Please assign a menu to the primary menu location under menu

AvondmaalLunchMarieke

Recept: broodje boontje

Een broodje met boontjes. Ik weet het nog net zo niet. Ik sta nooit echt te springen om boontjes maar eet ze wel altijd gewoon op. Ik dacht dat Nola ze niet zo lekker vond maar bij mijn moeder heeft ze het laatst gewoon op gegeten. Maar goed dat doen kinderen altijd ;-). Bij een ander wel eten wat ze normaal thuis niet eten. Misschien lust ik dit recept wel. Wie weet.

 

Vandaag een recept wat wellicht niet zo in je op zou komen. Een broodje met een smeersel van boontjes? Dat klinkt inderdaad wat vreemd, maar het was super lekker, en wederom gezond. Hoewel Nylan in de morgen niet vaak om brood vraagt, vindt hij dat bij het avondeten een heel leuk idee. Ik herken dit van mijzelf en at vroeger ook vaak het liefst gewoon een broodje pindakaas als avondeten. Wraps of een gezond broodje hamburger vallen door deze reden ook vaak goed in de smaak bij hem.

broodje boon - cannellini bonen - peulvruchten - gezond - spinazie - brood als avondeten - koken met je kleintje - smullen maar - nanny annelon57

Dit keer bedacht ik een nog gezondere versie van een brood maaltijd. Peulvruchten zijn powerfood en een fijne boost voor het lichaam. Soms worden ze wat vergeten in onze keuken, maar ik heb bedacht er weer meer mee te gaan ondernemen, want het is super lekker!

Wat zijn jullie tips, recepten en ideetjes met peulvruchten? Eet jullie kind graag peulvruchten?

Voor ons broodje boon zochten wij de volgende ingrediënten bij elkaar:

  • pita broodjes
  • cannellini boontjes (dit keer uit blik, koop je ze vers laat ze dan goed in water wellen)
  • lenteuitjes, heel fijn gesneden, stuk of 4
  • knoflookje, fijn gesneden, 2 teentjes
  • tijm (vers of gedroogd)
  • verse spinazie (optioneel)

En daarna ging het vlug :)  :

De uitjes met knoflook en lekker veel tijm in wat olie roerbakken. Ondertussen prak je de zachte cannellini boontjes fijn in een diep bord.

broodje boon - cannellini bonen - peulvruchten - gezond - spinazie - brood als avondeten - koken met je kleintje - smullen maar - nanny annelon3

Je laat ze even meebakken met de uitjes en knoflook. De pitabroodjes rooster je lekker warm in de broodrooster (of even onder de grill).

broodje boon - cannellini bonen - peulvruchten - gezond - spinazie - brood als avondeten - koken met je kleintje - smullen maar - nanny annelon2

Vervolgens snijdt je het pitabroodje open en vult deze met het boontjes mengsel, daarop leg je wat fris groene spinazie blaadjes, broodje dicht en smullen maar, mmmmm!

broodje boon - cannellini bonen - peulvruchten - gezond - spinazie - brood als avondeten - koken met je kleintje - smullen maar - nanny annelon

Hierbij kun je er voor kiezen nog een lekkere salade te serveren met tomaatjes, komkommer, wat mais en fetablokjes.

Eetsmakelijk!

 

Ah, het is op een pitabroodje. Die vind ik altijd super lekker. Alle ingrediënten die hierin zitten vind ik heel lekker. Cannellini boontjes ken ik helemaal niet. Ik ben erg benieuwd hoe die smaken. Door alle andere ingrediënten die hier in zitten zal ik dit vast heel lekker vinden.

-X-

Annelon & Marieke

Leave a Response