Feestfirma en mooie zilvere kaarsjes bij Fun.be.

De taart aten de kids van kartonnen roze bordjes. Op de tafel stonden twee roze kannen met limonade, deze limonade dronken de kinderen uit roze kartonnen bekers met leuke rietjes. Allemaal van Fun.be.

2016-12-09-23-02-58

img_0752

De bordjes, kannen, bekers en rietjes zijn super stevig en na afloop konden we de bordjes, bekers en rietjes lekker weggooien. Scheelt weer in de vaatwasser of met afwassen;-).

Outfit
Nola had super leuke kleren aan van Vingino. Voor het eerst had ze een riem om :-). Nola doet de laatste tijd weleens een baby na, ik denk omdat we een kleintje krijgen en ze dit op het kinderdagverblijf ziet. Ik heb haar verteld dat grote kindjes een riem om kunnen. Ze keek toen heel blij en trots!

Ze heeft niet heel vaak een blouse aan. Mij lijkt dat voor een kind niet zo lekker zitten, maar deze stoffen blouse ziet er wel comfortabel uit en gaat dicht met drukknoopjes. De spijkerbroek die ze droeg is ook van Vingino. In haar haren had ze een mooie strik van Haarspeldjes.com. Deze had een lederen look wat stoer stond bij de rest van haar outfit. Verder liep ze lekker op sokken of blote voeten. Sokken gaan namelijk altijd uit ;-).

2016-12-09-12-12-09

Cadeaus
Nola werd natuurlijk ook super verwend. Van ons kreeg Nola een mooi huis van Duplo, ze kreeg veel spelletjes en puzzels, een leuk interactief poppenbadje, een houten treinbaan met trein, stickers, kleurboek, houten armbandje en ketting, poppenluiers en poppenkleertjes. Puzzels en spelletjes vind ik altijd erg leuk voor kinderen van twee jaar.

Het was een super leuke dag. Ik schrok wel even van de hoeveelheid mensen op ons aantal vierkante meters, maar het ging eigenlijk prima. Uiteindelijk zijn er vaak ook wel mensen die je helpen. Eerlijk gezegd heb ik vooraf wel altijd in mijn hoofd hoe het moet gaan en ging dat niet helemaal zoals ik wilde (kan ook haast niet) maar de lach op Nola haar gezicht maakte dat toch wel weer goed! Zij was blij dus wij ook.

12-16-taart-zandkasteel-nola-2-jaar-verjaardag-verjaardagstaart-baby-meisje-kind-roze-thema-zand-dag-bestellen-balonnen-helium-nanny-moeder-amsterdam-diemen-moeder

De dagen na het feestje
18:30 uur waren alle mensen vertrokken. Na afloop van het feestje ging Nola pas om 22:00 uur slapen, want ze wilde gewoon niet. Dat vonden wij natuurlijk niet zo erg. We begrepen dat wel.

De dag erna zijn we lekker gaan spelen met haar nieuwe speelgoed en hebben wij de versiering opgeruimd en de kerstversiering opgehangen. ‘s Avonds sliep ze rond 9:00 uur en was ze 2:00 uur ‘s nachts wakker en sliep ze weer om 05:00 uur. Ze was dus helemaal van haar aprepo.

Na drie dagen was het weer goed en zat ze in het goede ritme.

-X-

Annelon

 

 

Dit artikel is gesponsord

Leave a Response