Please assign a menu to the primary menu location under menu

KinderfeestjeKnutselenmoederdagvaderdag

Knutselen: Portemonnee maken van een melkpak of sappak

Anna van 3 jaar is een echt meisje meisje. Ze vind winkelen, poppen, kleding, dansen en prinsessen helemaal geweldig. We gaan samen een portemonnee knutselen. Dit vindt Anna helemaal het einde. Dit is trouwens ook een leuk knutselwerkje voor jongens hoor. Zowel jongens en meisjes vinden dit leuk om te maken.

Wat hebben wij gebruikt:12-15-portemonnee-knutselen-melkpak-sap-pak-karton-washi-tape-knippen-kleuter-peuter-diy-school-kinderfeestje-activiteit-nanny-mama-moeder-amsterdam

  • Lege pak melk (mag dus ook van sap zijn)
  • Washi tape (Action)
  • Stickers (Action of Hema)
  • Klittenband (Konden wij zo snel niet vinden maar ik denk een hobbywinkel)
  • Nep geld (Action)

12-15-portemonnee-knutselen-melkpak-sap-pak-karton-washi-tape-knippen-kleuter-peuter-diy-school-kinderfeestje-activiteit-nanny-mama-moeder-amsterdam-plakkenAls eerst knip je de bovenkant en onderkant, van het pak, er af. Daarna knip je het pak zoals op de afbeelding rechts.

Anna mag het pak versieren met leuke stickers. Je kan natuurlijk veel meer op het portemonneetje plakken. Laat je creativiteit lekker op de vrije loop gaan ;-). Of die van het kind natuurlijk!

Je plakt de washi-tape op alle hoeken van het pak. Dit 12-15-portemonnee-knutselen-melkpak-sap-pak-karton-washi-tape-knippen-kleuter-peuter-diy-school-kinderfeestje-activiteit-nanny-mama-moeder-amsterdam-tapenzie jeĀ op de afbeelding hier rechts. Anna mocht de kleuren van de tape uit zoeken. Anna van drie jaar kan in dit geval niet zo heel veel zelf doen. Merendeel doe ik. Ze vindt het wel super leuk en daar gaat het om. Oudere kinderen kan je meer dingen zelf laten doen. Ze kunnen zelf de tape er op doen en kunnen zelf vouwen enzovoort. Wat ook leuk is, is dingen uit tijdschriften uit knippen en die met lijm op het portemonneetje plakken. Dat had Anna ook nog wel gekund. Maar goed dat is nu te laat want we hebben het mooie portemonneetje al af!

Je vouwt vervolgens het pak zoals je op de afbeeldingen hier onder ziet.

12-15-portemonnee-knutselen-melkpak-sap-pak-karton-washi-tape-knippen-kleuter-peuter-diy-school-kinderfeestje-activiteit-nanny-mama-moeder-amsterdam-vouwen

12-15-portemonnee-knutselen-melkpak-sap-pak-karton-washi-tape-knippen-kleuter-peuter-diy-school-kinderfeestje-activiteit-nanny-mama-moeder-amsterdam-tape

 

 

 

 

Wij hebben eerst het portemonneetje zitten vouwen en daarna de tape er op 12-15-portemonnee-knutselen-melkpak-sap-pak-karton-washi-tape-knippen-kleuter-peuter-diy-school-kinderfeestje-activiteit-nanny-mama-moeder-amsterdam-dicht-meisjesgeplakt. Niet zo heel slim maar vandaar dat je op de afbeeldingen een iets andere volgorde ziet. Nou zie hier rechts het resultaat!

Wij hebben hem even vast gemaakt met een elastiekje, maar je kan het beste een klittenbandje er tussen doen. Dat is leuker en steviger. Wij hadden dit even niet in huis.

Toen het portemonneetje af was gingen we hem met nep geld vullen. We hebben toen ook nog van een doos een kassa gemaakt en gingen winkeltje spelen. Haar poppenwagen was dan het boodschappenkarretje.

Zo leerde ik haar de centjes tellen. Ze heeft er nog de hele middag mee gespeeld. We hebben daarna wel het geld in het portemonneetje hoog weg gelegd want Nola en Moos zijn nog twee baby’s en die stoppen alles in hun mond! Pas op dus!

Anna vond het een leuk werkje, ze kon er in dit geval alleen weinig aan doen. Ik vond het zelf ook super leuk om te doen. Het was leuk om te doen, makkelijk en je bent er niet veel tijd aan kwijt. Dat laatste is ook nog wel eens een belangrijk puntje ;-).

Het is een leuk werkje voor op een kinderfeestje of bijvoorbeeld voor vaderdag en moederdag. De papa’s en mama’s kunnen deze ook echt gebruiken!

-X-

Annelon

Leave a Response