Please assign a menu to the primary menu location under menu

Interview

Mama over de kinderopvang: Kinderpsycholoog Tischa Neve

Ik heb weer een mama over de kinderopvang geïnterviewd. 150109_GS-393_printversieDit keer kinderpsycholoog Tischa Neve.

Op de nanny opleiding die ik volgde heb ik les gehad van Ticha. Zij geeft daar de lessen rondom opvoeden en omgaan met kinderen.

Tischa Neve is 45 jaar. Als kinderpsycholoog werkt ze ook af en toe voor tv. In 2008 heeft ze gewerkt voor het televisieprogramma Schatjes, nu is ze weleens te gast bij talkshows. Ze heeft een eigen bedrijf: ‘Groot & Klein‘ en doet daar van alles rond het opvoeden van kinderen. Ze geeft les, lezingen, workshops, online cursussen, consulten en nog veel meer.

Haar man heet Koen Schunselaar, hij is 36 jaar en is online marketeer. Samen runnen zij het bedrijf Opvoedcursussen.nl. Koen werkt als zelfstandige. Hij bouwt de cursussen en e-books. Ook doet hij de gehele social media kant en website.

Samen hebben ze een zoontje, Dim van 6 jaar en zijn zij pleegouders van SONY DSCGabrielle van 21 jaar. Ze doen veel aan weekendpleegzorg en crisisopvang.

Ehm… ik werk zoveel als kan en zoveel als ik wil :-), voordeel van eigen baas zijn.

Ze gaat zeker één avond per week het land in en verder alle schooltijden en daaromheen wat past en kan. Ze hebben vanaf dat Dim een paar dagen oud was twee dagen opvang gehad, nu is dat net naar één dag gegaan. De rest van de dagen weten ze het zo te plannen dat één van hen altijd bij Dim is.

Als ze op zoek gaan naar geschikte opvang dan kijken ze naar de kwaliteit van de leidsters en het pedagogisch beleid. Ook de ruimte en activiteiten vinden ze belangrijk. Maar wat voor hen voorop staat is of Dim het er naar zijn zin heeft.

Het peuterspeelzaal vond Dim helemaal leuk en het is goed voor hem om lekker met andere kinderen te zijn.

IMG_8879Nu is Dim al zes jaar dus gaat hij naar school en de naschoolse opvang, hier heeft hij leuke leidsters. Dim vindt het er heerlijk, samen met zijn vriendjes. Voorheen ging hij twee dagen, maar hij zag op tegen één van de twee dagen omdat zijn vriendjes er dan niet waren. Nu is die dag afgevallen en gaat hij alleen nog maar de donderdag van 12:00 tot 18:00 uur naar de naschoolse opvang, want dan zijn zijn vriendjes er ook!

Ze gaan veel voetballen, bouwen, knutselen en tekenen. Hij speelt vooral heerlijk met zijn vriendjes en ze verzinnen van alles om te doen.

Wanneer Dim ziek is blijven Tischa of haar vriend thuis. Oma kunnen ze ook altijd bellen om even op te passen.

Hij wil altijd graag vroeg opgehaald worden, als we dan vroeg zijn en hij heeft het leuk dan is hij boos dat we er al zijn en wil hij niet mee. Een goed teken toch?

Tischa geeft een online opvoedcursus “Help ik ontplof”.

Vorige week is haar nieuwe boek uit gekomen Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden.

Dat was het interview met Tischa Neve. Eigen baas zijn is super hard werken maar het is inderdaad heerlijk dat je, je eigen tijd in kan delen. Vooral als je kinderen hebt. Het scheelt je kinderopvangkosten en je bent er veel voor je kinderen.

-X-

Annelon

Leave a Response