Please assign a menu to the primary menu location under menu

ReviewsSinterklaasSpeelgoed

Sinterklaascadeautips 2018

Sinterklaas is alweer bijna in het land. 17 november komt hij weer aan in Diemen; waar wij wonen. Dan mogen de kinderen voor het eerst weer hun schoen zetten. Ik kijk nu al veel rond naar leuke cadeautjes. Bij ons is de decembermaand naast kerst en Sinterklaas een extra grote feestmaand door Nola haar verjaardag en dan hebben we in januari ook nog eens de verjaardag van Liam.

Omdat wij nu zo veel mensen om ons heen hebben met ook nog eens kinderen vieren we de verjaardagen van de kinderen ook nog eens in twee dagen. Het is druk, mijn vriend vind het iets te druk, maar het is goed te doen en nog wel leuk. Sinterklaas vieren we met cadeaus en dat doen we expres graag buitenshuis, zodat het voor de kinderen echt duidelijk een scheidingslijn heeft met hun verjaardag. Ook wij zelf vinden dat prettiger.

Maar omdat we zoveel feest met cadeaus hebben maken wij op Lijstje.nl vaak 1 grote lijst voor beide; met verjaardags- en Sinterklaascadeaus. Deze zetten wij niet op de uitnodigingen van de kinderverjaardagen en sturen wij niet naar iedereen. We vinden dat we die pas mogen sturen als iemand vraagt naar de wensen van Nola en Liam. Omdat het zo veel cadeaus zijn dat de kinderen krijgen vraag ik vaak dingen die op elkaar aansluiten zoals een treinbaan, Duplo, playmobil etcetera. Nola en Liam zijn gelukkig al blij met een stickervel. Ze zijn erg tevreden. Nola haar enige wens voor haar verjaardag zijn de K3 rolderdiscoparty rolschaatsen en outfit. Ze heeft nog nooit een specifieke cadeauwens gehad; deze krijgt ze dus waarschijnlijk ook van ons.

Zo dit was best een lange intro, maar waar ik dit blog eigenlijk voor schrijf is Sinterklaas. Er komt nog een blog over de cadeau’s voor Nola haar vierde verjaardag. Hieronder een aantal cadeautips voor verschillende leeftijden.

Meidenboektiekje

Een tijdje geleden schreef ik een blog over het Meidenboektiekje. Dit is een webshop met allemaal echt meidenspulletjes. Ook natuurlijk voor jongens die van roze spulletjes en glitters houden natuurlijk. Sowieso kwam ik er ook een stickerboek over een boerderij, dierentuin en dino’s tegen. Dus er is genoeg te bestellen voor beide geslachten ;-).

Stickerboeken, kleurboeken, briefpapier, sieradendoosjes enzovoort vind ik altijd wel leuk voor Nola en Liam. Ze vermaken zich er altijd mee en je kan er niet genoeg van hebben door het jaar heen. Een stickervel gaat er zo binnen een dag doorheen.

Kapla

Mij lijkt het leuk om aan de verzameling Kapla te beginnen. Ik heb weleens spijt dat ik een dag te weinig met de kinderen heb gespeeld en daarom lijkt het mij leuk om iets van Kapla in huis te hebben. Ik vind het zelf wel leuk om te bouwen en de kinderen ook. Kapla vind ik erg pedagogisch verantwoord speelgoed. Op het eerste gezicht denk je misschien van wat saai; allemaal houten latjes. De enige verandering zijn de gekleurde latjes. Maar je kan er eigenlijk heel veel mee. De kinderen kunnen er vanalles mee bouwen. Liam wordt nu twee jaar dus is het leuk om er mee te beginnen en Nola van vier jaar vind het ook nog erg leuk. Ik ook, dus moet je voorstellen hoelang dit speelgoed leuk mee gaat. Het is speelgoed waar een kindje zich helemaal op kan gaan concentreren en zijn fantasie op zijn beloop kan laten gaan. Juist omdat het zo simpel speelgoed is wordt er niks aan fantasie voorgekauwd. Ze hoeven voor dit niet persee heel creatief zijn, maar het is juist een van de leerelementen van dit speelgoed.

Dus heeft je kindje het fantasiespel nog niet helemaal dan kan je dit motiveren door bijvoorbeeld met Kapla te spelen of ander simpel speelgoed van bijvoorbeeld hout.

Poppenspeelgoed

Nola houdt ervan om met poppen te spelen en daardoor Liam ook. Ik zie trouwens heel veel jongens met poppen spelen. Niet al het poppenspeelgoed is ook roze. Liam heeft bijvoorbeeld een babyborn in een jongensvariant met ook echt het jongens geslacht. Hij is zich hier niet echt van bewust, maar ik en Nola vinden het wel heel leuk.

Dekbedovertrek

Zelf vind ik het ook altijd leuk om de kinderen dingen cadeau te doen als in sokken, onderbroeken en bijvoorbeeld dekbedovertrekken. Kleding heb ik het liefst niet met disney, maar dekbedovertrekken, sokken, onderbroeken en pyjama’s mogen van mij wel met disneyprint (of andere figuren). Bij Peuterdekbedsjop en Kinderdekbedsjop heb je ruim de keuze. Ik heb hier eerder een blog over geschreven. Nola heeft bijvoorbeeld een van Prinses Sofia.

Op deze webshops heb je ook dekbedovertrekken zonder bekende figuren, maar die er gewoon mooi en strak uit zien zoals de meeste ouders het het liefste hebben ;-). Ik bedoel een dekbedovertrek als deze:

Gewoon een die mooi staat in de slaapkamer.

Vtech theeservies

Van het bekende merk Vtech heb je veel verschillend speelgoed voor alle kinderen; van jong tot oud. Ze hebben voor de kleintjes bijvoorbeeld de Blabla blocks; die genomineerd zijn als ‘speelgoed van het jaar’. Voor de jongeren hebben ze tablets.

Wij kregen pas het Tante Jet theeset. Dit is ook echt een cadeautip. Zelf zou ik het eerder voor meisjes kopen, maar uiteraard vind Liam deze ook heel leuk. Kleur maakt ze op de leeftijd van Liam (2 jaar) nog niet veel uit. Vooral ook omdat Liam alles leuk vindt wat zijn zus leuk vindt. Het Tante Jet theeservies is leuk voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar.

Haaraccessoires van bijvoorbeeld Haarspeldjes.com

Bij Haarspeldjes.com heb je mooie haaraccessoires zoals haarspeldjes en haarbandjes. Ze zijn van goede kwaliteit. De meeste kinderen vinden dit leuk te krijgen en je kan er niet genoeg van hebben is mijn ervaring. Nola raakt op het kinderdagverblijf namelijk vaak speldjes kwijt. Ook thuis trouwens. Je kan in deze webshop haaraccessoires kopen voor alle leeftijden. Het is leuk om een pakketje samen te stellen; Haarspeldjes.com pakt alles altijd leuk in. Dat doen ze zelfs wanneer het geen cadeautje is :-).

Nijntje boekjes!

Wij zijn altijd erg fan van de boekjes van Nijntje. De meeste mensen en kinderen zijn dit trouwens. Ik vind ze pedagogisch verantwoord, mooi vormgegeven en handig dat ze vaak van karton zijn. De boekjes die ik momenteel aanraad zijn de leuke nieuwe met tabbladen voor de kleintjes en het puzzelboek voor de kinderen vanaf een jaar of twee. Een cadeaubox zoals je hieronder ook ziet raad ik ook aan voor de kleintjes, maar vooral ook voor pasgeboren baby’s die natuurlijk ook een cadeautje moeten krijgen van de Sint ;-). Een cadeaubox staat bijvoorbeeld ook nog leuk op de vensterbank in een babykamer. Ouders vinden dit vaak erg leuk om cadeau te krijgen. Van boeken kan je niet genoeg hebben; van knuffels en rompers in dezelfde maat wel ;-).

(Schoen)cadeautjes van Hasbro

Van het merk Hasbro zijn er nu leuke (schoen)cadeautjes. Dit zijn nieuwe rages volgens mij. Het is een verpakking waarbij het een soort van verrassing is wat er in zit en je kan ze dan gaan sparen. Ze hebben een hele leuke verpakking zoals die van de Lost Kitties en My Little Pony Cutie Mark Crew. Nola zal die van de My little pony helemaal leuk vinden. De Lock stars lijken mij ook heel erg leuk maar meer voor een kindje vanaf 5 jaar tot 12. Het is namelijk een soort van sleutelhanger met een sleutel erbij. De Trolls zijn voornamelijk leuk voor de meiden, maar jongetjes mogen het natuurlijk ook leuk vinden he ;-). Van Trolls heb je veel verschillende leuke speelsets en dit is een uitbreiding van de poppetjes die daarbij zitten.

In dat rolletje van My Little Pony zit bijvoorbeeld dit:

 

LOL Underwraps en REASY2ROBOT

Deze zijn ontzettend leuk voor de kinderen vanaf een jaar of 5 en veel ouder. Mijn nichtje van 11 jaar vindt de LOL suprises ook nog erg leuk. Mijn neefje van 6 zal de READY2ROBOTS wel heel leuk vinden.

Dit zijn, net als de Hasbro cadeautjes hierboven, dingetjes om te sparen. Wij gaan ze binnenkort unwrappen in een blog!

RE CYCLE ME

Dit is ook een erg leuk cadeau! Zoals je uit de titel al kan afleiden is het erg verantwoord voor het milieu. Het is namelijk een knutselpakket van materialen als doosjes, aluminiumfolie, flessen etc. met daarbij een boekje over wat je van dat materiaal kan maken. Het materiaal wordt zo goed gerecycled. Nola vond het helemaal leuk om uit te pakken en wil er snel mee gaan knutselen, maar we hebben er nog even niet de tijd voor gehad. Er volgt nog een blog ;-). Hieronder zie je twee voorbeelden, maar er bestaan nog veel meer soorten en maten.

Dit waren mijn tips aan Sinterklaas cadeautjes. Natuurlijk weet ik nog veel meer leuke dingen op te noemen, maar dit zijn wel de cadeautjes die ik echt aanraad.

Ik heb heel veel zin in 5 december; fijne sinterklaasavond!

 

Leave a Response