Please assign a menu to the primary menu location under menu

BabykamerReviews

Lakentjes en slaapzakken van Fedde&Kees

Negenmaandenbeurs 2019

Op de Mama Jurydag voor de Baby Innovation Award 2019 heb ik Frederieke, de oprichtster van Fedde&Kees, leren kennen. Ze zijn met hun Nunki Lakantje één van de genomineerden voor 2019. Tijdens onze kennismaking werd mij al gelijk duidelijk hoe enthousiast zij is. Eén van de eerste dingen die ze zei was ”ik ga jou alles vertellen over de Nunki en Bundi en straks ben je net zou enthousiast als mij”. Nou ik kan je zeggen, niets is minder waar. Ik ben namelijk verkocht.

Plotselinge wiegendood is ongetwijfeld een van de meest dramatische dingen die ouders kan overkomen en eerlijk toegegeven is dit ook mijn grootste angst. In Nederland komt wiegendood gelukkig niet meer zo vaak voor, mede door de maatregelen die we treffen om de risico’s zo klein mogelijk te maken. Het Nunki lakentje is een product die ervoor zorgt dat elke baby veilig en geborgen in slaap kan vallen. Iets waar veel ouders, volgens mij, vanaf dag één naar op zoek zijn.

Ook voor de lastige slapertjes, die onrustig, woelend en ’s avonds laat klaarwakker in hun bed liggen, is het een ideaal product. Het maakt niet uit wie de baby in bed legt, want het gebeurd met het gebruik van het Nunki lakentje iedere keer op dezelfde manier en in een handomdraai. Het maakt dus niet uit of mama, papa, opa, oma of iemand anders de baby naar bed brengt.

Het lakentje wordt met gebruik van klittenband rond het matras gevouwen en onderaan bevestigd. Zodra de baby in bed ligt, leg je het Nunki lakentje over zijn borst heen en rits je het Nunki lakentje aan de linkerkant vast. Op deze manier kan het lakentje niet losraken en zit hij keer op keer op dezelfde manier strak vast. Geen gedoe meer met loszittende lakentjes die je telkens weer opnieuw moet instoppen. Dit zorgt er ook voor dat het veiliger is, want de baby kan niet onder de lakentjes terecht komen.

Doordat het Nunki lakentje strak over de borst heen gaat, voelt het voor de baby alsof je met je hand op zijn borstje ligt. Dit geeft een geborgen gevoel en daardoor kan de baby rustig en ontspannen in slaap vallen. Dit heeft ook een positief effect op de nachtrust. Mijn motto sinds de geboortes van mijn dochters is: ‘een uitgeruste baby, is een gelukkige baby en een gelukkige baby is een gelukkige mama’. Het blijft een wisselwerking.

Voor mijn jongste dochter, Lune van 8 maanden, zou het Nunki lakentje een goede uitkomst zijn om haar langer te laten slapen. Inbakeren is niet nodig omdat ze vrij rustig is met haar armen en ze zich daar niet wakker mee houdt. ’s Avonds is het inslapen geen probleem en slaapt ze de hele nacht door, maar overdag slaapt ze kort en onrustig. Ik probeer haar altijd strak in te stoppen. Maar als ik bij haar ga kijken, dan heeft ze zich intussen alweer los geworsteld. Uiteindelijk valt ze, na een aantal keer de speen opnieuw in gedaan te hebben, in slaap voor 45 minuten. De prijs van een Nunki lakentje voor in de wieg is €59,95 en voor in het ledikant €74,95. Dit zou ik er wel voor over hebben om mijn dochter meer en langer te laten slapen.

Voor mijn oudste dochter was de combinatie van het Nunki lakentje met het Bundi slaapzakje fantastisch geweest. Lille was en is nog steeds snel in haar ontwikkeling. Als baby was ze snel gefrustreerd. Om haar rustig te krijgen voor het slapen bakerde wij haar in met haar armpjes naast haar lichaam. Achteraf gezien vind ik dat dit een hele onnatuurlijke houding is voor baby’s. Lille vond het ook niet altijd fijn en huilde altijd eerst voordat ze in slaap viel. Ik heb dan nog niks gezegd over het feit dat het soms langer duurde om de armen goed strak in de inbakerzak te krijgen en dat iedereen dit weer op een andere manier deed bij Lille.

Gelukkig kan het nu sneller en gemakkelijker door het goede idee van Frederieke. Met het Bundi slaapzakje rits je als het ware de armen aan het lichaam vast. De baby heeft dan nog wel de vrijheid om de armen over zich heen te leggen en alsnog de geborgenheid te voelen. Het is snel en iedereen doet het op de dezelfde manier, want het kan niet anders. Het afbouwen gaat volgens mij ook sneller aangezien je telkens de rits onder de mouw een stukje verder omhoog doet. Het lijkt mij een goed alternatief voor het inbakeren.

Zowel het Nunki lakentje als het Bundi slaapzakje zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Het Nunki lakentje is er voor de wieg, ledikant en co-sleeper en is in vier verschillende kleuren te bestellen (licht roze, oudroze, mintgroen en licht grijs). Het Bundi slaapzakje is verkrijgbaar voor 0-3, 3-6 en 6-9 maanden en is in 3 verschillende kleuren te bestellen (wit stippel, mintgroen en lichtgrijs).

Fedde&Kees staat ook op de Negenmaandenbeurs op stand 09.HH307. Loop vooral langs bij de stand om je te laten informeren. Ik waarschuw je wel want zodra je in gesprek komt met Frederieke over haar producten, dan word je net zo enthousiast.

Liefs,

Dionne

(gastblogger)

 

Leave a Response