Please assign a menu to the primary menu location under menu

Reviews

Review: Ladyglossy, leuk voor vaderdag of moederdag

Een tijdje geleden was Marga jarig. De vrouw van mijn vader en we noemen haar onderhand de oma van Nola. Vorig jaar gaven wij haar een blad van ouders van nu “Trots”. Dit is een blad voor opa’s en oma’s. We wilde dit blad verlengen maar helaas zijn ze gestopt met het blad.

Toen kwam ik op het idee om zelf een blad te maken. Helaas krijgt ze deze éénmalig en dus niet maandelijks. Ik ben gaan googlen en kwam al vrij snel op de website van Ladyglossy.

Een mooi overzichtelijke webshop. Wanneer een webshop overzichtelijk is ga ik pas verder kijken. Dat doe ik dus in dit geval. Eerst kijk ik natuurlijk naar de prijs en daarna klik ik op de button “Aan de slag!”. Ik klik op het online programma en ga zoals gezegd aan de slag.

2016-03-08 16.41.42

Je krijgt direct een menu of je wil  kiezen voor een magazine met je Facebook foto’s of dat je gewoon je foto’s vanuit je pc wil uploaden. Ik kies voor dat tweede. Ook kan je een kleurenpalet kiezen. Dat is wel heel erg handig. Ik kies voor groen, donkergrijs, lichtgrijs en wit. Daarnaast kies je ook de verschillende lettertypen. Die ik heb gekozen kan je zien op de afbeeldingen die er in het artikel staan.

SAMSUNG CSC

Wanneer je bezig bent zie je direct hoe het magazine er uit komt te zien. Als eerste heb ik de voorkant gemaakt. Dat kost wel even tijd want ik wil een overzichtelijke voorkant. Uiteindelijk vind ik dat goed gelukt. Door een zwart witte foto te gebruiken voor op de voorkant maak je het wat rustiger.

SAMSUNG CSC

Natuurlijk staan de kleinkinderen voor op het magazine want het magazine gaat “over opa en oma”. Ik heb iedereen gevraagd om een stuk te schrijven en heb ze de opdracht gegeven waar het over moet gaan. Het moet namelijk wel echt een magazine worden en niet alleen een boekje met lieve zinnen. Hier laat ik een aantal voorbeelden zien:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

In  magazine komen ook vaak tips en weetje voor vandaar dat ik alle “specialisten” aan het woord gelaten.

Daarnaast interview ik stiekem (oma) Marga en (opa) Harry. Ik doe alsof ik een artikel over hen ga schrijven maar dat is natuurlijk niet zo. Het interview over hun kleinkinderen plaats ik in dit magazine.

Ook ik (dochter van Harry) en Danja (de dochter van Marga) schrijven een stuk over onze ouders als Opa en Oma. Wij hebben beide namelijk een dochtertje dus kunnen hier wat over schrijven. De andere doen zoals je ziet alsof ze bepaalde specialisten zijn.

SAMSUNG CSC

Ook gebruikte wij quotes die net als in een normale magazine voorkomen.

SAMSUNG CSC

Een hele tijd geleden hebben de opa en oma (Marga en Harry),, van hun tuinhuis, een overkapping gebouwd en laten bouwen. Hier staan foto’s van op Facebook dus heb ik ze hier vanaf gehaald, opgeslagen en in het magazine geplaatst. Zo staat er ook een stuk over verbouwen in het magazine. Ook zo iets typisch voor een magazine.

SAMSUNG CSC

Als laatste maak ik de inhousopgave want nu weten we wat er in het magazine staat.

SAMSUNG CSC

De prijzen van een magazine maken bij Ladyglossy varieren tussen de €17,95 en €36,95. Dit hangt af van welke materialen je het magazine wil laten maken. Ook kan je er elke keer bladzijdes bij kopen. 24 bladzijdes is standaard en dat red je makkelijk.

-X-

Annelon

Leave a Response