Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenDiversenKinderfeestjeKnutselenmoederdagTraktatievaderdag

Fotolijstje, theezakje en koffiezakje knutselen

Nola heeft een lief vriendinnetje waar ze graag mee speelt. Het is ook nog eens ons buurmeisje dus ze kunnen heeeel vaak spelen. Samen met haar vriendinnetje wilde ze verven. Van Heutink had ik nog mooie verf in pasteltinten. Zelf houd ik van pasteltinten en het is een keer wat anders.

Als ik met kinderen ga verven gebruik ik altijd een vuilniszak, schortjes, en een paar kleuren verf. Niet teveel kleuren verf anders gaat het vaak zo door elkaar en moeten de kinderen tussen zo veel kleuren kiezen. Voordat ik de schortjes aan doe, doe ik vaak de shirts uit. Zo wordt deze in ieder geval niet vies. In de zomer laat ik ze zelfs in hun onderbroek verven. Scheelt weer was of de kans dat de verf in hun kleren blijft zitten.

Dit keer gingen wij een fotolijstje en zakjes thee en koffie versieren.

De zakjes thee en koffie
Dit zijn zakjes van de Coffee Brewer. Dit is leuk voor eventueel vaderdag, moederdag, traktatie voor de juffen, als cadeautje voor de ouders na een verjaardagsfeestje en noem maar op.

Van Heutink had ik ook nog houten rondjes. Bij Heutink kan je allerlei verschillende houten figuurtjes kopen om mee te knutselen.

Ieder mochten ze een theezakje en een koffiezakje pimpen. Op de koffie zakjes plakte ik een papiertje. Op dit papiertje konden ze dan gaan verven. Verven met de handen, ik had geen kwasten.

Op de thee zakjes mochten ze beschilderde houten rondjes plakken. Eerst gingen ze de tondjes beschilderen die we vervolgens over het etiket plakte. Op de achterkant van het zakje staat een gebruiksaanwijzing dus hier plakten we niks overheen.

Ik bedachte mij dat we nog glitters over hadden. Deze strooiden we over de rondjes heen. De glitters bleven plakken.

De fotolijstjes
Bij de Ikea kan je simpele houten fotolijstjes kopen. Deze lijstjes zijn meteen klaar om te beschilderen.

Het is eigenlijk vrij simpel. Je haalt het middelste doorzichtige plastic er uit (hetgeen waar je de foto achter plaatst) en laat de kinderen het houten frame verven.

Dit zijn weer twee leuke knutselwerkjes. Het resultaat is erg leuk en we kregen veel leuke reacties. Oma en tante Sofie kregen er een. Dit zijn trouwens ook echt twee leuke knutselwerkjes voor een kinderfeestje. Ben je wel veel bezig met opletten en regelen ivm verf en glitters, maar toch leuk ;-).

 

Leave a Response