Please assign a menu to the primary menu location under menu

ReviewsVeiligheid

Review: Traphekjes van Baby Dan Premiergate

Al eerder heb ik een artikel geschreven over veiligheid voor kinderen in huis. Wij hebben er lang over gedaan om een goed, stevig en fijn traphekje te vinden. Ze zijn vrij prijzig dus je wil meteen wel de goede. Uit de doos gehaald en er in gezet kan je ze meestal niet meer ruilen of terug brengen.

2-16-babydan-traphekje-klemhekje-trap-veilig-beveiliging-opletten-traphekje-tips-vergelijken-makkelijk-brede-trappen-amsterdam-nanny-moeder-ervaring-baby-meisjeWaar let je op bij het uitzoeken van een traphekje:

  • Ga ik gaten boren in mijn muren of heb ik een klemhekje nodig?
  • Hoe breed is de doorgang tot mijn trap? Tot hoever moet het traphekje verlengt kunnen worden?
  • Wat is mijn budget en welke kleur wil ik.
  • Hoe veilig is het traphekje? (veiligheidsindicator)

We hebben nu het Baby Dan Premiergate. Dit is een klem hekje die je zowel voor de trap als in de deuropening kan gebruiken. Wij wonen in een oud huis in Amsterdam. De schroeven blijven niet in de muur zitten omdat de muren zo bros zijn. We hebben dus een klemhekje nodig! Nu hebben we ook nog eens van die gekke palen aan de zijkant van de trap met mooie hoeken er in gemaakt. Heel leuk maar met ook een klemhekje kan dat lastig zijn.

Trouwens, ook al zouden de schroeven in een nieuw huis wel in de muur blijven zitten zouden we alsnog liever een klemhekje gebruiken anders heb je van die gaten wanneer het traphekje niet meer nodig is.

2-16-babydan-traphekje-klemhekje-trap-veilig-beveiliging-opletten-traphekje-tips-vergelijken-makkelijk-brede-trappen-amsterdam-nanny-moeder-ervaring-makkelijk-monterenHet traphekje beneden heb ik zelf in elkaar gezet en bevestigd, Richard heeft het hekje boven gedaan. Richard was wel wat sneller maar mij lukte het ook. Richard heeft hem voor mij alleen even wat aangedraaid. Het traphekje zit perfect!

Dit hekje kan twee kanten op, richting de trap en richting de gang. Bij ons is dat niet zo nodig maar als je een rechte trap hebt dan is dat wel fijn. Het traphekje heeft een pistoolsluiting met een veiligheidsindicator waarop de kleuren groen en rood staan. Je raadt het vast al, bij groen is het hekje veilig en bij rood is die onveilig. Als je het traphekje open wil doen moet je dus eerst het pistoolsluiting openen, vervolgens het hekje naar boven trekken en open doen naar de kant die het handigst voor je is. De eerste beveiliging is dus de pistool sluiting en de tweede is dat je hem eerst omhoog moet doen.

We merkte dat onze familie en vrienden dit niet helemaal begrepen, haha. Dus hebben we er op verjaardagen een briefje opgehangen met instructies want ze duwden hem zowat kapot. Ook heeft het traphekje een klein extra opstapje (zoals elk traphekje), hier moet je even aan wennen en elkaar er op wijzen voordat het mis gaat.

Nola is nog niet geinteresseerd in de trap als in dat ze de trap op klimt naar boven. Daarom hebben wij nog geen traphekje van beneden naar boven nodig. We hebben de deuren van de woonkamer naar de gang (waar de trap zich bevindt) ook altijd dicht.

Wij hebben een vrij brede trap dus we hadden verlengstukken nodig. Het traphekje van Baby dan kan tot 120 cm verlengt worden.

Baby Dan heeft meerdere soorten traphekjes met verschillende prijzen. Dit traphekje/deurhekje is €64,95.

Wij zijn heel erg blij met het hekje. Echt een aanrader! Hij zit mooi, is veilig, geen gaten in je muur en hij is gewoon super praktisch.

-X-

Annelon

 

 

Leave a Response