Please assign a menu to the primary menu location under menu

KnutselenSinterklaas

Knutselen: stoomboot van papier maché

Anna is drie jaar. Dit jaar maakt ze voor het eerst bewust Sinterklaas mee. Vandaag gaan we knutselen, we maken een stoomboot. Anna vind knippen en papier verfrommelen leuk om te doen dus kwam ik met het idee om deze stoomboot te maken.

Wat hebben wij gebruikt:

  • Stevig papier (Hema)
  • Stift (Hema)
  • Papier maché (Hema)
  • Watjes (Drogist of supermarkt)
  • Lijmstift (Action)

11-15-sinterklaas-knutselen-stoomboot-kleuter-peuter-makkelijk-kort-weinig-tijd-plakken-propjes-papier-marche-nanny-amsterdam-oppas-gastouder-moederAls eerst tekende ik, met een 11-15-sinterklaas-knutselen-stoomboot-kleuter-peuter-makkelijk-kort-weinig-tijd-plakken-propjes-papier-marche-nanny-amsterdam-oppas-gastouder-moeder-lijmenzwarte stift, een simpele stoomboot. Deze teken ik met grote vlakken zodat Anna makkelijk de propjes er in kan plakken.

We beginnen met de onderkant van de boot. Ik vraag aan haar welke kleur die moet worden. Anna kiest voor paars. Ik pak de paars erbij. Ik pak er per oppervlak één kleur papier maché bij anders plakken ze alle kleuren door elkaar en dan zie je er geen boot meer in.

11-15-sinterklaas-knutselen-stoomboot-kleuter-peuter-makkelijk-kort-weinig-tijd-plakken-propjes-papier-marche-nanny-amsterdam-oppas-gastouder-moeder-laatsteAnna smeert, met de lijmstift,11-15-sinterklaas-knutselen-stoomboot-kleuter-peuter-makkelijk-kort-weinig-tijd-plakken-propjes-papier-marche-nanny-amsterdam-oppas-gastouder-moeder-stoom-watjes lijm op de boot. Daarna scheuren we stukjes papier maché, maken daar propjes van en plakken die op.

Dit doen we vervolgens met alle oppervlakken op de boot.

Op het laatst pakken we er watjes bij en gaan we de stoom die uit de stoomboot komt met watjes beplakken.

Het was een super makkelijk en leuk werkje. Kostte ook weinig tijd. Het is echt een werkje voor peuters en kleuters. Wanneer ze ouder zijn kunnen ze zelf de tekening maken en die vervolgens beplakken met papier maché.

-X-

Annelon

Leave a Response