Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ongecategoriseerd

Leuke activiteiten met kinderen in Harderwijk

Samen met de kinderen er op uit

Wij wonen nu een jaar in Harderwijk. Harderwijk is een mooie en leuke handelsstad. Ook leuk voor kinderen! In deze blog lees je over verschillende leuke activiteiten in Harderwijk die je met de kinderen kan doen.

Kok experience

Kok experience is zowel leuk voor jong als oud. Zelf ben ik hier erg vaak te vinden met de kinderen. Je kan hier naar het indoor speelparadijs, de bioscoop, lasergamen, in de escape room en uit eten. Wij zijn er voornamelijk voor het indoor speelparadijs en de bioscoop.

Bioscoop

Wij zijn hier een tijd geleden geweest om naar de Slijmfilm te kijken. Liam is 3 en Nola 5. Ik vroeg mij af of Liam het wel uit zou houden om 85 minuten stil te zitten en te kijken. Het was een kleine kans van slagen, maar toch heeft hij de 85 minuten uitgehouden. Wel door af en toe op schoot te zitten en wisselen van stoel, maar toch vind ik het super knap en fijn.

Tijdens de film hebben ze ook een pauze. Persoonlijk vind ik dat wel heel fijn. Nola kon even naar de wc en Liam kon zijn benen strekken en even rennen door de gangen.

Als je naar de bioscoop gaat bij Kok Experience dan mag je aansluitend gratis naar het Indoor speelparadijs.

Indoor speelparadijs

Toen ik voor het eerst bij Kok experience kwam gingen we naar het indoor speelparadijs. Ik kom wel vaker bij indoor speelparadijsen en vind dat wel leuk. Het moet alleen niet te druk zijn. Ik ben nu al heel vaak bij Kok experience geweest en heb altijd een lekker plekje gevonden om een kopje koffie te drinken en de kinderen tegelijkertijd te zien klimmen. Vergeleken met de speelparadijsen waar ik al eerder geweest ben viel het mij op dat deze erg schoon is.

De kinderen kunnen zich voor €1,10 laten schminken en om 12 uur komen Koko en Kiki binnen lopen om samen met de kinderen te zingen en dansen.

Dolfinarium

Dolfinarium kent natuurlijk iedereen. Het is een erg leuk park met mooie shows. Tijdens een bezoek aan Dolfinarium moet je goed de tijden van de shows in de gaten houden. Deze staan in een folder bij de ingang van het park. Voordat je gaat zitten voor de show moet je de kinderwagen of buggy voorin parkeren. Daar is altijd plek voor. Wel is dit op eigen risico. Je kan bijvoorbeeld zelf een slot meenemen als je dat fijn vindt.

Tip!: Toen Liam nog net een half jaar was nam ik hem mee in de Maxicosi. Deze zette ik op de adapters op het onderstel van de kinderwagen. Het onderstel liet ik dan buiten de show staan en Liam, in de Maxicosi, nam ik mee naar binnen. Dat is echt super praktisch. Als hij nog sliep dan kon hij tijdens de show gewoon door slapen.

De mooiste show was toch wel echt de dolfijnenshow in de grote blauwe koepel. Alle kinderen waarmee ik daar ben geweest keken hun ogen uit.

De keren dat ik ben geweest was het erg druk. Door die drukte was ik er persoonlijk wel sneller klaar mee, maar was het wel een ontzettend leuke dag. Ik denk dat wij max 3 uur in het park rond liepen. Het is leuk om er sowieso een keer te zijn geweest. Een kaartje kost €20,50 per persoon. Dit is vrij veel geld, maar dat is het voor een keer wel waard.

De boulevard

De boulevard is op 2 minuten lopen van de binnenstad. Vooral in de zomer is de boulevard heel leuk. Er hangt een lekker sfeertje en is bijvoorbeeld goed te combineren met het Dolfinarium, een drankje in een van de restaurants aan de boulevard, winkelen en het strand. Maar alleen over de boulevard heen lopen is al heel leuk. Je kan er lekkere ijsjes eten en Nola en Liam vinden de boten al heel interessant.

Bootje huren

Bij HMS kan je een bootje huren waarmee je vervolgens een endje kan gaan varen. Je kan hiermee ook een rondje maken en langs de boulevard varen. Nola en Liam vinden dit heel leuk en ik met vrienden en familie erbij ook. Wij nemen dan vaak lekker wat hapjes mee en leggen soms het bootje even stil om te zonnen. Voor €75,- huur je een bootje voor 6 personen voor 3 uur. Als je dit verdeeld over het aantal personen is dat makkelijk te doen. Bij HMS krijg je ook zwemvesten mee voor de kinderen.

Het strand

Aan de boulevard heb je een leuk strandje en een strandtent Walhalla. Zelf ga ik altijd dichtbij het water zitten zodat ik vanaf daar de kinderen kan zien spelen. Het water is erg ondiep. Je moet ongeveer 10 meter lopen voor het heel diep wordt. Meestal neem ik dan alles mee en drink ik af en toe een drankje van Walhalla

Winkelen

In de binnenstad kan je lekker winkelen. Nola en Liam houden, net als meerdere kinderen, niet zo van winkelen. Het is dus niet voor iedereen een aanrader. Toch hebben Nola en Liam nog weleens pech en moeten ze toch even mee. In Harderwijk vind je winkels zoals de Only, Hema, Kruidvat, C&A, Shoeby Fashion etc. maar wat ik het leukste vind is dat je heel veel onafhankelijke winkels en boetiekjes.

Speel- en doepark Crescent park

In Harderwijk heb je in een nieuwbouwwijk Harderweide, in de bocht van de A28, een speel- en doepark dat het Crescent park heet. Zelf ben ik hier nog niet geweest, maar Nola en Liam wel. Ze zijn hier helemaal lyrisch over.

Je hebt hier het speeleiland, kabelbaan, een schip om in en op te spelen, Pyramide toren, windmolen, tunnelglijbaan, vruchtbomen en noem maar op. Ook kan je je hond meenemen; ze hebben er ook een hondenstrand.

Zandverstuiving

Over de zandverstuiving kan je lekker wandelen en fietsen. Neem lekker een kleedje, zandbakspeelgoed en wat lekkers mee. Dan heb je lekker een paar uur vermaak.

Horeca

In Harderwijk heb je heel veel restaurants en cafe’s. Met Nola en Liam zit ik vaak bij de Boterlap, Monopole, Walhalla en Y.A.M.. Bij de Boterlap hebben ze bijvoorbeeld kleurboeken en potloden. Ze zijn hier erg kindvriendelijk. Bij Y.A.M. hebben ze een echt speelhoekje en bij Monopole zijn ze gewoon heel kindvriendelijk. Bij Monopole zat ik vaak in de zomer als we van het strand af kwamen. Bij Walhalla is het ook lekker zitten met de kinderen, omdat ze op het strand kunnen spelen. Dit is dus vooral lekker in de zomer.

Heb jij nog meer ideeën? Schrijf die dan hieronder in de comments of stuur mij een berichtje.

Leave a Response