Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ongecategoriseerd

Knutselen: De stoomboot van Sinterklaas en zwarte piet

Het is Sinterklaas dus wij knutselen nu uiteraard met het thema Sinterklaas. Anna wil graag een stoomboot maken. Wat wij hebben gebruikt is het volgende:

  • Stevig dik papier (Hema)
  • Normaal gekleurd papier (Hema)12-15-stoomboot-sinterklaas-knutselen-5-december-zwarte-piet-peuter-kleuter-school-groep-3-kinderen-nanny-amsterdam
  • Verpakking van havermout
  • Touw (Action)
  • Potloden (Hema)
  • Eventueel een kleurboek van Sinterklaas (Bruna)
  • Plakband (Action)
  • Lijm (Action)
  • (kinder)Schaar (Hema)

Als eerst knip ik de verpakking door midden en vervolgens 12-15-stoomboot-sinterklaas-knutselen-5-december-zwarte-piet-peuter-kleuter-school-groep-3-kinderen-nanny-amsterdam-plakband
knip ik de zijkanten er af zodat je ongeveer het formaat krijgt zoals je op de afbeelding hier rechts ziet. Ik knip ook een papier, in de lengte, door midden en plak die met lijm aan beide kanten van de verpakking. Beetje moeilijk 12-15-stoomboot-sinterklaas-knutselen-5-december-zwarte-piet-peuter-kleuter-school-groep-3-kinderen-nanny-amsterdam-vlaggetjes-knippenuitgelegd maar kijk maar gewoon naar de foto’s ;-). Beide uiteinden plak ik aan elkaar met plakband. Ik knip nog een stuk van het papier af tot dat de romp van de boot het formaat heeft die ik in gedachte had. Zo, nu is de romp van de boot af.

Ondertussen laat ik Anna alvast de vlaggetjes knippen. Ik had ze zelf als driehoekjes in gedachte maar zij wil graag vierkantjes. Ook leuk!

Met een leuk kleur papier rol ik de schoorsteen en 12-15-stoomboot-sinterklaas-knutselen-5-december-zwarte-piet-peuter-kleuter-school-groep-3-kinderen-nanny-amsterdam-schoorsteenknip ik hem daarna zo groot als ik hem wil. Vervolgens plak ik die met lijm of plakband in de romp van de boot.

12-15-stoomboot-sinterklaas-knutselen-5-december-zwarte-piet-peuter-kleuter-school-groep-3-kinderen-nanny-amsterdam-vlaggenAnna heeft de vlaggetjes geknipt in allerlei leuke kleuren. Ik knip een stuk touw af. Gewoon een lekker lang stuk. De stukjes papier doe ik om het touw heen en plak die met lijm aan elkaar. De uiteinden van de touwtjes knoop ik om de voorkant en de achterkant van de boot. De vlaggetjes lopen trouwens over de schoorsteen 12-15-stoomboot-sinterklaas-knutselen-5-december-zwarte-piet-peuter-kleuter-school-groep-3-kinderen-nanny-amsterdam-zwarte-piet
heen. Je kan de lijn vast zetten op de schoorsteen maar wij hebben 12-15-stoomboot-sinterklaas-knutselen-5-december-zwarte-piet-peuter-kleuter-school-groep-3-kinderen-nanny-amsterdam-kleurendat niet gedaan omdat we hem toch ergens hoog neer zetten voor de sier.

De boot vinden we zo alleen nog een beetje kaal. Vooral in de romp, van de boot, ziet het er niet mooi uit. We willen nog een zwarte piet en/of sinterklaas in de boot. Ik kan alleen niet zo goed tekenen. We pakken er voor het gemak gewoon een kleurboek bij en knippen daar een zwarte piet en cadeaus uit. Anna kleurt die mooi in en plakt hem in de boot.

Klaar is de boot. Ik hoop dat jullie mijn uitleg een beetje begrijpen en anders moet je even goed kijken naar de plaatjes die je ziet en zelf ook een beetje improviseren. :-)

Het is een super leuk werkje voor de peuters, kleuters en kinderen van groep drie en vier. Het ene kind kan alleen meer zelf dan de ander.

-X-

Annelon

Leave a Response