Please assign a menu to the primary menu location under menu

OnderwegReviews

Review van Dionne: De Mini Sling van Minimonkey

Negenmaandenbeurs 2019

De eerste keer dat ik de Mini Sling van Minimonkey zag was ik hoogzwanger van mijn tweede kindje. Dit was op de Negenmaandenbeurs 2018. Toen al vond ik het een mooie en vooral handige babydrager. Het verbaasd mij dan ook niet dat de Mini Sling geselecteerd is voor de Baby Innovation Award 2019.


Ik weet nog dat ik dacht ‘dat is ideaal om mee te nemen op vakantie’, maar nu weet ik uit ervaring dat hij ook makkelijk is voor op andere momenten. Doordat hij zo compact is kan hij makkelijk mee in iedere tas. De Mini Sling zit tegenwoordig standaard in mijn tas voor de momenten waarop Lune vastgehouden wil worden, maar ik mijn handen toch graag vrij wil hebben. Binnen een minuut heb ik hem om en zit Lune lekker op mijn heup.

Ik heb hem wel een aantal keer moeten oefenen. Gelukkig staan er op de site van Minimonkey verschillende instructie filmpjes waarop duidelijk te zien is hoe de Mini Sling gedragen moet worden. Als je hem eenmaal door hebt, dan zit hij ook gelijk lekker. Er staan ook handige tips bij zodat je zeker weet dat je hem goed om hebt en je baby goed zit.

Lune is nu 8 maanden en wil graag met de armpjes over de drager heen hangen. Zelfs dan zit hij lekker, want ik draag hem dan schuiner en op de heup. De allerkleinste baby’s draag je rechtop op de buik, met het hoofdje op de hoogte van de borst en de beentjes bij elkaar. De drager geeft dan ook steun aan het nekje. Op een gegeven moment, naarmate de baby ouder wordt, leg je de beentjes in een M-positie neer. Dit is een ergonomische manier van dragen zolang je de baby maar hoog en strak tegen je aan draagt.

Afgelopen weekend had ik hem onder in de kinderwagen neergelegd toen we gingen wandelen op de heide. Mijn oudste dochter, Lille van 3 jaar, werd moe van het wandelen en wou even in de kinderwagen. Nou dat was geen probleem, want Lune kon bij mij in de Mini Sling. Ook al is hij meer bedoeld voor de snelle en korte draagmomenten, ik heb geen last gehad van mijn schouders of rug. Lune is nu gelukkig ook nog niet zo zwaar met haar 8 kilo.

De Mini Sling is gemaakt van een lichte stof met kleine gaatjes waardoor hij ook luchtig is. Dit lijkt mij met name ideaal als het warm weer is. Daarnaast kan hij tegen water en is hij ook ideaal voor op het strand, onder de douche, in het zwembad of in de sneeuw. Hij gaat hoe dan ook mee op wintersport dit jaar.

Volgens mij heb ik al kenbaar kunnen maken hoe positief ik ben over deze babydrager en hoe fijn ik hem vind. Aan Lune merk ik dat zij er ook lekker en veilig in zit. Ze vindt het heerlijk om rond te kunnen kijken en om alles te zien. Tegelijkertijd kan ze bij mij zijn en daar wordt ze rustig van. Ze heeft dat nodig om alle nieuwe indrukken van de dag in zich op te nemen. Zeker nu ze druk aan kruipen is en ze haar wereld heeft vergroot.

De Minimonkey Mini Sling is een echte aanrader en zeker betaalbaar voor €35,00. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, namelijk camouflage, wit en zwart. Leuk voor alle mama’s en papa’s.

Ook dit jaar kun je Minimonkey op de Negenmaandenbeurs bezoeken. Ze staan bij stand 08.113.

 

Liefs,

Dionne

 

 

Dit artikel is gesponsord

Leave a Response