Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviews

Boekreview: Dikkie Dik reuzenzoekboek

Van uitgeverij Gottmer ontvingen wij een super mooi groot boek van Dikkie Dik. De verhalen van Dikkie Dik vind ik altijd super leuk. Simpele tekeningen met simpele verhaaltjes.

Het boek dat we hebben ontvangen is het reuzenzoekboek van Dikkie Dik. Dit boek kan je lekker samen met je kindje doorbladeren. Gezellig op de bank met een kopje thee :-).

Het boek is leuk voor kinderen vanaf een jaar of twee/drie. In het boek worden vragen gesteld zoals je hieronder op de afbeelding kan zien.

6-16-zoekboek-dikkie-dik-groot-prenten-prentenboek-poes-kat-oranje-rood-rode-reuzen-kinderen-lezen-voorlezen-zoeken-drie-jaar-strand-tekst

Dit zijn leuke vragen dat zorgt voor interactie met de kinderen. De kinderen gaan zo vanzelf zoeken. Op de volgende afbeelding zie je de hele plaat. In dit geval het park. Er staan meerdere vragen bij.

Ik kijk vaak ook samen met ze in deze boeken zonder de teksten voor te lezen of gewoon door zelf allerlei vragen te stellen. Nola wijst al wel wat dingen aan waardoor ik kan zeggen wat het is en wat voor geluid het eventueel maakt.

6-16-zoekboek-dikkie-dik-groot-prenten-prentenboek-poes-kat-oranje-rood-rode-reuzen-kinderen-lezen-voorlezen-zoeken-drie-jaar-strand-park

Naast het park staan er veel meerdere situaties in zoals het strand.

6-16-zoekboek-dikkie-dik-groot-prenten-prentenboek-poes-kat-oranje-rood-rode-reuzen-kinderen-lezen-voorlezen-zoeken-drie-jaar-strand

En ook gewoon platen met heel veel verschillende figuren en vormen.

6-16-zoekboek-dikkie-dik-groot-prenten-prentenboek-poes-kat-oranje-rood-rode-reuzen-kinderen-lezen-voorlezen-zoeken-drie-jaar-strand-vraag

2016-04-22 12.51.46

Het boek is voor kinderen van Nola haar leeftijd alleen nog wel wat druk en onoverzichtelijk door de vele plaatjes.

Ik heb dit boek zelf eens ooit cadeau gegeven aan toen een kindje van drie en vijf jaar, een meisje en jongen. Ze vonden het een super leuk boek en hebben het veel gelezen.

Het Dikkie Dik reuzenzoekboek is maar  €14,95. Dat vind ik serieus niet veel. Echt een aanrader als verjaardagscadeau, kraamcadeau of natuurlijk gewoon als zomaar een boek voor je eigen kindje.

-X-

Annelon

Leave a Response