Please assign a menu to the primary menu location under menu

We kregen een ton met Fischer Tip. Hmm ik dacht als eerst van wat moeten we doen met deze frummeltjes. Ik denk dat meerdere ouders dit denken omdat ze niet weten wat je er mee kan.

Luna was meteen heel erg enthousiast en wilde er meteen mee gaan knutselen. Hm, nu was ik ineens toch wel heel nieuwsgierig. Marieke verteld hier wat we ermee hebben gedaan en wat de kids hiervan vonden. Thuis hebben ze er namelijk nog vaker mee gespeeld.

Wat hebben wij een heerlijke knutselmiddag gehad op Tweede Paasdag met FischerTip Creativ. Een grote emmer vol met gekleurde propjes papier-achtig spul staart ons aan, dat ziet er gezellig uit, maar de grote vraag: Wat kun je ermee doen?

Gelukkig hadden wij één expert in ons midden; Luna had al eerder met deze grappige prulletjes geknutseld en legde ons haarfijn uit wat we ermee konden. In de emmer zaten twee tools en een boekje met daarin ook een korte uitleg. In woorden, maar ook met plaatjes, zodat ook kinderen al vlug begrijpen wat de bedoeling is.

Na Luna haar uitleg begreep Nylan van drie het al snel. Hij maakte niet echt iets na uit het boekje maar hij bedacht het helemaal zelf.

4-16-fischer-tip-leuk-knutselen-kleuren-plakken-drie-jaar-vormen-dieren-mensen-auto-draak-voorbeelden-ton-veel-creativ-heutink-water-kinderen-activiteit-peuter-kleuter-10-jaar-groen

Naast dit boekje vinden wij dus de tools; namelijk een mesje en een klein geel doekje. Het doekje is een soort vaatdoekje. Deze kun je wat vochtig maken en op een schoteltje leggen. De gekleurde Tips kun je door deze even vochtig te maken aan elkaar vastplakken.

SAMSUNG CSC

Maak ze niet te nat! Dan geven ze af en gaat het niet goed, haha. De vader van Luna maakte hem te nat waardoor Luna zei “nee papa niet te nat!.

4-16-fischer-tip-leuk-knutselen-kleuren-plakken-drie-jaar-vormen-dieren-mensen-auto-draak-voorbeelden-ton-veel-creativ-heutink-water-kinderen-activiteit-peuter-kleuter-10-jaar-water

Luna toverde een uil met als basis kleur blauw en mooie bruine ogen. Nylan maakte zijn fantasie pizza en Annelon knutselde zelf ook mee en maakte een leuke rode draak met echte stekels op zijn rug. Je kunt alle kanten op en het is voor verschillende leeftijden leuk om er mee bezig te zijn.

4-16-fischer-tip-leuk-knutselen-kleuren-plakken-drie-jaar-vormen-dieren-mensen-auto-draak-voorbeelden-ton-veel-creativ-heutink-water-kinderen-activiteit-peuter-kleuter-10-jaar-resultaat

Het boekje geeft tips van leuke voorbeelden en geeft ook in stapjes aan hoe je de figuurtjes kunt maken. De tweede tool is het mesje (kindvriendelijk)  waarmee je de Tips kunt doorsnijden en kleiner kunt maken. Hiermee kun je dan details vormen zoals oogjes, tandjes of een staartje.

SAMSUNG CSC

Het mesje is niet zo heel scherp, logisch met die kleine kids, maar daardoor is het wel wat moeilijker snijden. Luna is zeven en kreeg van haar vader een echt mes.

4-16-fischer-tip-leuk-knutselen-kleuren-plakken-drie-jaar-vormen-dieren-mensen-auto-draak-voorbeelden-ton-veel-creativ-heutink-water-kinderen-activiteit-peuter-kleuter-10-jaar-mes

Ze waren er zo een flink uur mee zoet. Deze knutsel emmer toont vrolijk, is kindvriendelijk en spoort aan tot actieve creativiteit en fantasie. Je kunt reële kleuren gebruiken, zoals bijvoorbeeld grijze muisjes en een gele giraf, of juist zelf een fantasie beest bedenken die blauw is met roze tanden. Het is geweldig om de breintjes van de kleintjes te zien werken en de mooiste creaties naar voren te laten komen.

Leuk stuk heeft Marieke weer geschreven!!! Het is echt super leuk om mee te knutselen. Ook heel laagdrempelig. Je kan gewoon aan tafel gaan zitten, de ton pakken en er verschillende vormen van maken. Je kan de kinderen eigenlijk zelf aan een tafeltje zetten en hun gang laten gaan zolang jij maar het sponsje voor ze nat maakt. Niet te nat dus. Haha wij als volwassenen vonden het zelfs leuk om te doen. Zie hier mijn zusje.

4-16-fischer-tip-leuk-knutselen-kleuren-plakken-drie-jaar-vormen-dieren-mensen-auto-draak-voorbeelden-ton-veel-creativ-heutink-water-kinderen-activiteit-peuter-kleuter-10-jaar-volwassen

Echt een aanrader dus Marieke en ik vinden het dus echt een aanrader. Leuk als cadeau, als activiteit tijdens een kinderfeestje of gewoon leuk om te kopen voor de kids. Deze ton Fischer Tips is te koop bij de webshop van Heutink. Je moet hier wel eerst inloggen maar dat kan je doen door één keer te registreren. Zo kan je alle knutselspullen kopen die de kids op school ook gebruiken.

-X-

Annelon & Marieke

Leave a Response