Please assign a menu to the primary menu location under menu

Yeah, het is zomer en we gaan weer op vakantie. Wij zaten voor 2 weken in een ruime stacaravan op een camping in Frankrijk. Deze camping is van Iris Parc. Echt een aanrader voor als je buiten het hoogseizoen op vakantie gaat. Tijdens het hoogseizoen zou ik niet zo gauw naar deze camping gaan. Het is het daar dan namelijk super druk; een mierenhoop aan mensen op een vrij kleine oppervlakte. Nola is nog 4 jaar dus we gaan buiten het hoogseizoen om. In het hoogseizoen betaal je zo een 1000 euro meer voor wat wij nu doen. Nu betalen we 800. Dat wordt nog wat volgend jaar… :-|

Om er te komen zitten wij zo een 10 – 12 uur in de auto. We twijfelde of we om 23:00 of 03:00 uur zouden gaan rijden. Vanaf 23:00 uur zouden de kinderen meer slapen tijdens de rit; alleen zouden we dan te vroeg op de camping zijn waardoor we ons daar moesten zien te vermaken. Wanneer we om 03:00 uur zouden gaan rijden zouden de kinderen langer wakker zijn, maar komen we niet te vroeg aan op de camping. Wij reden uiteindelijk om 02:00 uur van huis weg.

Hieronder heb ik een aantal vakantietips voor jullie. Wie weet heb jij nog tips en kan ik die er dan aan toevoegen. Laat mij dit weten in de comments onder de blog!

Auto-reiswieg voor een baby

Twee jaar geleden legde wij deze reis af met Nola van toen 2 jaar en Liam van toen 4 maanden. Zoals veel ouders dan met het issue zitten dat een baby niet langer dan 3 uur in de maxi-cosi mag zitten, zaten wij dat ook. Omdat wij vaker lange afstanden reizen binnen Nederland, hadden wij al een autoreiswieg. Deze hadden we toen gekregen van mijn moeder toen Nola geboren werd. Deze reiswieg kan je ook opklappen tot een zitje die dan werkt zoals een maxi-cosi.

Tijdens de reis heeft Liam bijna de hele rit geslapen. De reiswieg vond hij heerlijk. Tijdens een file in Parijs was hij even huilerig, maar dat komt echt omdat je dan stil staat. Heel irritant zijn die files als je kinderen hebt. Deze reiswieg neemt wel twee stoelen op de achterbank in bezit, maar goed als je twee kinderen hebt dan kan dat dus makkelijk. Ik vond het een fijn gevoel dat hij hierin lag.

Je hebt ze van het merk ABC-design en wat duurdere van het merk Jané. In de tijd dat Nola werd geboren (2014) waren deze reiswiegen nog niet zo bekend; toen had je alleen nog maar die duurdere van Jané. Die van Jané kan je opklappen tot een zitje en die van ABC-design niet. Ik vind dus eigenlijk die van Jané beter, maar voor alleen de vakantie eens of twee keer per jaar is dat wel een dure grap. Daarom zou ik, als ik hem alleen nodig heb voor vakanties, er een huren.

Cadeautjes tijdens de reis

Ik koop altijd een aantal kleinigheidjes voor tijdens de autorit. Wanneer ze wakker zijn en even afgeleid moeten worden dan geef ik ze een klein cadeautje. Deze cadeautjes haal ik vaak bij de Action of Zeeman ofzo. Ik haal dan dingen zoals een tekenbordje, boekje, popje. Ik zal op Instagram laten zien wat ze dit keer krijgen tijdens de rit.

Verder houd ik zoveel mogelijk troeven ;-). Eerst gaan ze waarschijnlijk slapen, daarna even uit de auto, vervolgens gewoon even in de auto zitten met een muziekje aan, daarna de ipad (aan hoofdsteun anders worden ze misschien misselijk), eens in de zoveel tijd een cadeautje etc. Je kan ze beter niet meteen alles aanbieden, maar gewoon wachten tot ze zich gaan vervelen. Dat is onze ervaring.

Primatour of andere reistabletten

Onze kinderen zijn niet snel wagenziek, maar naarmate ze ouder worden (zoals Nola van 4) kan dit wel opspelen. Kinderen die misselijk zijn en spugen zijn echt geen pretje in de auto en het is zo zielig. Vroeger kreeg ik voor de reis altijd al een Primatour, want ik was snel misselijk. Primatour is voor kinderen en volwassenen vanaf 2 jaar. Op de verpakking staat hoeveel je kindje of jij in mag nemen. Je kan ze in vieren breken. Het heeft een hele vieze smaak dus mijn advies is op het te geven met een lepel vanille vla of jam ofzo. De kleinste mogen maar een kwart van het pilletje en het pilletje is niet groot dus ze krijgen hem wel weg geslikt.

ORS en chips

Stel dat de kinderen ziek worden, veel spugen of diarree krijgen kunnen ze uitdrogen. Daarom heb ik onderweg altijd ORS bij me. Zout zorgt ervoor dat je vocht binnenhoudt. Je kan daarom bijvoorbeeld een zakje naturel chips meenemen. Dit heb ik geleerd tijdens mijn nanny-opleiding. Als nanny kan het namelijk zo zijn dat je veel moet reizen met de kinderen. ORS koop ik gewoon bij Kruidvat van het huismerk.

Luierzakjes

Dit hebben vele ouders altijd al bij zich, maar wij gebruiken deze voor meer dan alleen voor de luiers. Wij gebruiken ze als vuilniszakje in de auto. Ik word namelijk best wel gek van puinhoop dus doe ik al de etensresten en verpakkingen in een luierzakje. Tijdens een stop gooi ik ze dan weg. Als je kindje spuugt in bijvoorbeeld een bakje dan kan je die in een luierzakje doen en weggooien. Zo stinkt het minder in de auto.

UV-shirts of pakje

Wat wij heel relaxed vinden zijn de uv-shirts. Wij zitten dan een stuk relaxter te kijken hoe de kinderen spelen. Voorheen vond ik ze altijd lelijk en niet nodig. Maar twee jaar geleden heb ik ze toch maar gekocht en nu willen we niet meer zonder die shirts op vakantie. UV-shirts zien er nu ook helemaal niet meer zo lelijk uit. We hadden ze gekocht voor tijdens het zwemmen, want dan verbranden ze het snelst, maar ze hebben ze heel veel aan tijdens de vakantie. Ook gewoon tijdens het spelen buiten het zwembad. Ze zijn makkelijk schoon te maken en drogen snel. Je kan ze kopen bij bijvoorbeeld Zeeman voor een klein prijsje, maar we vonden de duurdere mooier en beter van kwaliteit. Omdat ze ze zo veel aan hebben vonden wij het de prijs wel waard. Ook kon ik geen goedkopere vinden die matcht met hun bikini of zwembroekje. Deze die wij hebben zijn ronde de 35 euro.

Wij hebben voor Liam een shirt van Beach and Bandits. We kozen voor een zwarte, omdat deze boven de meeste kleuren zwembroekjes past.

Ons kleine nichtje heeft een pakje van Squids Sunwear.

Nola heeft er een van Snapperrock.

(Die geweldige unicorn is van de Primark)

Zonnebrand

Ja deze is naast de UV-shirts natuurlijk ook onmisbaar. Ook al hebben ze de UV-shirts of pakjes aan, toch moet je ze, ook onder het pakje, goed insmeren. Zwitsal heeft sinds kort ook zonnebrandcrème. Deze nemen wij mee. Hij ruikt super lekker, maar ze hebben ook parfumvrije zonnebrandcrème. Wij smeren ze meestal in met factor 50. Later in de vakantie doen we dan factor 30. Kinderen hoeven helemaal niet bruin te worden en anders gebeurd dat, ondanks het smeren, toch wel.

De spuitflacon vinden wij het handigst aangezien ze zelf in willen smeren. Wij spuiten het er dan op en zij smeren het uit.

Campingbedje

Ook al heb je een ‘babypakket’ gereserveerd op de camping; toch zou ik als ik jou was een campingbedje/reisbedje meenemen. Wij gebruikte die als box voor Liam. Hij speelde er elke ochtend in terwijl wij nog even sliepen. Ook als we even ons handen vrij wilde hebben overdag. Hij was ook makkelijk even buiten op de veranda te zetten. Ideaal. Wij hebben zelf het reisbedje van Baby Björn. Geen reclame! Wij zijn echt blij met dit bedje. Hij is heel goed en klein in te klappen, hij past bijna overal op of tussen, heeft een lekker matrasje en ziet er mooi uit. Dit jaar slaapt Liam op een normaal bed, maar als dit toch niet goed gaat dan zetten we weer een campingbedje in een kamer.

Dakkoffer

Mijn vriend is altijd heel goed in het inpakken van de auto. Ik neem best veel mee, maar altijd kan de rolluik, over de bagage, nog dicht. Als je kinderen hebt moet er ook een kinderwagen of buggy mee. Wij hebben een Joolz Geo dus daar zitten meteen al twee stoeltjes op; heel handig. Maar goed, kinderwagen in de auto en weg is je bagageruimte. Twee jaar geleden hebben wij daarom een dakkoffer gekocht. Je zou het niet zeggen als je ze tegenkomt op de weg, maar er past gewoon een kinderwagen in. Super chill. Nu hebben we genoeg ruimte voor bijvoorbeeld nog een stepje, fiets of toch nog wat extra kleding ;-). Je leest het al… de ruimte die we besparen vul ik wel weer op. Maar goed, het scheelt enorm. Wij hebben hem gewoon aangeschaft via Marktplaats. Hij was daarom rond de 100 euro. Wel moet je even opletten of je dakdragers hebt. Dat moeten de mannen maar even uitzoeken; ik weet ook niet hoe dat werkt.

Middagdutjes

Wij zijn heel flexibel met de kinderen, maar sinds de eerste keer dat wij twee weken op zomervakantie gingen is er een soort van ‘vakantieritme’ in geslopen en die bevalt ons wel. Een beetje ritme en rust creëren wij op vakantie door ze in de middag even te laten slapen. Stiekem wij ook ;-). Nola is 4 jaar, maar als we van te voren al zeggen dat er, op vakantie, in de ochtend wordt gezwommen, we lunchen, slapen en daarna weer spelen dan heeft ze daar vrede mee. Je bent op een hele andere plek; deze is gescheiden van thuis. Daarom is alles anders en dus ook veelal de regels. Vorig jaar vond Nola de middagdutjes heerlijk na het intensieve zwemmen.

Zwembadje en parasolletje

Naast het zwemmen in het grote zwembad, nemen wij ook altijd een opblaasbadje mee. Hij hoeft niet heel groot te zijn, maar als je een keer geen zin hebt om naar het zwembad te gaan dan kunnen ze in ieder geval wel met water spelen. Een parasolletje erboven is al helemaal top.

Naambandje

Nola en Liam dragen op vakantie de hele dag door hun naambandje met mijn telefoonnummer erop. Net als UV-shirts geeft dit een relaxed gevoel. Als je ze kwijt bent dan heb je in ieder geval iets extra’s waardoor je ze sneller terug vindt. Wij hebben het bandje van GoedGemerkt. Je kan natuurlijk ook je telefoonnummer met een pen op hun arm schrijven, maar een armbandje vind ik zelf relaxter.

Bolderkar!

Wij waren tegen bolderkarren! “Zo burgerlijk zijn wij niet” zeiden we tegen elkaar toen we een keer een gezin met een bolderkar zagen lopen in Juliana Toren met allemaal kannen koffie, thee, chips etc…. Oke die mensen gingen wel echt iets te ver.

Twee jaar geleden zagen we een gezin, richting het zwembad, met een bolderkar lopen met daarin de kinderen, drinken, speelgoed, handdoeken etc. Dat zag er eigenlijk wel goed uit. Wij sleepten maar met boodschappentassen en de kinderwagen. Boodschappentassen van de Albert Heijn of Action zijn bij nader inzien veel lelijker dan een bolderkar haha. Het jaar erop hebben wij meteen een bolderkar gekocht bij het Kruidvat. Deze kan je klein opvouwen en alles wat we mee naar het zwembad nemen past er in. inclusief kinderen.

Met dat gezin, met die bolderkar, gaan wij nu trouwens elk jaar op vakantie. We vullen dan een bolderkar met kinderen en een bolderkar met zooi.

Luisterboeken van Spotify

Je kan luisterboeken kopen, maar we kwamen erachter dat je ze ook kan luisteren via spotify. Je moet dan natuurlijk wel een abonnement hebben op Spotify. Als je geen internet wil gebruiken dan kan je ze thuis alvast downloaden op je telefoon of tablet. In onze auto kunnen we deze dan afspelen op de speakers, maar we wilde zelf vaak ook muziek luisteren dus luisterden ze met een koptelefoon op. Ze luisterden bijvoorbeeld die van Jip en Janneke die voorgelezen wordt door Annie M.G. Schmidt. Zelf vond ik het ook wel leuk om deze te luisteren.

Filmpjes op Netflix

Deze moet je thuis of in een wifi-zone alvast downloaden. Eenmaal gedownload verlopen ze met een paar dagen dus moet je wel even opletten dat je ze tijdens de vakantie opnieuw download.

Dit waren een aantal van mijn vakantietips. Het was een heerlijke vakantie. Binnenkort schrijf ik even een blog over het vakantiepark waar wij waren.

 

 

Leave a Response