Please assign a menu to the primary menu location under menu

DierenDieren artikelenReviews

Nienke en Huisdierenplein

Een tijdje geleden zijn we wezen shoppen op Pleinshoppen. Eerder zag je al een shoplog over Babyplein. Nienke van 10 jaar heeft geshopt bij Huisdierenplein voor haar konijnen. Je ziet hier wat ze gekocht heeft en nog wat leuke activiteiten die kinderen met konijnen kunnen doen!

Nienke heeft 4 konijnen, 1 hond, 1 kat en krijgt nog 2 paarden. Ze houdt heel veel van dieren. Het is goed om je kinderen op te voeden met dieren. Ze leren zo te zorgen en voorzichtig te zijn. Dieren kunnen ook een hele rustgevende werking hebben op kinderen. In dit blog schrijven we over producten die we voor de konijnen Noor (de bruin/grijze) en Saar (de zwarte) hebben gekocht.

Deze dingen heeft ze gekocht bij Huisdierenplein voor de5-25-nanny-spelen-konijnen-huisdierenplein-kinderen-dieren-konijnenspel-speelballen-boredom-breaker konijnen:

De Boredom Breaker
De Boredom Breaker is een vierkant stuk karton met daarop 5-25-nanny-spelen-konijnen-huisdierenplein-kinderen-dieren-konijnenspel-speelballen-boredom-breaker-3verschillende maten rondjes en gaatjes. Het artikel is van goed materiaal en niet schadelijk voor de dieren. De bedoeling is om in al die gaatjes en hoekjes eten te verstoppen. Het verstoppen van eten zorgt ervoor dat de konijnen actief op zoek gaan naar eten en moeite moeten doen om de snoepjes, groen voer of hooi te pakken te krijgen. Nienke vond het erg leuk om het bord te vullen en het zo moeilijk mogelijk voor de konijnen te maken.

Eenmaal het bord klaar mochten de konijnen op zoek gaan. Noortje vond het erg interessant en sprong er meteen boven op. Saartje bleef eerst even aftasten om te kijken of de kust veilig was. Het is heel erg goed voor de dieren om actief te zijn maar voor kinderen is het ook weer een hele nieuwe manier van spelen met de dieren. Dit is een leuke manier van interactie tussen kinderen en konijnen.

5-25-nanny-spelen-konijnen-huisdierenplein-kinderen-konijnenspel-speelballen-boredom-breakerSpeelballen van Happy Pet
De speelballen waren een groot succes voor zowel Nienke als voor de konijnen. Het zijn twee binnen konijnen en zijn erg tam en actief. De ballen zijn gemaakt van wilgentakken en zijn van 100% natuurlijk materiaal gemaakt.

Nienke rolde de bal naar de konijnen toe die eerst even schrokken en vervolgens er op af gingen. De konijnen zien de bal als een speeltje maar ook als iets waarop ze goed kunnen knagen.

De Drops van Sanal
Nienke vond het erg leuk om de snoepjes te geven aan de konijnen, maar ze5-25-nanny-spelen-konijnen-drops-Sanal-huisdierenplein-kinderen-dieren-konijnenspel-spel-doolhof vond dat de konijnen er wel wat meer moeite voor moesten doen. Ze kwam toen met het idee om een doolhof te maken waardoor de konijnen zouden gaan kiezen voor 1 smaak van de snoepjes.

Nienke verzamelde alle boeken en maakte daarmee een pad met drie uitgangen, iedere uitgang had een andere smaak qua snoepje. De smaken die werden getest zijn Yoghurt, Wildberry en Salade.

5-25-nanny-spelen-konijnen-drops-Sanal-huisdierenplein-kinderen-dieren-konijnenspel-spel-doolhof-zwart-konijnEerst liet ze Noortje los in het doolhof, zij liep eerst 5-25-nanny-spelen-konijnen-drops-Sanal-huisdierenplein-kinderen-dieren-konijnenspel-spel-doolhof-grijs-konijnnaar de yoghurt drops maar koos uiteindelijk voor de salade drops. Na Noortje ging Saartje het doolhof in en zij koos direct voor de Wildberry drops, zonder twijfel ging ze daar lekker van snoepen. Salade en Wildberry vinden ze dus het lekkerst.

Kinderen en dieren kunnen heel goed samen en kunnen leuke activiteiten samen doen, dat heeft Nienke nu wel bewezen.

-X-

 

Leave a Response