Please assign a menu to the primary menu location under menu

OnderwegReviewsVeiligheid

Leuke helmen voor kinderen!

Fietshelmen, skihelmen, babyhelmen, helmcovers

Nola kan fietsen zonder zijwieltjes! Dit kan ze nu al een 4 maandjes, maar nu kan ze het echt wel goed. In Amsterdam droeg ze al altijd een helm als ze bij mij op de fiets zat, maar nu ze zelf gaat fietsen vind ik het ook belangrijk dat ze een helm op heeft.

Wij zijn nooit zo panisch met of ze vallen. Wanneer ze gevallen zijn rennen wij daar ook nooit meteen schrikkerig op af. Wel zijn we voor bescherming, vooral bescherming voor het hoofd.

Nola heeft nu een helm gekregen van Kinderhelmen.com. We hebben er een uitgekozen die Liam eventueel ook kan gaan dragen wanneer hij groot genoeg is. Een unisex helm dus.

Ze hebben bij Kinderhelmen.com vele verschillende merken. Ik kende het merk Nutcase al. Deze helmen vind ik zelf heel mooi en van goede kwaliteit. Wij kozen een helm van dit merk. Hij heet de Street Fly Boy en is zilver met sterren en witte, rode en blauwe lijnen. Echt een stoere helm dus. Street Fly Boy klinkt trouwens niet erg unisex ;-), maar dat maakt ons en Nola helemaal niks uit.

De sluiting van deze helm is een soort magneet waardoor je minder moeite hoeft te doen om de helm los of vast te maken. De meeste helmen hebben gewoon zo een kliksysteem. Ik was vroeger altijd al zo bang dat mijn velletje ertussen zou gaan komen. Bij deze sluiting hoef je daar niet zo bang voor te zijn. Je legt beide kanten op elkaar en hij zit vast. Wanneer je een van de sluitingen schuift is hij los. De kinderen kunnen hem dus niet zelf los maken. Hieronder, op de afbeelding, kan je het zien.

De helm kan je ook gemakkelijk op maat maken op het hoofd. Je zet hem op het hoofdje en draait achterop de helm aan het wieltje tot hij goed genoeg zit. Op de website staat bij de helmen de leeftijden aangegeven. Je kan hier vanuit gaan, omdat je dus zelf de helm kan verstellen.

De binnenkant van de helm is lekker zacht. Nola vindt het in ieder geval heel leuk om de helm te dragen dus hij zal wel goed zitten.

Ze vindt het wel cool om hem op te hebben. Wij vinden het fijn dat ze hem draagt op de fiets, maar het is wel irritant om mee te zeulen in bijvoorbeeld het winkelcentrum. Dat went ook wel weer.

Bij Kinderhelmen.com heb je keuze uit vele verschillende merken in verschillende prijsklasse. Naast de fietshelmen hebben ze ook skihelmen, babyhelmen en skibrillen. Ze hebben bijvoorbeeld fietshelmen van het merk Bobike en skihelmen van het merk Smith  Deze helm van Nutcase is 79,95 euro. De fietshelmen van Bobike zijn iets goedkoper; die zijn rond de 20,- euro.

 

Leave a Response