Please assign a menu to the primary menu location under menu

DiversenKnutselenTraktatieTraktatie

Trakteren: Een mooie en lekkere vlindertraktatie!

Hieperdepiep hoera!!! Julie Anna en Eva zijn jarig! Julie is zes geworden, Anna is 4 geworden en Eva is twee geworden! Er moet dan natuurlijk getrakteerd worden op de creche, de peuterspeelzaal en school. Ik heb voor negen maanden deze kinderen opgevangen, tijdens deze negen maanden waren de kids ook jarig. Ze zijn dicht op elkaar jarig dus dat is altijd veel trakteren en dus traktaties maken.

Toen ik daar werkte werd Julie vier jaar. Ze ging toen deels naar het kinderdagverblijf en naar de peuterspeelzaal, maar ze werd vier jaar dus dat betekent dat je naar de basisschool gaat. Ze trakteerde toen:

  • Op de peuterspeelzaal als afscheid.
  • Op haar nieuwe school omdat ze jarig was.
  • Op de creche omdat zen nu naar de BSO gaat na schooltijd.

Dat was dus heel veel trakteren. Maar goed twee weken later kwam Anna erbij want zij was ook jarig. Alles bij elkaar werd er dus in één maand vier keer getrakteerd.

Wij hebben toen samen de bijtjes en lieveheersbeestjes geknutseld en ik heb daar vervolgens ook een artikel over geschreven.

Nu heeft de moeder (Astrid) van Julie Anna en Eva leuke vlinders met ze geknutseld. Echt wat voor meisjes.

4-16-vlinder-traktatie-trakteren-peuter-kleuter-school-basisschool-meisje-leuk-makkelijk-samen-jarig-verjaardag-kinderen-blog-mama-nanny-moeder-amsterdam-geel

Wat hebben ze gebruikt voor deze traktatie:

  • Satéprikkers
  • Stevig gekleurd papier (bij de hema hebben ze van dat kartonpapier)
  • Stiften
  • Glitterbolletjes en oogjes (deze komen uit zo een knutselemmer van de Hema)
  • Lijm

Zij hebben gekozen voor een lekker bakje rozijnen en spekkies. Een heerlijke traktatie. Je kan natuurlijk ook voor een gezondere variant gaan zoals een vlinder met druifjes, besjes, etcetera.

4-16-vlinder-traktatie-trakteren-peuter-kleuter-school-basisschool-meisje-leuk-makkelijk-samen-jarig-verjaardag-kinderen-blog-mama-nanny-moeder-amsterdam-wat-heb-je-nodig

Als eerst tekende Astrid op alle gekleurde papiertjes een vlinder. Deze ging ze samen met de kinderen uitknippen. Deze vlinders mochten ze gaan versieren. Ze deden dit met dingetjes uit de knutselemmer van de Hema en ze knipten figuurtjes, zoals hartjes, uit het gekleurde papier en plakten deze op. Vervolgens plakten zemet lijm oogjes er op. Met twee stukjes satéprikker maakte ze de voelsprieten van de vlinder.

4-16-vlinder-traktatie-trakteren-peuter-kleuter-school-basisschool-meisje-leuk-makkelijk-samen-jarig-verjaardag-kinderen-blog-mama-nanny-moeder-amsterdam-groen

Daarna prikte zij een satéprikker door het doosje rozijnen. en plakte de versierde vlinder op het doosje. Onderin p;rikte ze er een spekkie aan vast.

4-16-vlinder-traktatie-trakteren-peuter-kleuter-school-basisschool-meisje-leuk-makkelijk-samen-jarig-verjaardag-kinderen-blog-mama-nanny-moeder-amsterdam-achterkant

Ze maakte hier genoeg van zodat iedereen in de klas er één kreeg. Al de vlinders prikten ze in een blok van piepschuim. Deze kwam uit een Bol.com doos. Je kan de vlinders natuurlijk ook ergens anders in prikken zoals een holle doos, een meloen etcetera.

Thnks Astrid, Julie, Anna en Eva voor dit leuke idee.

-X-

Annelon

Tags : traktatie

Leave a Response