Please assign a menu to the primary menu location under menu

DiversenGeboortekaartjesGepersonaliseerdInterieurKnutselenLeuk kraamcadeauReviews

Review en knutselen: Het Klik-Klak-kinderstoeltje van Atelier Vix

Eerder schreef ik al een artikel over de klik-klak-kinderstoeltjes en klik-klak-tafeltjes van Atelier Vix. Sam, haar mama en tante hebben het stoeltje gereviewed. Haar tante heeft deze zelf geschilderd. Lees hier de review, over een Klik-klak-kinderstoeltje, van Sam en haar moeder Anouk.

In een pakket werd het thuis bij mij afgeleverd. Het pakket bestond uit zeven stukken, een instructie en een tubetje lijm. Direct hebben we het stoeltje in elkaar gelijmd, wat erg makkelijk ging. De bijgeleverde instructie was duidelijk. Aangezien het stoeltje onbehandeld was, wilde ik het graag laten beschilderen en heb hiervoor mijn creatieve zus benaderd. Ik wilde graag het stoeltje in het thema van het geboortekaartje.

4-16-atelier-vix-stoeltje-diy-knutselen-zelf-stoel-verven-voorbeeld-nanny-moeder-creatief-klik-klak-stoeltje

Zij heeft het stoeltje eerst met water afgewassen en laten drogen. Vervolgens heeft ze het geschuurd en beschilderd met acrylverf. Om te voorkomen dat de verf zou afgeven en voor de houdbaarheid van de verf, heeft ze het stoeltje afgewerkt met lak. Achteraf was het handiger geweest om het stoeltje eerst te schilderen en dan pas in elkaar te lijmen. Maar wow, wat was ik blij met het resultaat. En niet alleen ik, Sam vindt het fantastisch om op haar eigen ‘grote mensenstoel’ te mogen zitten.

4-16-atelier-vix-stoeltje-diy-knutselen-zelf-stoel-verven-voorbeeld-nanny-moeder-creatief-klik-klak-stoeltje-naam

Sam is nu 16 maanden en sjouwt het hele huis door met de stoel. Wel hebben we er vilten dopjes onder gemaakt, zodat het schuiven door het huis wat minder lawaai maakt. Ze kan er nu zelf op gaan zitten, wat mede komt doordat het stoeltje net wat lager is dan veel andere kinderstoeltjes. Ze duwt ‘m voor de tv als we het “Zandkasteel” opzetten en kijkt vol trots als ze erop zit. Ze zet ‘m aan de salontafel om te kleuren en een tussendoortje te eten. Én sinds kort kan ze erop klimmen om de deur proberen open te maken.

4-16-atelier-vix-stoeltje-diy-knutselen-zelf-stoel-verven-voorbeeld-nanny-moeder-creatief-klik-klak-stoeltje-staan

Daar ben ik iets minder enthousiast over vanwege het valgevaar ;-) Het is een stevig stoeltje en mijns inziens heel leuk voor een kindje om te hebben. Wel vind ik het redelijk aan de prijs.

De naam die uit het stoeltje is gelaserd vind ik een erg leuke aanvulling.

 

Ah wat is die Sam toch een schatje :-). Ze is vijf dagen ouder dan Nola. Het is altijd leuk om dan al die ontwikkelingen te vergelijken tussen de kids. Ik zie al zo veel gelijkenissen. Die blikken van Sam kan Nola ook trekken. Lekker vrolijk en ondeugend.

Wat je al leest uit de review, van Sam en haar moeder Anouk, is dat het stoeltje dus meer is dan alleen een stoeltje om op te zitten. Sam die loopt er dus mee, gaat er zelfstandig op en af en staat er dus blijkbaar zelfs op om de deur open te doen ;-). Haha dat laatste is dan niet echt de bedoeling. Wanneer je kindje iets ouder is kan hij of zij er natuurlijk op staan terwijl jullie samen koekjes bakken ofzo. Je kindje kan er dus ook goed mee leren lopen omdat dat stoeltje dus zo goed te verschuiven is. Wat Anouk zegt is zo. je kan er het beste viltjes onder plakken. Deze worden er standaard bijgeleverd. Je kan er als volwassene zelf ook heel goed op staan. Je kan hem dus ook als een opstapje gebruiken voor jezelf.

Zoals Anouk zegt is het stoeltje inderdaad wat prijzig. Ik heb dit nagevraagd bij Atelier Vix. Ik vroeg hen waarom deze stoeltjes wat prijzig zijn. Zij gaven aan dat dat ligt aan het duurzame materiaal en al de manuren die er in zitten. Het is natuurlijk een hoog kwaliteit en mooi design stoeltje.

20160420_111639_resized

Ik zou het er wel voor over hebben! Vooral als je zo een creatieve zus hebt als Anouk ;-). Je  kan tegenwoordig bij Atelier Vix ook de stoeltjes bestellen met daarop een met de hand geschilderd geboortekaartje of beschildering naar wens.

Wat ik vaak doe is een paar andere optrommelen om samen een cadeau te geven. Dan is dit echt een super mooi en leuk kraamcadeau of verjaardagscadeau!

-X-

Annelon

Leave a Response