Please assign a menu to the primary menu location under menu

received_10155962090180285 Elke week schrijf ik een blog over een interview met een moeder of vader over de kinderopvang. Hoe combineren ze kinderen met hun werk. Deze week interview ik Bo Wilkes van de reality serie “Gooische meisjes”. Samen met de twee andere Gooische meisjes, Pauline en 2015-09-02 22.18.21Kimberley, was ze zwanger. Alle drie zijn ze, twee maanden geleden, bevallen van een zoontje.

Bo heeft 12 jaar in Amsterdam gewoond en woont nu in Laren. Samen met haar verloofde, Paul, heeft ze een zoontje van 8 weken oud, Boyd.

Hij is 8 weken oud en een tevreden menneke!

received_10155962080875285Paul is eigen ondernemer van een familiebedrijf in de elektrotechniek en beveiligingssystemen. Bo gaat binnen een korte termijn, drie dagen per week werken. Ze gaat Paul helpen met de marketing en sales in het bedrijf.

Boyd is zeer tevreden en weet al goed aan te geven wat hij wil. Hij kijkt wijs en helder de wereld in.

Sinds onze vakantie zijn we er achter dat hij dol is op water.

Op dit moment geniet Bo nog even van haar verlof, maar zal dus zeer binnenkort drie dagen per week gaan werken. Haar voornemens zijn om dan één dag per week te werken op de zaak en twee dagen flexibel vanuit huis te werken.

Ik ben pro-crèche, maar niet voor 5 dagen per week. Daar vind ik Boyd gewoonweg te jong voor en ben van mening dat je geen kinderen neemt om ze vervolgens vijf dagen naar de crèche te doen. Wel ben ik van mening dat de crèche goed is voor zijn ontwikkeling en sociale vaardigheden.

Bij het uitzoeken van geschikte opvang kijkt Bo naar:

  • Hygiëne
  • Aantal kinderen per opvangwerknemer
  • Slaapplekken
  • Het eten wat de kleintjes krijgen

received_10155962094195285Bo gaat voor de crèche “Koningskinderen” in Laren. Hier geven ze de kinderen biologisch eten van Marqt, kindjes zijn in 4 leeftijdscategorieën onderverdeeld, er is goede zorg en het is er heel hygiënisch zonder dat het erg klinisch er uit ziet. Boyd gaat dan één dag per week naar de crèche.

De tweede dag gaat Boyd naar opa en oma en de derde dag wordt flexibel verdeeld over de week en kijken ze dan naar geschikte opvang.

In onze vrije tijd trekken we er graag met ons kersverse gezinnetje op uit. Koken veel voor vrienden en wandelen vaak op de heide met onze top hond Duc. Ook zijn we nu veel met de kleine naar Frankrijk.

 

Ik vind het leuk om te lezen hoe Bo haar werk combineert met haar mooie zoontje Boyd. Binnen elk gezin is dit weer anders. Heerlijk dat je als moeder zoveel bij je kindje kan zijn. Ik zou het ook moeilijk vinden om Nola vijf dagen naar de opvang te brengen en heb, net als Bo, de luxe dat ik Nola twee van de vijf dagen mee kan nemen naar mijn werk, maar sommige hebben dit niet, maar moeten toch fulltime werken om rond te komen. Dank je wel Bo voor dit leuke interview!

-X-

Annelon

2 Comments

Leave a Response