Please assign a menu to the primary menu location under menu

Wij hebben “Het grootste beeldwoordenboek” gekregen. Ik zag het boek en ik moest hem meteen hebben. Het is een encyclopedie. Een druk boek maar leuk. Deze kan je samen met je kind lezen vanaf een jaar of vijf. Olivier (4,5) die vindt dit soort boeken al wel heel erg leuk en gaat ook echt vragen stellen. Het is dus wel zo leuk om samen dit boek te lezen want kinderen van vier/vijf jaar kunnen nog niet lezen. Olivier wil dit boek ook alleen maar samen lezen. Hij wijst soms een plaatje aan en de andere keer doe ik dat. Ik leg daarbij dan uit wat het is en wat het betekend. Soms moeten we erg lachen om plaatjes en van sommige plaatjes leert Olivier ook echt wat het betekent.

Bij een beeldwoordenboek dacht ik al snel aan woorden opzoeken en daarbij staat dan wat het betekend net als in een normaal woordenboek maar dat is het niet echt. Je kan gewoon per thema kijken wat allemaal hoort bij bijvoorbeeld “Boven water”. Je ziet hier dan een Ferry en leest daarbij voor “Deze ferry vaart steeds heen en weer”. Zo is uitgelegd wat een ferry is.

2016-04-05 12.02.34

Op deze ferry staan bijvoorbeeld “twee vrienden” maar daarnaast staan er “twee tegenpolen”. Deze snap ik al niet dus laat staan de kinderen. Ik weet wel wat het woord betekend maar ik snap de tekening niet die er bij staat. Soms zijn dingen op een gekke manier uitgelegd. Dit boek is totaal niet weggelegd voor kinderen met bijvoorbeeld autisme of ADHD.

Tom Schamp is de schrijver van dit boek en heeft dit boek ook vorm gegeven. Op de eerste twee bladzijdes stelt hij de personages voor en schrijft hij over de inhoud. In de inhoud staan alle thema´s en daar staat dan weer bij op welke bladzijde je de woorden kan vinden die binnen dit thema vallen. Het is belangrijk om echt de personages te kennen. Met name Otto. Hij komt veel voor in het boek. Met de personages vormt dit een verhaallijn.

4-16-beeldwoordenboek-woordenboek-kinderen-blog-nanny-annelon-moeder-boeken-boek-mama-review-kind-opvoeding-ontwikkeling-inhoud

Je moet wel kunnen lezen om de inhoud te begrijpen. Ik heb de foto’s genomen met Nola, maar zij kan natuurlijk nog niks met dit boek.

SAMSUNG CSC

Sommige dingen zijn heel leuk, goed en duidelijk uitgelegd maar sommige dingen zijn vrij onduidelijk uitgelegd. Je moet dit boek echt samen met de kinderen lezen. Je kan dan het beste een plaatje aanwijzen en dan zeggen wat het is. Bij sommige woorden moet je zelf extra uitleggen, voor jou zelf dus ook een hele uitdaging ;-).

Het grootste beeldwoordenboek is €19,99. Ik vind dit het zeker waard door de vormgeving en grootte van het boek. Ik adviseer dit boek voor de leeftijd vanaf ongeveer vijf/zes jaar.

-X-

Annelon

SAMSUNG CSC

Leave a Response