Please assign a menu to the primary menu location under menu

Wij gaan verhuizen dus Nola gaat naar een ander kinderdagverblijf. We vonden het leuk om dan even wat te trakteren want Nola heeft het daar echt naar haar zin gehad.

Ik vind het altijd leuk om samen met de kinderen een traktatie te maken. Zo wilde ik dit graag ook samen doen met Nola. Nola kan al goed stickers plakken en kleuren dus moest ik even wat bedenken wat wat we konden kleuren en stickeren.

4-16-bellenblaas-traktatie-trakteren-creatief-vlinder-samen-dreumes-zelf-tekenen-kleuren-stiften-nijntje-stickers-hema-action-stickeren-Nola-mooi-kinderdagverblijf-creche-verhuizen-afscheid-

Bij de één-euro-shop of iets zagen we bellenblazen liggen. Dit is iets wat bijna elk klein kindje wel leuk en interessant vindt. Nola heeft eigenlijk nog nooit echt bewust bellen van een bellenblaas gezien. We hebben één van de bellenblazen gepakt voor Nola en hebben bellen geblazen in het park. Nola vond het heel leuk voor ongeveer vijf minuten haha. Ze wilde namelijk eigenlijk zelf blazen maar ze blaast nog niet hard genoeg en ze wil de bellenblaas ook graag in haar mond stoppen.

Maar goed wij hebben van de bellenblazen vlinders gemaakt. Wat wij hebben gebruikt:

  • Kartonpapier van de Hema (cardboard)
  • Dikke foam stickers van Hema en Action (lekker dik zodat ze goed de stickers goed vast kan pakken)
  • Stiften
  • Bellenblazen
  • Schaar
  • Pen
  • Boterham zakjes
  • Iets lekkers (niet te groot)
  • Plakband

Als eerst laat ik Nola op een paar blaadjes kleuren en stickeren. ik heb twee verschillende kleuren gebruikt.

4-16-bellenblaas-traktatie-trakteren-creatief-vlinder-samen-dreumes-zelf-tekenen-kleuren-stiften-nijntje-stickers-hema-action-stickeren-Nola-mooi-kinderdagverblijf-creche-verhuizen-afscheid--st-

Nadat Nola een paar velletjes had volgestickerd en gekleurd ging ze lekker slapen. Ik had toen mooi de tijd om de bellenblazen af te maken. Ik knipte uit de vellen waar Nola op heeft gekleurd een recht hoek dat je om de bellenblaas heen kan plakken. Ook knip ik uit een ander kleur papier de vleugels en uit een lichtgeel blaadje een gezichtje en de voelsprieten.

4-16-bellenblaas-traktatie-trakteren-creatief-vlinder-samen-dreumes-zelf-tekenen-kleuren-stiften-nijntje-stickers-hema-action-stickeren-Nola-mooi-kinderdagverblijf-creche-verhuizen-afscheid--3

Op het gezicht teken ik een vriendelijk gezichtje. Op de vleugels schrijf ik “Lief vriendje, Ik ga je missen” en “Ik ga verhuizen, -X- Nola”.

Het rechthoekige stuk papier wikkel ik om de bellenblaas en maak ik vast met twee stukjes plakband. Een boven en één onder. Nola trakteert twee koekjes van Hipp en twee rijstwafeltjes van het merk Goodies. Best veel om het ze in één keer op te laten eten maar ik had bedacht dat ze het thuis lekker op konden gaan snoepen.

4-16-bellenblaas-traktatie-trakteren-creatief-vlinder-samen-dreumes-zelf-tekenen-kleuren-stiften-nijntje-stickers-hema-action-stickeren-Nola-mooi-kinderdagverblijf-creche-verhuizen-afscheid--5

Het lekkers doe ik in een boterhamzakje. Ik maak hem dicht door aan de bovenkant te draaien zodat je een lange gedraaide sliert krijgt en deze om de onderkant van het dopje van de bellenblaas, kan binden. Daarna plak ik, aan beide zijde van het boterhamzakjes, de vleugels op met plakband.

4-16-bellenblaas-traktatie-trakteren-creatief-vlinder-samen-dreumes-zelf-tekenen-kleuren-stiften-nijntje-stickers-hema-action-stickeren-Nola-mooi-kinderdagverblijf-creche-verhuizen-afscheid--ach

Nu het laatste. Ik plak de voelsprieten met plakband aan het hoofdje en plak het hoofdje vervolgens aan de dop. Ik heb dit gedaan door het plakband dubbel te vouwen.

Klaar is kees! Vind je ze niet mooi geworden? Ik had niet zoveel tijd om dingen te laten drogen ofzo waardoor ik plakband heb gebruikt maar als je wel genoeg tijd hebt dan is lijmen mooier. Ook is het leuk om je kindje het lijfje te laten verven in plaats van kleuren.

4-16-bellenblaas-traktatie-trakteren-creatief-vlinder-samen-dreumes-zelf-tekenen-kleuren-stiften-nijntje-stickers-hema-action-stickeren-Nola-mooi-kinderdagverblijf-creche-verhuizen-afscheid--kl

De kinderen op het kinderdagverblijf vonden de traktatie erg leuk. We waren er eigenlijk maar een kwartiertje en de kinderen speelden buiten. Ik weet niet zeker of ze normaal wel doen aan afscheidtraktaties. Ik dacht dat dat er bij hoorden en vond het ook wel zo netjes en leuk. Maar goed de kids vonden het leuk en daar gaat het om.

-X-

Annelon

Tags : traktatie

Leave a Response