Please assign a menu to the primary menu location under menu

Wanneer ik de “index” op de boekjes zie staan denk ik op de een of andere manier meteen aan school. Ze zagen er meteen uit als educatieve boekjes net als de AVI boeken die ze op school hebben. Zo ziet deze “index” eruit:

SAMSUNG CSC

Nola is nu 16 maanden dus dit boekje is goed voor het dagelijks leven, haar vaardigheden en haar emoties. Nola vindt het vooral leuk om de bladzijdes om te slaan en, in deze boekjes, de flapjes te openen. Deze twee boekjes hebben veel met elkaar gemeen. Het zijn alle twee boekjes met flapjes, zijn klein en vierkant, gaan over dieren en er wordt op elke bladzijde in elk boekje wat gevraagd.

Met Nola lees ik als eerste het boekje “Eet kleine giraf alleen?” 
Op elk linkerblad zien we een babydier uit het wild zoals een luipaard, giraffe en olifant.

SAMSUNG CSC

Hier zie je op de linker bladzijde een baby olifantje. Hier staat de vraag “Dag olifantje, was jij je helemaal alleen?”. Vervolgens kan je rechts een flap openen. Achter deze flap staat de vader van de olifant met de tekst “Nee, papa helpt me bij het wassen”.

Bij de kangoeroe staat dan de vraag “spring jij daar helemaal alleen?” en bij bijvoorbeeld de Nijlpaard “Loop jij in je eentje?”. Kinderen kunnen hier leren welke dieren er in het wild bestaan en wat je allemaal doet in het dagelijks leven zoals lopen, eten, wassen en slapen.

Nola vindt het heel erg leuk om de bladzijdes om te slaan en de flapjes te openen. Ze gaat als een dolle door het boek. Daarom is het fijn dat er maar één zin per bladzijde staat. Nola kijkt even naar de plaatjes en wanneer ze de flap opent zegt ze “wauauauauw”. Wij vinden het een heel leuk boekje, makkelijk mee te nemen en even lekker snel door te lezen. Nola kan er alleen niet in der eentje uit lezen want dan scheurt ze de bladzijdes kapot.

Nu het volgende boekje “Piept kleine muis alleen?”

SAMSUNG CSC

Dit is eigenlijk ongeveer hetzelfde boekje als de andere alleen gaat dit boekje dan over de geluiden die de dieren maken en het zijn boerderijdieren in plaats van dieren uit het wild.

Op de linker bladzijde staat een babydier van de boerderij. In dit geval staat er een veulen met een vraag erbij “Dag klein veulen, hinnik jij nu in je eentje?”.

SAMSUNG CSC

Rechts kan je een een flap openen. Achter deze flap staan dan de vriendinnetjes van het veulen die samen met het veulen hinniken.

SAMSUNG CSC

Dit boekje is ook heel leuk en lijkt heel veel op het andere boekje alleen gaat het hier om de boerderijdieren en de geluiden die deze dieren maken. Het leren van de dierengeluiden is één van de eerste dingen die je een dreumes van ongeveer één jaar kan leren. De meeste kindjes vinden dit leuk en interessant.

“Piept kleine muis alleen?” is €10,95.

“Eet kleine giraf?” is ook €10,95.

Deze boekjes zijn geïllustreerd en geschreven door Anita Bijsterbosch en uitgegeven door Clavis.

Leuk om cadeau te doen daarvoor is het ook een leuke prijs. Natuurlijk is deze ook leuk om voor je zelf te kopen. Deze boekjes kan je ook al voorlezen wanneer je kindje nog maar vier maanden is ofzo.

-X-

Annelon

1 Comment

Leave a Response