Please assign a menu to the primary menu location under menu

ReviewsSpeelgoed

Review: Een Smart Game van Pienterepuzzels.nl

Smartgames zijn leuke leerzame spellen voor veel verschillende leeftijdscategorieen. Van de webshop Pienterepuzzels ontving ik een leuke Smartgame over vliegtuigen, Air Traffic Control. Mijn moeder is juf. Zij heeft deze samen met de kinderen uit groep vier gereviewed.

 

Het spel zit in een mooi plastic bakje met een opberglaatje voor de kaarten waarmee gespeeld wordt.

6-16-smartgame-pientere-puzzels-vliegtuigen-vliegtuig-laatje-opbergen-groep-4-6-jaar-leerzaam-educatief-cadeau-spel
Smartgames hebben een uitdagende spelformule. De beschrijving geeft aan dat het geschikt is voor één speler, mijn ervaring is dat het ook zeer geschikt is om kinderen samen tot oplossingen te laten komen. Er is een mooie opbouw in moeilijkheidsgraad, van starter naar expert. Zo kunnen kinderen de wijze van puzzelen op een makkelijke manier inoefenen naar een geleidelijke moeilijkere variant. De bedoeling van het spel is de puzzelstukjes op een zodanige manier neer te leggen dat bij de starter kaarten de vliegtuigen bedekt worden in de goede richting tot kaarten met landingsbanen, vliegrichtingen en radarbeelden die goed gevolgd moeten worden. Dit spel is voor spelers vanaf acht jaar.

6-16-smartgame-pientere-puzzels-vliegtuigen-vliegtuig-laatje-opbergen-groep-4-6-jaar-leerzaam-educatief-cadeau-spel-kaarten

Ik heb het spel aangeboden aan kinderen rond de acht jaar in groep vier van de basisschool. In eerste instantie waren de jongens meer geïnteresseerd dan de meisjes, dit kwam door de vliegtuigen op de puzzelstukken. Na een introductie waren meisjes toch ook nieuwsgierig. Na het spel gespeeld te hebben gaven zij onder andere aan het “gaaf” te vinden een kaart op te kunnen lossen en leuk dat de volgende kaart moeilijker was. Ook de differentiatie in de soortkaarten werd als positief benoemd.

Met een kind van drie jaar heb ik het spel samen gespeeld, de starter kaarten met het voorgedrukte gekleurde vliegtuig waren geschikt voor hem.

 

Ik heb het spel zelf ook even gespeeld. Het is echt een heel erg leuk spel. Je kan dit spel inderdaad spelen in verschillende moeilijkheidsniveaus en met verschillende leeftijdscategorieen. Een erg leuk spel om cadeau te doen voor bijvoorbeeld een verjaardag, Sinterklaas en Kerst. :-)

Smartgame Air Traffic Control is €21,95. Smartgames zijn vrij prijzig maar zijn dat het zeker waard! Je hebt naast de Air Traffic Control nog veel meer leuke Smartgames.

-X-

Annelon en Juf Jo

Tags : spelletjes

Leave a Response