Please assign a menu to the primary menu location under menu

LuiertestOpvoedingReviews

Luiertest: Pampers luiers active fit

De luiers van Pampers zijn één van de bekendste merken luiers. Ik merk dat er veel moeders zijn die beginnen met deze luier, puur omdat ze deze alleen kennen en veel moeders deze gebruiken. Zo blijft het cirkeltje rondgaan. Veel moeders hebben de luier waardoor veel nieuwe moeders ook met deze luier starten. Lees hieronder mijn ervaring met de verschillende soorten luiers van Pampers.

SAMSUNG CSC

Ik ken de Pampers als goede maar vrij prijzige luiers. Pampers heeft verschillende luiers namelijk:

 • Pampers New Baby (luiers voor pas geboren baby’s)
 • Pampers premium protection Active fit (extra absorberend en beste pasvorm)
 • Pampers baby dry (tot 12 uur droog)
 • Pampers baby dry pants (tot 12 uur droog en het is een broekje)
 • Pampers simply dry (dit is de voordeligere pamper)

New-Baby-diapers-closedPamper new baby
Toen Nola net geboren was had ik een sample Pamper new baby. Deze heeft een urine-indicator. Een streepje in de luier die blauw wordt wanneer je kindje heeft geplast. Dat is wel heel handig omdat je, op het begin, moet bijhouden of je kindje geplast heeft en hoe vaak. Maar vele merken hebben deze indicator in de newborn luiers. Je kan dus ook voor voordeligere luiers gaan voor pasgeboren baby’s. Je hebt van de Pamper new baby ook de sensitive. Ik weet niet of het werkt maar die is dus voor pasgeboren baby’s met een gevoelige huid. Ik heb deze nooit gebruikt. Deze pampers heb je in maat 1, 2 en 3. Na deze ga je Pampers ga je naar Pampers simply dry.

Deze luiers zijn €9,99 voor 45 stuk dat is €0,22 cent per luier.

Baby-Dry_Diapers_Closed Pampers baby dry
Op het begin moet je, je kindje, ‘s nachts na elke fles verschonen. Als ik Nola ‘s nachts een flesje gaf dan vond ze dat heerlijk maar het verschonen daarna vond ze niet leuk en daardoor ik ook niet. Van een vriendin kreeg ik de tip om de Pampers baby dry te gebruiken omdat deze 12 uur lang droog blijven. Net als haar vond ik dat een beetje zielig maar uiteindelijk ben ik ze toch gaan proberen. Nola was inderdaad niet doorgelekt ‘s ochtends en der billetjes waren niet nat. Nola plast echt net zoveel als ieder andere baby. Ik vond het ideaal. We hebben deze alleen ‘s nachts om gedaan. Ik raad wel aan de eerste maand ‘s nachts gewoon te blijven verschonen en de Pampers baby dry pas te gebruiken na een maandje. Zolang je kindje ‘s nachts de fles krijgt is het fijn deze luier te gebruiken zodat je ‘s nachts niet meer na elke voeding hoeft te verschonen. Wanneer je kindje ‘s nacht geen voeding meer nodig heeft kan je weer de normale luiers gebruiken omdat je kindje dan iets minder plast en een normale luier dit tegen houdt. Dit kan per kind verschillen maar bij de meeste kinderen is de normale luier goed genoeg voor ‘[s nachts. Deze luier is er van maat 2 tot en met 6.

Deze luiers zijn €17,49 voor 50 stuk dat is €0,35 cent per luier.

pampers-baby-dry-pants-packshot-355x130Pampers baby dry pants
De naam zegt het al. Het is de Pampers baby dry maar dan in de broekjesvariant. Deze is er in maat 4, 5 en 6. Een broekje is makkelijk aan te doen en zit misschien wel lekkerder dan een gewone luier maar ik vind dat een kindje makkelijk een normale luier om kan. Deze zijn wat mij betreft overbodig. Trouwens, als je je kindje dan ‘s ochtends moet verschonen dan hoef je niet de luier als een broek uit te trekken maar scheur je de zijkanten makkelijk kapot en kan je hem zo af doen als een normale luier.

Deze luiers zijn 9,99 voor 28 stuks dat is €0,36 cent per luier.

Simply-Dry-diapers-closedPampers simply dry
Deze luiers vind ik goed genoeg. Als je voor het merk Pampers gaat dan zou ik, na de Pampers new baby, deze gebruiken. Deze heb je in maat 4, 4+ en 5. Het zijn de gewone Pampers en zijn voordeliger dan alle andere speciale. Deze zou ik dus gewoon gaan gebruiken na maat 3 en dan lekker ook voor ‘s nachts.

Deze luiers zijn €12,99 voor 46 stuks dat is €0,28 cent per luier.

SAMSUNG CSCPampers active fit
Ik heb, afgelopen week, de Pampers active fit geprobeerd. Nola is namelijk één en beweegt dus alle kanten op. Zebegint nu met lopen, kruipt, zit, staat, rolt en klimt. Deze soort luier van Pampers is ontwikkeld voor kinderen vanaf maat 3. Dus voor de baby’s die wat meer beginnen te bewegen.

Ik weet niet of je de reclame kent van deze Pampers active fit maar in deze reclame hebben ze het over het “cowboyloopje”. Dat vond ik wel heel grappig gevonden en het is ook echt een schattige reclame. Het “cowboyloopje” betekend dat kinderen net als een cowboy wat met hun benen uit elkaar lopen wanneer de luier vol zit. De luier hangt dan met een bobbel naar beneden. Met de Pampers active fit is dat niet zo.

pampers-active-fit-packshot-355x215Ik heb inderdaad gemerkt dat deze luier een goede pasvorm heeft en, wanneer ze beweegt, de luier goed op zijn plaats blijft. De luier gaat dus niet hangen. Eigenlijk heeft Nola altijd een romper over haar luier aan waardoor haar luier op zijn plek blijft en niet gaat hangen. Ik vind deze luier dus een beetje overbodig. Het is een hele goede en fijn luier maar ik zou niet snel extra geld uitgeven om de luier op zijn plaats te laten en een eventuele cowboyloop te voorkomen.

Deze luiers zijn €15,99 voor 40 stuks dat is €0,39 cent per luier

SAMSUNG CSC

Billendoekjes
Naast luiers heeft Pampers ook billendoekjes. Je kan de billendoekjes gebruiken over het hele lichaam dus ook om de mondjes mee schoon te maken.

 • New baby sensitive
 • Baby sensitive
 • Fresh and clean

Deze zijn alle drie per stuk €2,79

Mijn conclusie
Pampers is een erg bekend merk. Iedereen kent het eigenlijk wel. Een luier wordt soms zelfs gewoon pamper genoemd terwijl het niet van het merk Pampers is. Als ik de Pampers volledig zou gebruiken dan zou ik:

 • Pampers new baby gebruiken van 0 tot maat 3 gebruiken.
 • Tijdens maat 2 en 3 (tot mijn kindje niet meer gevoed wordt ‘s nachts) zou ik Pamper baby dry gebruiken voor alleen ‘s nachts en overdag nog gewoon de Pampers new baby.
 • Tijdens maat 4,4+ ,5 en 6 zou ik gewoon de Pampers simply dry gebruiken.

De Pampers active fit kan je proberen wanneer de ontlasting en urine overdag vaak langs de zijkanten lekt maar bij de meeste kinderen houdt een normale luier dit echt wel tegen.

SAMSUNG CSC

Pluspunten van alle Pampers varianten:

 • De luier absorbeert goed
 • Je kindje heeft inderdaad droge billetjes bij het verschonen
 • Erg stevige en elastische sluitstrippen
 • Een zachte luier

Minpunten van alle Pampers varianten:

Ik vind echt dat er meerdere goede luiers bestaan die veel goedkoper zijn. Deze luier heeft heel veel pluspunten die andere luiers ook hebben. Je kan ze bestellen bij Babyplein.nl. Dat scheelt een hoop sjouwen!

Hebben jullie ervaring met de Pampers en wat vinden jullie van de Pampers?

-X-

Annelon

 

 luierinfoBij Luierinfo kan je terecht voor nog meer informatie en voornamelijk voor aanbiedingen.

2 Comments

 1. Hoi Annelon, wat een uitgebreide test. Goed hoor. Zelf ben ik fan van Pampers Baby Dry. Die kunnen ook prima overdag worden gebruikt. Ik ben ooit begonnen met de Zwitsal doekjes maar ben toch overgestapt naar Pampers Fresh Clean. Ruiken goed en zijn prettig in het gebruik. Ik zag trouwens op https://www.familysupply.nl/luiers dat je nu ook een maandbox kunt samenstellen met onder andere Pampers. Die wordt dan iedere maand bij je thuisbezorgd.

  Groetjes,

  Marie

 2. Leuk om te lezen! Wat een mooie gedetailleerde test. Ik gebruik tegenwoordig ook de Active fit bij mijn kindje, omdat hij zoveel beweegt. Ik moet zeggen dat hij bij hem niet gaat zakken en ben erg tevreden. Het enige puntje is dat de Pampers wat aan de dure kant zijn. Kwam laatst leuke aanbieding tegen op http://www.pamper-aanbieding.nl. Toen waren ze maar €0,20 per stuk. Gelijk maar een maandbox ingeslagen! De baby dry kan ik binnenkort een keer gaan proberen.

  Goede test!

  Groetjes,
  Marieke

Leave a Response