Please assign a menu to the primary menu location under menu

Dit boek gaat over twee beren. Kleine Pip en papa Brom. Kleine Pip heeft heel veel zin in Kerstmis. Hij moet alleen helaas nog vier nachtjes slapen.

Samen met zijn papa Brom gaat hij een boom uitzoeken en 12-15-boekreview-hoeveel-nachtjes-tot-kerstmis-beren-papa-brom-kleine-pip-nanny-moeder-amsterdam-blog-kinderendeze versieren. Na één nachtje slapen denkt kleine Pip alweer dat het Kerstmis is, maar het is dus helaas nog drie nachtjes slapen. Die dag gaan ze kerstkaarten versturen. De volgende ochtend denkt kleine Pip alweer dat het Kerstmis is. Het is dan nog twee nachtjes slapen. Ze gaan die dag cadeautjes inpakken. Na dit nachtje slapen denkt kleine Pip alweer dat het Kerstmis is. Die dag is het natuurlijk nog geen Kerstmis, ze moeten nog één nachtje slapen. Die dag gaan ze sneeuwpoppen maken. Daarna gaan ze ‘s avonds weer slapen. Dit is het laatste nachtje voor Kerstmis. De volgende ochtend is het dan eindelijk Kerstmis.

Dit boek legt op een leuke manier uit wanneer het Kerstmis is en wat Kerstmis inhoudt. Ook leren kinderen in dit boek tellen. Papa Brom en kleine Pip zijn hele lieve beren. Het boek straalt warmte en liefde uit, echt zoals Kerstmis is.

Anna vind het boek geweldig. Ze wil het heel vaak lezen. Ze imagemoet erg lachen om de kleine beer die elke ochtend vraagt of het Kerstmis is. Ik zeg dan tegen Anna “nee het is dan nog geen Kerstmis he? Hoeveel nachtjes moet kleine Pip nog slapen voor Kerstmis?”. Anna vind dat nog wel moeilijk, maar ze leert het zo wel. Ze heeft het veel over de kerstboom want die heeft ze thuis ook samen met haar mama opgezet. Op een gegeven moment komen er in het boek cadeautjes onder de kerstboom. Anna zegt dan “huh maar bij ons liggen er geen cadeautjes onder”. Waarop ik zeg dat zij al cadeautjes heeft gekregen van Sinterklaas dus dat er met Kerstmis even geen cadeautjes komen. Ze snapt het en gaat er niet verder op in.

Van boeken over Kerst en Sinterklaas vind ik het altijd erg jammer dat je ze alleen in december kan lezen. Dit boek is voor in december wel echt een aanrader.

Dit boek, Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?, is €19,-. Het is een heel mooi boek, maar voor een boek die je niet snel het hele jaar door zou lezen is het wel een prijzig boek.

-X-

Annelon

Leave a Response