Please assign a menu to the primary menu location under menu

Nola is alweer vier jaar. Wat gaat de tijd snel (cliché). Het is een hele grote stap, want ze gaat nu naar school; een hele nieuwe fase breekt aan. Er zijn nu ook genoeg nieuwe cadeaus te bedenken. Elk jaar maken wij weer een lijstje op Lijstje.nl. Echter zetten wij dit lijstje nooit op de uitnodiging of versturen wij niet uit onszelf naar mensen. Wanneer mensen vragen wat Nola of Liam voor zijn verjaardag wil sturen wij het linkje van het lijstje door. Ook zeggen we er dan bij dat het ook altijd leuk is wanneer men zelf iets leuks bedenkt, want zomaar een lijstje sturen vinden wij niet altijd zo netjes.

Fiets van Mooierkinderfiets.nl

Uiteraard gaat Nola nu leren fietsen. Ze is in december jarig dus helaas moeten we nog wel even wachten tot het wat mooier weer is. Hopelijk kan ze na de zomervakantie naar school fietsen. Vind ik wel spannend, want van de fiets vallen kan zo een pijn doen.

Van Mooiekinderfiets.nl hebben wij een nieuwe fiets voor Nola. We wilde graag een stevige en vrolijke fiets, maar houden niet van Disney en andere soort cartoons. We gingen voor de Volare fiets en bestelde daarbij ook een mandje en slingers voor aan het stuur.

Knutselen

Standaard staat dit elk jaar weer op haar lijstje; kleurboeken en stickers. Hier kan ze niet genoeg van hebben. Bij Meidenboektiekje.nl kan je hele leuke kleurboeken, dagboeken, stickers etc. kopen. Nola vindt het tegenwoordig ook leuk om brieven te versturen. Een map met briefpapier en envelopjes was voor Nola dus ook echt een aanrader.

Verder heb je van SES Creative en Crayola een hele hoop leuk knutselspullen!

Leren

Nu ze 4 is gaat ze ook een beetje leren letters en cijfers te herkennen en wellicht te leren schrijven en rekenen. Sinds ze naar school gaat komt ze veel thuis met hele verhalen over wat ze geleerd heeft; waaronder dus herkennen van letters van haar naam. Werkboeken waar ze letters en cijfers in kunnen schrijven of opzoeken zijn dus ook erg leuk om cadeau te doen. Ouders zijn hier vaak ook blij mee ;-). Van TipToi (Ravensburger) heb je hele leuke boeken waarin kinderen met een pen bepaalde elementen aan kunnen tikken in opdracht van de pen. De pen kan namelijk praten. Van TipToi zijn er een hele hoop boeken verkrijgbaar voor verschillende leeftijden. Je moet wel beginnen met een startersset, want bij dit boek zit een pen. Mooi cadeau van opa’s en oma’s :-). Je kan vervolgens dus meerdere boeken van TipToi op het lijstje zetten zodat je de serie spaart en niet heel veel verschillend speelgoed krijgt. Dit kan gewoon op een stapel ;-).

 

Puzzels en spelletjes

Nu kan je echt spelletjes spelen met je kindje. Kwartetten, memory (kunnen ze ook al op driejarige leeftijd), bordspellen etc. zijn ook erg leuk om te geven. Nola heeft een puzzel van Cre8. Deze is handgemaakt, persoonlijk, leuk om mee te puzzelen en staat mooi in de kinderkamer. Naast gepersonaliseerde puzzels hebben ze nog meer normale puzzels, maar ook gepersonaliseerde klokken en mooie lampjes. Wij hebben ook zo een lamp.

Bij Kixx-online heb ik ook ooit eens wat ingeslagen aan puzzels en ander soort speelgoed zoals een magneetboek met aankleedpoppen. Ik had toen besteld van de merken Janod en Crocodile Creek. Deze zijn heel mooi en zitten in een stevige door. De koffertjes vinden wij vooral heel leuk. Ook echt aanraders.

Servies

Kinderen die vier jaar worden gaan dus naar school. Ze hebben dan schoolservies nodig zoals een lunchtrommel, koektrommeltje, fruitbakje, rietjesbekers enz. Van Rosti Mepal heb je veel verschillende soorten; voor elk kind iets wils en ze hebben ook schoolservies dat je kan personaliseren. De bentoboxen met vorkje ben ik fan van! Die zitten in de lunchsets van Rosti Mepal (achter deze link kan je zelf je lunchset samenstellen met eigen print en kleuren). Ook zit er bij deze lunchset een fruitbakje met vorkje. Dit is allemaal precies wat Nola in haar tasje meeneemt. Nola eet erg gezond op school. Voornamelijk broodjes, paprika, wortel, appel en banaan. Verder is Nola ook altijd erg blij met gewoon servies om thuis van te eten en uit te drinken.

Schooltas

Bij Babygoodies.nl kan je kiezen uit veel verschillende rugtassen; groot, klein, duur, goedkoop, voor jongens, voor meisjes, met naam, met figuren en ga zo maar door. Naast rugzakken verkopen ze ook andere producten met naam en naamstickers zodat je overal namen op kan zetten aangezien kinderen veel kwijtraken op school en je daar geen grip op hebt. Het enige wat je kan doen is dus het merken van de schoolspullen.

Dit waren tot nu toe een paar cadeautips. Ik heb er nog veel meer. Wie weet vul ik dit blog nog aan binnenkort. De kinderen moeten ook tevreden zijn met wat ze krijgen. Nola is gelukkig een tevreden meisje!

 

 

 

 

Leave a Response