Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hmmm, weer een kindvriendelijk en lekker recept van Marieke. Ik heb volgens mij nog nooit risotto gegeten en ook bijna nooit pompoen. Ik eet weleens pompoen hummus of pompoensoep maar daar blijft het ook bij.

Het lastige aan een goede risotto vind ik stiekem het geduld wat je moet hebben, en de juiste pan (anders koekt het vast), en de juiste hoeveelheden vocht, ‘is het al voldoende verdampt’ , ‘he bah, de rijst is nog hard’…. Lastig! Daarentegen, lukt de risotto is het een heerlijke rijstsoort voor de kinderen, zo lekker zacht, bijna papperig. Een tijdje geleden vond ik op Internet een mooi, en vooral eenvoudig recept van Cor van Schaik (de Watergeus) voor een prima risotto. Uiteraard gaf ik mijn eigen draai eraan, en ja, het kost wat tijd, maar nee je hoeft er niet de hele tijd met je neus bovenop en kan ondertussen prima een spelletje met je kids doen :)risotto kindvriendelijk makkelijk recept lekker smeuig koken met je peuter donder blog marieke recept nanny annelon pompoen rijst vegetarisch

Bovendien, herinneren jullie de vis van vorige week donderdag nog, nou die is echt verrukkelijk bij deze risotto. Let op, ik neem je mee naar deze kinderrisotto van de week!

Je hebt nodig:

  • olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 200 g pompoen, in kleine blokjes
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml groentebouillon (variatie met bospaddenstoelenbouillon is ook lekker)
  • 100 ml witte wijn (dit kun je prima weglaten, wanneer je dat fijner vindt, ik maakte het zonder en het was net zo verrukkelijk)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (vindt je dit te pittig voor de kinderen, kan gewone jonge kaas ook)
  • klont boter

Wat gaan we doen om er iets lekkers van te maken?risotto kindvriendelijk makkelijk recept lekker smeuig koken met je peuter donder blog marieke recept nanny annelon pompoen rijst vegetarisch3

De kinderen kunnen leuk helpen bij het snijden van het sjalotje, maar helaas is er verder niet heel veel snijwerk. De pompoen is echt het werk van papa of mama, want wat een karweitje om dat ding te snijden zeg.

De pan. Die is wel belangrijk, graag gietijzer, geen roestvrijstaal. Je zult het verschil merken. Eventueel een braadpan kan, maar liefst zo’n dikke gietijzeren. Daarin gaat olijfolie, een flinke scheut, het sjalotje en de blokjes pompoen. De rijst gaat er direct al bij, je kunt (samen met je kind, voorzichtig) dit even lekker door elkaar husselen. Daarna gaat ook direct de wijn en bouillon erbij. Deksel op de pan en 20 minuten gaar koken, af en toe beetje roeren mag. Op het laatste moment mag de kaas erbij, dat kan zelf wanneer de pan al op tafel staat, want de kaas zal er heerlijk doorheen smelten. Eventueel wat peper en zout, en de klont boter (roomboter) voor smeuïg effect.risotto kindvriendelijk makkelijk recept lekker smeuig koken met je peuter donder blog marieke recept nanny annelon pompoen rijst vegetarisch2

Een heerlijk geurende risotto rijst staat er voor jullie klaar. Zacht van smaak en gemakkelijk te eten met een lepeltje voor de kids :) Visje van vorige week erbij en aan tafel!!!

Welke rijstgerechten maken jullie graag thuis met en voor de kinderen? 

 

Hm, je moet dus geduld hebben voor deze risotto, haha dat heb ik niet echt wat betreft koken en knutselen. Wel een keer leuk voor mij om dit op een saaie zondag te maken. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit.

-X-

Marieke & Annelon

Leave a Response