Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vorige week voor “mama over de kinderopvang” heb ik Samantha van de Plas 2015-01-19 18.05.50(Barbie) geïnterviewd. Deze week is dat Annemarie Keuper(24). Annemarie is even oud als ik. Vroeger waren onze moeders tegelijk zwanger van ons. Vorig jaar waren ik en Annemarie tegelijk zwanger, zij van Eero en ik van Nola. Eero is twee weken ouder dan Nola. Hij loopt overal twee weken op vooruit, twee weken merk je, voor mijn gevoel, op deze leeftijd echt wel en je merkt het verschil tussen jongens en meisjes. Annemarie gaat per 1 september weer werken en is op zoek naar geschikte kinderopvang. In dit interview lees je hoe Annemarie gezocht heeft naar geschikte kinderopvang. Je leest ook wat en haar keuze is geworden en waarom.

2015-01-19 17.20.43Annemarie is 24 jaar oud en woont samen met Jasper(26) en hun zoontje Eero in Amersfoort. Annemarie werkt bij Tommy Hilfiger en Jasper werkt bij Waterski Zeumeren en is gitaarleraar bij een muziekschool.

11427208_823192241063044_4437082695298529661_nEero is geboren op 23 november 2014. Hij is druk de wereld aan het ontdekken en kan sinds kort staan. Dat vindt hij natuurlijk fantastisch. Soms is hij wat onhandig, terwijl hij staat wil hij ook van alles vastpakken.

Als hij speelt met voorwerpen die gevaarlijk zijn voor hem en hij mag dat niet van ons, dan gaat hij heel hard schreeuwen!

Per 1 september gaat Annemarie dus werken bij Tommy Hilfiger in Amersfoort. Ze werkt daar drie en een halve dag plus nog één zondag per maand.

Annemarie en Jasper hebben bij 4 kinderdagverblijven gekeken. Zij hebben met het uitkiezen van geschikte kinderdagverblijven eerst op de website het een en ander gelezen. Hierbij keken zij vooral of er horizontale of verticale groepen waren. Horizontaal houdt in dat de kinderen op leeftijd zijn ingedeeld, vaak is dat een groep van 0 tot 2 jaar en een groep van 2 tot 4 jaar. Verticaal houdt in dat alle leeftijden, van 0 tot 4 jaar, bij elkaar, in één groep zitten.

11209686_832029663512635_8661639704948865582_nWij dachten dat we het liefst voor een horizontale groep wilden gaan, maar hebben ook bij een kinderdagverblijf gekeken waar ze verticale groepen hadden. Ook hebben we gekeken naar de prijs, of ze daar luiers en voeding hadden en of er ook kinderdagverblijven waren waar we alleen de uren z konden betalen die we ook daadwerkelijk zouden gaan afnemen.

Bij de definitieve beslissing zijn we vooral afgegaan op ons gevoel. Daarnaast hebben we ook naar de hygiëne bij het kinderdagverblijf gekeken. En natuurlijk hoe Eero er op alles reageerde.

Kinderen worden er gestimuleerd om hun eigen talenten te ontwikkelen en om zichzelf te zijn, iets wat wij erg belangrijk vinden.

Eero gaat vanaf september anderhalve dag naar het kinderdagverblijf, één dag past de moeder van Annemarie op en de andere dag past de moeder van Jasper op.

11709713_834303513285250_2875869239576988593_nEero zal naar kinderdagverblijf Bzzzonder in Vathorst gaan. Ze vinden dat het er prachtig uit ziet, er zijn diverse dieren en hele leuke leidsters. Kinderen worden er gestimuleerd om hun eigen talenten te ontwikkelen en om zichzelf te zijn, iets wat Annemarie en Jasper erg belangrijk vinden. Er is elke dag een kok aanwezig. Je kunt kiezen of je kindje daar mee eet of dat je eten mee geeft. Ze trekken er lekker op uit met de kindjes wanneer de ouders dat goed vinden. Er zit een groot voetbalveld naast het kinderdagverblijf waar alle kinderen lekker kunnen spelen.

Er zit een peuterbelevingscentrum bij. Dat houdt in dat kinderen daar kunnen helpen koken, dj zijn, een voorstelling kunnen opvoeren of mee kunnen doen aan dansles.

Ik ben erg tevreden over de week van Eero. Het geeft mij een goed gevoel dat ik het kinderdagverblijf kan combineren met oppassen door de beide oma’s.

Zoals het er nu uitziet zullen we elke zaterdag als gezin doorbrengen. Daarnaast zijn we natuurlijk na en voor het werk samen. Die momenten zullen voornamelijk bestaan uit het samen genieten van elkaar en ons nieuwe huis. Ook zal het avondeten een belangrijk stukje samenzijn voor ons gaan vormen. We hebben misschien niet veel dagen echt met z’n drieën, maar de momenten dat we samen zullen zijn, zullen daarom extra belangrijk worden!

2015-05-31 16.38.49Wat een leuk interview met Annemarie, het is voor mij allemaal erg herkenbaar. Vanaf september ga ik vijf dagen werken, Nola twee dagen met mij mee, 2 dagen naar een gastouder en 1 dag per week bij opa’s en oma’s. Eerlijk gezegd zie ik er erg tegen op, maar is het al heel verwend dat ik 9 maanden bij Nola heb mogen zijn. Ik denk altijd, zoals mijn moeder ooit heeft gezegd hoe zij dacht “wie kan er nou beter voor mijn kind zorgen dan ik zelf?”. Annemarie heeft ook vollop mogen genieten van Eero zijn eerste 9 maanden. Nola en Eero gaan beide, per september, voor het eerst naar de kinderopvang. Ik ben benieuwd.

Bedankt voor het leuke interview Annemarie!

-X-

Annelon

 

 

Leave a Response