Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ongecategoriseerd

Flesvoeding of gewone melk?

Hipp Junior Combiotik voeding met recepten.

Niet iedereen weet dit, maar je kan heel lang nog flesvoeding blijven geven als je kindje dat lekker vindt en/of daar behoefte aan heeft. Een paar moeders om mij heen keken verbaasd op dat dit nog kan, maar vonden het idee wel fijn en sommige zijn het blijven geven. Vandaar deze blog met mijn ervaringen met melk en flesvoeding bij Nola en Liam.

Gewone melk

Vanaf 1 jaar mogen kinderen gewone melk drinken. De ene ouder kiest voor soyamelk, de ander voor geitenmelk en een ander weer voor gewone koeienmelk. Nola krijgt vanaf 1 jaar koeienmelk. Dit vindt ze heel lekker. Vanaf 2,5 jaar hebben we dit gegeven uit een rietjesbeker. Ze is nu 5 jaar en drinkt ‘s ochtends en ‘savond nog steeds graag een “rietjesbeker warme melk”. Voorheen vond ik flesvoeding voor dreumes en peuter echt onnodig en dacht ik dat het vooral marketing was, maar daar ben ik wel op terug gekomen.

Flesvoeding

Liam die houdt niet van gewone melk. Die bleef flesvoeding drinken. Op een gegeven moment zijn we over gegaan op dreumesmelk. Deze vindt hij erg lekker. Hij is eigenlijk een peuter, maar in de flesvoeding voor peuters zit vaak een zoeter smaakje en dat vindt hij niet lekker. Er zitten veel vitamines in flesvoeding en ze krijgen bij deze ook vocht binnen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het gewone eten en drinken volledig vervangt door flesvoeding, maar het is wel een goeie extra toevoeging op de maaltijden.

Liam drinkt niet zo goed. Doordat hij nog een fles krijgt heb ik wel de zekerheid dat hij genoeg vocht binnen krijgt. Ik geef hem vaak 2 of 3 keer per dag een fles van 180 ml met 5 scheppen (eigenlijk hoort het 6 te zijn; 1 schep per 30ml). Rond de 3 jaar eten kinderen hun hoofdmaaltijden vaak ook minder goed. Zelf maak ik mij daar niet zo druk om. Door de flesvoeding is het wel zo dat hij nog wat extra vitamines binnen krijgt. Ik vervang de maaltijden niet door de flesvoeding, maar het is wel een extraatje. Ik geef de fles bijvoorbeeld vaak ook niet vlak voor het eten.

Ervaring met de Hipp Junior Combiotik

Wij gebruiken nu de voeding van Hipp 4 Junior Combiotik. Deze is voor kinderen vanaf 24 maanden. Er zitten veel goede voedingsstoffen in.

  • Vitamine D voor gezonde botten en tanden
  • Eiwit- en vetgehalte aangepast aan de behoeften van kleine kinderen
  • Jodium – belangrijk voor de schildklierfunctie en cognitieve ontwikkeling
  • Ijzer – voor bloedvorming en mentale ontwikkeling
  • Calcium – draagt ​​bij aan een gezonde ontwikkeling van botten in combinatie met vitamine D (helpt calcium in botten op te nemen)
  • Vitamine A, C en D voor een sterk immuunsysteem
  • Natuurlijke melkzuurculturen

Liam drinkt de voeding nog uit een fles. Er zijn mensen die er voor of op tegen zijn. Ik ga hem binnenkort proberen de voeding uit een rietjesbeker te laten drinken. Dat is toch iets beter voor de mondmotoriek en het gebit. Ik maak mij er nu niet heel druk om eigenlijk. De voeding kan je trouwens ook gewoon laten drinken uit een glas.

Recepten met de (fles)voeding

Je kan bijvoorbeeld ook smoothies maken met de voeding. Op de website van Hipp Bio vind je allerlei recepten. Je mengt eigenlijk het water met 1 schepje minder voeding en in plaats van dat schepje wat fruit. Dus als je bijvoorbeeld 90 ml water hebt doe je daar 2 schepjes voeding bij ipv 3 (1 per 30 ml) en dan nog wat fruit. Zo krijgen ze een boost van vitamines binnen.

Ingrediënten:

  • 90 ml gekookt water – afgekoeld
  • 2 afgestreken maatschepjes HiPP JUNIOR COMBIOTIK®
  • 25 g blauwe bessen van biologische kwaliteit
  • 25 g biologische banaan in stukjes

Ingrediënten:

  • 90 ml gekookt water – afgekoeld
  • 2 afgestreken maatschepjes HiPP JUNIOR COMBIOTIK®
  • 25 g biologische mango
  • 25 g biologische banaan in stukjes

Liam drinkt de melk het liefst nog uit een fles. Hij vindt de smoothies ook lekker, maar drinkt deze niet helemaal op. Het liefst drinkt hij nog de voeding uit een fles. Binnenkort ga ik de rietjesbeker eens proberen.

(Mocht je borstvoeding geven of dit overwegen dan is dat natuurlijk het beste voor je kindje)

In samenwerking met Hipp Bio

Leave a Response