Please assign a menu to the primary menu location under menu

Het is donderdag dus er staat een leuk artikel van Marieke online over eten. Dit keer gaat het over vis eten met kinderen. Ik houd totaal niet van vis, misschien kan ik hier nog wat inspiratie uit halen om ze zelf weer vis proberen te eten. Het is namelijk super gezond!

Vis. Het is niet mijn favoriet. Wij eten het wel, maar het staat niet heel vaak op het menu. Hoe zit dat bij jullie?

Nylan en ik zijn dol op (gerookte) zalm, dat dan weer wel, maar ja wie niet? Hij smult ervan, met of zonder toastje of stukje brood, zalm gaat er wel in. Verder vinden wij beide de smaak en geur niet reuze 1455207701633fantastisch, maar heel af en toe verwennen wij ons, en dan maken wij Panga – a – la – Marieke. Best wat werk, maar gegarandeerd een feestmaal, en wat helemaal leuk is, de kinderen kunnen prima een handje helpen. (Negeer de troep die ervan komt, dat komt later wel :) ).

Men neme: 

  • Vier Panga filets (het liefst vers, vriezer ook prima, maar zorg dat ze minimaal 12 uur uit de vriezer zijn, en dus goed ontdooit).
  • Diep bord gevuld met paneermeel (je kunt gekruiden paneermeel gebruiken, of de neutrale. Wij gebruiken meestal de neutrale en gooien daar dan een klein beetje zout en peper door, en verder verse kruiden, tijm is heel lekker, of dille, even goed mengen zodat het zich mooi verdeeld).
  • Diep bord met daarin 2 eieren flink geklutst.
  • Groot plat bord om de visjes die gepaneerd zijn op te leggen.
  • Diepe, maar platte pan
  • Flinke scheuten olijfolie (uiteraard kun je andere olie gebruiken, maar zorg ervoor dat deze niet virgen is, koolzaadolie gebruiken wij meestal (van Nederlandse bodem)).IMG_20160211_181304
  • Wat aluminiumfolie om de gebakken vis in warm te houden voor het op tafel kan

Wat gaan jullie doen:

Iedere panga filet kan in drie stukken worden gesneden, snijd overdwars zodat het geen lange, maar brede stukken zijn. Vervolgens kunnen de kinderen de stukken eerst door het eiermengsel halen, aan beide kanten, en daarna in het bord met de paneermeel leggen, ook aan beide kanten goed laten bedekken. Op het platte bord en op naar de volgende. Dit is een werkje, maar heel gezellig wanneer je samen in de keuken staat, muziekje op en het is zo gepiept.

Nu moet de kleine even op afstand gaan zitten, want de olie in de pan kan soms best een beetje spatten. Ieder visjes bak je in een goed hete pan (welke je later op laag vuur zet), op elke zijde een poosje. Dat de vis ontdooit is, is erg van belang anders worden ze niet goed gaar.

Eenmaal klaar in het folie leggen, je vis gaart nog wat door en blijft heerlijk warm tot het geserveerd wordt. Wel lekker om direct op te eten, en dus niet een dag van te voren te bereiden.

Prima te combineren met een overheerlijke risotto (de kids proef risotto volgt volgende week donderdag :))

Liefs Marieke

Oja, wat zijn jullie kindvriendelijke verse vis menu’s?

Leuk idee om samen met de kinderen te doen. Ik ga het ook eens proeven. Panga filet heb ik al weleens geprobeerd en dat was wel te doen dus dit zal dan vast ook lekker zijn. Thnks Marieke voor weer een leuk idee omtrent eten!

-X-

Annelon

Leave a Response