Please assign a menu to the primary menu location under menu

KerstKnutselenmoederdagvaderdag

Knutselen: Sfeerlichtje van klei en knopen

Dit is een leuk en simpel knutselwerkje. Je hebt ook niet veel materiaal nodig. Kinderen vanaf twee jaar kunnen dit knutselwerkje al maken.

Wat wij hebben gebruikt is als volgt:12-15-sfeerlichtje-klei-kleien-knutselen-waxinelichtje-knopen-nanny-moeder-mama-amsterdam-blog-kinderen-baby-opvoeding

  • Boetseerklei (Action)
  • Glazen potje (leeg pindakaas, jam, appelmoes pot)
  • Knopen (Action)
  • Elektrische waxinelichtje (Action)

Wij hadden geen leeg potje pindakaas of iets dus hebben we een glazen potje gekocht bij de Action.

Als eerst doen we de klei om het potje. Anna wilde dit12-15-sfeerlichtje-klei-kleien-knutselen-waxinelichtje-knopen-nanny-moeder-mama-amsterdam-blog-kinderen-baby-opvoeding-plakken graag allemaal zelf doen. Dit kon ze ook makkelijk. Ze deed de klei er om heen, ook onder het potje. Ze wilde de klei eigenlijk ook in het potje doen, maar ik heb toen maar gezegd dat dat de bedoeling niet was.

De knopen deed ik in een schaaltje. Ik heb Anna uitgelegd dat ze geen knopen op de grond mag laten vallen omdat er nog twee baby’s zijn die dat in hun mond doen en daar in kunnen stikken. Anna weet dat heel goed. Ze let goed op, net als ik.

De knopen kan je, nu de klei nog zacht is, gewoon in de klei drukken. Ik krijg af en toe de opdracht om kleine, grote, roze, blauwe, hartjevormige knoopjes te zoeken. Dit doe ik dan natuurlijk ook heel braaf. Dan ben ik er meteen een stukje zekerder van dat de knopen niet op de grond belanden ;-).

Met een mesje snijd ik een paar raampjes in het klei, anders 12-15-sfeerlichtje-klei-kleien-knutselen-waxinelichtje-knopen-nanny-moeder-mama-amsterdam-blog-kinderen-baby-opvoeding-plakkan je het licht er niet doorheen zien, dat is zonde.

Nadat alle knopen zijn geplakt zet ik het knutselwerkje hoog neer en leg ik uit dat hij even moet drogen. De volgende dag is de klei droog en kan het sfeerlichtje gebruikt worden. Het geeft een heel mooi effect. De papa en mama van Anna zijn er blij mee. Hij staat mooi op de schouw.

Een leuk en simpel knutselwerkje van een lege glazen pot. Je kan ook in plaats van de knoopjes andere dingen in de klei drukken. Leuk als je bijvoorbeeld schelpjes hebt gezocht tijdens een vakantie en deze in plaats van de knoopjes in de klei drukt. Zo heb je een leuk aandenken aan die vakantie!

-X-

Annelon

Leave a Response