Please assign a menu to the primary menu location under menu

OnderwegReviews

Mijn ervaring met de Dubatti kinderwagen

Eerder schreef ik een artikel over het Dubatti event. Wij mochten daar een Dubatti One kinderwagen samenstellen en kregen deze thuis gestuurd. Deze kon ik mooi gaan gebruiken voor Liam. Ik was tijdens dat event namelijk nog zwanger.

Je kan de Dubatti kinderwagen zelf samenstellen! Nu kan je bij kinderwagens vaak uit meerdere kleuren kiezen, maar bij de Dubatti kan je meerdere onderdelen een kleur geven. Je kan een kleur geven aan de duwstang, de draagbeugel, het stuur, de kap, de wieg, de reistas, het parasolletje en het zitje.

Bij het onderstel kan je kiezen uit de kleuren zwart, lichtgrijs en wit. De duwstang en de draagbeugel kunnen in de kleuren cognac, donkerbruin en zwart. Bij de kap kan je kiezen uit heel veel kleuren waaronder rood, blauw, grijs, spijkerstof en wit. Klik hier voor de configurator. Dat is wat duidelijker en je kan meteen zien hoe jouw samengestelde wagen er uit ziet.

Wij hebben gekozen voor een geheel zwarte wagen met een cognac kleurige duwstang stuur en draagbeugel. Een beetje saai misschien maar dat vonden wij het mooiste.

In elkaar zetten
Het in elkaar zetten van de Dubatti One kinderwagen was vrij makkelijk. Ik had er geen man voor nodig ;-). Nou moet ik zeggen dat ik al veel kinderwagens in elkaar heb gezet dus ik misschien al snel weet waar wat bij hoort. Maar hij is in ieder geval even makkelijk als het in elkaar zetten van andere wagens.

Je moet alleen even goed kijken naar hoe je de wielen er op zet. Je bent er wel een uur zoet mee. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik de kinderwagen binnen en heb ik hem diezelfde dag nog in elkaar gezet. Hij heef twee weken in de woonkamer gestaan, haha. Erg he. Ik vond het zo leuk om er naar te kijken!

Mijn eerste wandeling met de Dubatti One
Mijn eerste wandeling, in mijn eentje met Liam, was met de Dubatti kinderwagen. Ik ben helemaal blij met de kinderwagen. Hij is heel licht waardoor je hem fijn vooruit duwt. De duwstang is prettig om vast te houden. Zoals je op de foto’s hieronder ziet staan, staat er op de duwstang “Dubatti”. Hier achter zit een grote knop. Door die grote knop in te drukken kan je de duwstang verstellen in drie verschillende hoogtes. Ik zelf doe hem altijd op zijn hoogst, dat vind ik fijn rijden.

Hij heeft een luxe en strakke uitstraling. Tijdens mijn eerst wandeling maakte hij een gek geluidje. Dit zat in de wielen. Door iets bij de rem te verstellen stopt dit geluidje. Dit geluidje hoor je dan niet meer.

Ik had toen nog geen luiertas van Dubatti dus moest ik mijn eigen handtas meenemen. Toevallig stond deze heel mooi bij de wagen. Wat mooi uit kwam is dat, aan de duwstang, twee haakjes zitten waar je, je tas, makkelijk aan hangt. Ziet er super strak uit.

De reiswieg
De reiswieg ziet er van binnen heel mooi uit. Wat ik er zo mooi aan vindt is de witte binnenkant. Deze is ook heel zacht. Het matrasje dat er in zit loopt schuin af. Elke baby geeft weleens een mondje, daarom kan je het beste het matrasje bij het hoofdeinde wat ophogen. Nu is dit matrasje van Dubatti al hoger bij het hoofdeinde. Ideaal aangezien Liam last had van een verborgen reflux. Ik zat toen elke keer te sjoemelen met dekentjes onder alle matrasjes. Dat was nu niet nodig :-). De reiswieg kan je omhoog en omlaag doen, dat is heel uniek. Wanneer wij ergens aan het lunchen of dineren zijn kan ik hem laag zetten zodat wij Liam nog kunnen zien.

Tijdens mijn eerste wandeling was Liam nog pas twee weekjes oud. Hij lag vooral vredig te slapen.

En moet je zien hoe groot hij nu alweer is. Ongeveer 11 weken.

Het zitje
Ook hoort er een zitje bij. Deze is gewoon dezelfde kleur als de reiswieg die erbij hoort. Je rist de reiswieg er af en ritst het zitje er aan. Wel zo handig met het opbergen van het zitje of de reiswieg. Dit zitje kan je in verschillende standen zetten van rechtop tot liggen. Ook het zitje kan omhoog en naar beneden. Ideaal!

Voetenzak
Deze ziet er ook super strak uit. Eigenlijk net als de reiswieg. Heel mooi zwart met een witte binnenkant. Ik vind dit een hele mooie combinatie en houd er van. Wel ga ik denk ik een beetje panisch doen met het eten in de kinderwagen. Een krentenbol is niet zo erg maar wanneer er al beleg op zit of wanneer Nola of Liam fruit eten zal ik uitkijken. Liever niet eten in de kinderwagen wanneer de voetenzak er in zit. De binnenkant van de voetenzak is lekker zacht.

Op verschillend terrein rijden
Wij waren vorige week in het bos met erg hobbelende wegen. Nou is het nooit echt fijn om met een kinderwagen in een hobbelend bos te lopen, maar deze wagen deed het prima. Ook op zand rijdt hij prima!

De banden
Je kan kiezen tussen lucht- en foambanden. Wij zijn voor de luchtbanden gegaan. Ik heb hier goede ervaringen mee dus heb ik deze gekozen. Luchtbanden laat ik altijd oppompen bij een fietsenmaker.

In de wagen zit trouwens een goede vering. Zo beweegt je kindje goed mee wanneer je bijvoorbeeld een stoep op en af gaat of gewoon aan het rijden bent op oneffen wegen/paden.

De rem
De rem kan je met je voet aan- en uitzetten. Dit kan beide met de onderkant van je schoen. Zo beschadigd de bovenkant van je schoen niet. Heel handig, daar had ik zelf nooit aan gedacht.

Het Parasolletje
Ik heb het parasolletje erbij gekregen. Deze past heel mooi bij de wagen en zit stevig vast. Ik vind parasolletjes altijd wel een ding, bij elke bocht moet je deze weer stellen. Je hebt zo wel tenminste iets voor tegen de zon en vooral wanneer je stil staat is deze handig.

Regenhoes
Daarentegen ben ik minder te spreken over de regenhoes. Deze waait, tot mijn grote frustratie, elke keer van de kinderwagen af. Ik heb bij de dealer aangegeven dat ik dit vervelend vindt. Zij zeiden meteen dat ze bezig zijn met een update van de regenhoes, zodat deze strak om de wagen zit en je hem vast kan maken.

Kid-Sit aan de Dubatti One kinderwagen
Op bovenstaande foto zie je naast de rem twee gekke dingen die uitsteken. Dit hoort niet bij de wagen! Dit is misschien ook wel goed om te weten. Er kan een Kid-Sit aan de Dubatti kinderwagen maar dan heb je wel de extra verlenging nodig om daar vervolgens de Kid-Sit aan te hangen. Ideaal ding trouwens ;-).

Luiertas
Even later kwam de luiertas binnen. Ik heb nog nooit zo een mooie luiertas, die bij een kinderwagen hoort, gezien. Deze heeft er tenminste niet heel groot het logo van het merk er op staan. Van de binnenkant is hij, net als de kinderwagen, wit en van de buitenkant zwart. Je kan uiteraard, net als de rest, zelf kiezen welke kleur je hem graag wil.

Andermans meningen
Richard is ook erg tevreden over de kinderwagen en vindt hem heel mooi.

Mijn broer en schoonzus bewonderen hier Liam, maar vooral oom Tim vindt het leuk om de kinderwagen, met Liam, te duwen. Ik heb gevraagd wat hij van de kinderwagen vindt. Hij vindt hem erg mooi en rijdt lekker zegt hij. Wel schrok hij van de prijs, maar goed hij heeft nog nooit over prijzen van kinderwagens gehoord. Mijn schoonzus zei uit haarzelf al dat ze hem heel mooi vindt.

Tijdens het weekend weg hebben meerdere met de kinderwagen gelopen dus zo ook mijn “stief”zus, eigenlijk meer een vriendin, heeft met de kinderwagen gelopen. Zij is er ook over te spreken. Wel wat prijzig.

Inklappen
Eenmaal thuis staat hij altijd ingeklapt in de gang. Natuurlijk ook wanneer wij hem in de auto vervoeren. Hij blijft nog best wel groot wanneer wij hem in de auto leggen. Wat je kan doen is de wielen er afhalen, zo wordt de kinderwagen wel kleiner. Wanneer de wielen vies zijn is dat sowieso relaxed om te doen. Voor in de gang maakt ons het niks uit tot hoever je hem in kan klappen, want wat super handig is, is dat hij rechtop blijft staan. Wij hoeven hem dus niet tegen de muur aan te zetten wat heel fijn is. Om hem in te klappen zet je eerst de voorste wielen op de rem en klapt hem daarna in. Wanneer je de voorste banden niet op de rem doet klapt hij ook in, maar niet op de manier zoals het moet waardoor je wagen niet op zichzelf blijft staan.

Boodschappennet
De bak, waar je allemaal spullen kwijt kan, is helaas wel heel klein. Ik kan er erg weinig in kwijt. Wel vind ik een kleine bak wel mooi staan. Ik zelf vind dat geen reden om hem niet te kopen. Je kan er namelijk ook een net voor je boodschappen bij kopen. Dit maakt de wagen niet veel mooier, maar ook niet heel veel lelijker hoor. Het is wel erg praktisch dus ik raad je wel aan om deze te kopen. Je hoeft hem er natuurlijk ook alleen maar op te doen wanneer je boodschappen gaat doen. In tegenstelling tot de regenhoes kan je deze goed bevestigen aan de kinderwagen.


De Dubatti One kinderwagen vind ik een normale prijs (€949,-) hebben voor een luxe en goede kinderwagen. Als je een goede kinderwagen wil die lekker rijdt moet je voor een luxe variant gaan. Met de gedachte dat een volgend kindje er ook plezier van gaat hebben en hoelang deze mee gaan is dat echt niet zo duur als je de wagens met elkaar vergelijkt. Ik vind een goede kinderwagen erg belangrijk. Wij gaan er veel op uit en willen flexibel zijn, onze kinderen lekker kunnen laten slapen en ze op een fijne manier vervoeren. Zoals ik net zij heeft deze een goede kwaliteit dus zal deze lang mee gaan. Als je uit bent gekeken op de kleur dan schaf je makkelijk een nieuw onderdeel aan zoals de kap, onderstel enzovoort. Als je er het geld niet voor (over) hebt is een kinderwagen uit een lager segment natuurlijk ook prima! Het is niet dat ik deze nu totaal afraadt.

 

 

 

 

 

Dit artikel is gesponsord

 

Tags : kinderwagen

9 Comments

 1. Grappig dat je de wagen goed vindt rijden in het bos. Wij hebben hier hele andere ervaringen mee.
  In de eerste instantie kwamen wij in Babypark voor een Joolz. Omdat wij op de 3e etage wonen, zochten wij een wagen die lichter is en makkelijk in en uit te klappen. Babypark was de eerste winkel waar wij heen gingen. Joolz bleek toch een beetje zwaar te zijn, maar heeft prachtige wagens met veel extra’s. Uiteindelijk hebben wij ons over laten halen (bedachten wij ons achteraf toen wij hem in gebruik hadden) om de Dubatti ONE te kopen. Bij de levering bleek de kap al gebruikt te zijn. Die kwam namelijk uit een ander filiaal (vreemd) maar er zaten allerlei gebruikerssporen op. Na contact met de klanten service zouden zij ons een nieuwe opsturen. Tot noch toe is dit niet gebeurd.
  Nu wij hem zes maanden in gebruik hebben begonnen bij ons allerlei twijfels toe te slaan. Het allergrootste probleem is dat de wagen niet stabiel rijdt. Wij wonen in Amsterdam, en ons kindje schud alle kanten op in de wieg op normaal betegelde paden. We hebben de wagen vaal een beetje opgetild bij de achterwielen, zodat hij minder schudde tijdens het rijden. Op straat keken wij ook naar andere mensen die voorbij liepen met een ander merk, die hadden dit probleem niet. De vering in de wielen werkt totaal niet, dus je loopt er echt niet ontspannen mee.
  Daarnaast zie je bij andere wagen van dezelfde prijsklasse betere opties, zoals gaas rondom de wieg zodat in de zomer de wind er doorheen gaat. De mand onder de wagen schuift steeds tegen de voorwielen aan. De zonnekap gaat niet soepel open en dicht, en als je kindje slaapt dan merk je opeens dat dat helemaal niet fijn is. (Van te voren besef je dit niet). De rits van de kap over het voeteind van de wieg past niet goed. Gaat erg lastig open en dicht. Het lijkt alsof het niet past. De afwerking laat dus echt de wensen over.
  Bij de verkoop noemde de verkoper dat Dubatti een Italiaans merk is die enkel door Babypark verkocht wordt. Klonk eerlijk, maar nu we niet tevreden zijn kwamen we er na wat google werk en later met de klantenservice achter dat het gewoon het huismerk is van Babypark. De naam registratie Dubatti valt onder Babypark. Nog een punt waarom we het gevoel hebben dat deze wagen ons is aangesmeerd.
  Kortom, voor dezelfde prijs, zijn er veel betere wagens met opties die heel fijn zijn wanneer je kindje er eenmaal is. Veel dingen daar denk je niet aan wanneer je nog geen kind hebt. Het design vinden wij mooi, maar wij raden het niemand in onze omgeving aan om een Dubatti te kopen. Enkel om de nare bijsmaak van het huismerk van Dubatti waarover gelogen wordt en dat de wagen erg veel schudt.

  1. Hi Coen, Wat vervelend! Wij hebben wel goede ervaringen met de wagen omdat wij misschien dan een betere wagen hebben. Ik zou als ik jou was nog even contact opnemen met Dubatti zelf. Di mag niet voor een wagen van 1000 euro.

  2. Beste Coen,

   Wat vervelend om te lezen dat uw ervaring met de Dubatti minder positief is.
   Is het mogelijk dat u contact opneemt met de winkel waar u de Dubatti gekocht heeft (in dit geval Babypark, onze exclusieve dealer in Nederland) en dit probleem bij hen voorlegt.
   Wij vertrouwen erop dat onze dealers er alles aan zullen doen om dit probleem op te lossen en uw ervaring positiever te maken.

   Vriendelijke groet,
   Team Dubatti

 2. Hoi, even een vraagje, die verlengstukken voor de Kid-sit waar kan je die kopen?
  Heb al gezocht op Internet maar kon het zo snel niet vinden!
  Alvast bedankt voor je reactie!

 3. Hai, wat heb je precies versteld bij de rem/wielen zodat ze geen geluid meer maakten? Onze Dubatti heeft namelijk 1 ratelend wiel en ik vermoed dat het vergelijkbaar is met wat jij omschrijft.

  Gr. Ellis

  1. Hier hetzelfde probleem met 1 ratelend wiel, het rechter achterwiel.
   Zou ook heel graag willen weten wat je precies moet verstellen?

   Groetjes Sylvia

 4. Wij hebben de Dubatti gekocht in januari en weer geruild voor een Bugaboo in april. Ook wij achteraf bedacht dat we eigenlijk in de winkel vooral zijn overgehaald door de verkoopsters van Babypark en nu ik online las dat het ook een eigen merk is van de eigenaar van Babypark (ook al kun je daar bijna niks over vinden) snap ik wel waarom.

  Hij viel ons – zeker voor de prijs erg tegen, met name door:
  – wielen die elkaar klem rijden
  – sowieso veel minder soepel in de stad rijden in vergelijking met Bugaboo of de Mutsy van m’n zusje, hij reed een stuk zwaarder en met meer lawaai
  – klein mandje en vooral irritant dat die dicht zit (magnetisch) waardoor je niet even makkelijk een trui of wat boodschappen erin gooit
  – ook viel bij ons paar x de stang van het mandje eraf

  Al met al hadden we echt het gevoel deze wagen aangesmeerd te hebben gekregen al waren we er natuurlijk zelf bij. Jouw review van de Dubatti is gesponsord, betekent dat dat je de wagen gratis of met korting hebt gekregen in ruil voor een review? Ik voel me nu namelijk bijna verplicht andere (toekomstige) ouders te waarschuwen dus denk wel dat het goed is te weten als dat zo is.

  Vr gr Else

 5. Dubatti is ook wel ht eigen huismerk van Babydump en babypark en vond het zelf niet zo heel fijn rijden moet ik heel eerlijk zeggen, maar ieder zijn eigen ding uiteraard. Zoalng je het zelf maar fijn vindt rijden en handig in gebruik !

Leave a Response