Please assign a menu to the primary menu location under menu

AvondmaalMarieke

Bord. Blaadje. Gnocchi.

Het is weer donderdag dus een lekker kindvriendelijk recept van Marieke staat online! Samen met luna is Marieke gaan koken met onder andere het ingrediënt Gnocchi. Een paar weken terug was ik met Marieke, de mannen en de kinderen een weekendje in Zeeland. Hier heeft zij ook Gnocchi voor ons bereidt. Heerlijk was dat. Ik dacht altijd dat je die Gnocchi alleen kon koken, maar gebakken zijn ze veel lekkerder. Lees hier wat Marieke nu samen met Luna heeft gemaakt.

IMG_20160219_191521Pas zag ik in de Opperdepop van de Albert Heijn (met vele leuke recepten voor kinderen van 0 tot 4 jaar) een leuk idee voor de opmaak van het kinderbordje. Daarbij zocht ik zelf een leuk recept (basis ook van Albert Heijn) welke ik weer aanpaste naar mijn eigen smaak en idee en kwam uit bij Happy Gnocchi. Ik zelf, maar ook de kinderen zijn dol op gnocchi. Tijdens mijn reis in Argentinië at ik dit voor het eerst, en werden de gnocchi zelf bereid door de gastvrouw bij wie ik verbleef. Een lang proces, maar oh wat zijn ze lekker. Ook in Spanje maakte wij ze vaak zelf en zoveel mogelijk zodat wij er meerdere dagen van konden eten.

Gnocchi behoort tot de pasta’s, maar haar ingrediënt is aardappel. Eerst koken ze aardappels en maken er een puree van. Vervolgens gaat er bloem bij waardoor het een soort deeg wordt. Je maakt er kleine bolletjes van met een inkeping. De gnocchi wordt vervolgens bereidt zoals pasta (on. 8 a 10 minuten koken in water of bouillon), of je kunt de gnocchi bakken (een soort gebakken aardappeltjes dus).

Gnocchi maak ik zelf heel graag met een overheerlijke tomatensaus, dat recept zal ik binnenkort ook met jullie delen, maar dit weekend kunnen jullie proeven van dit verrukkelijke Happy Gnocchi idee, want vrolijk is het zeker.

Voor de opmaak van het eten gebruik je wat mooie koolbladeren. Deze zijn stevig en dienen prima voor ‘een bordje’. Hierin schep je straks de gnocchi, zie de foto’s hiernaast. Rode koolbladeren zijn voor dit idee nog mooier voor de verdeling van de kleuren.

Verder heb je nodig:1455906049277

 • Gnocchi
 • Spekjes
 • Spruitjes of groene/ rode kool (wij gaan de groente stoven dus de smaak blijft zo lekker puur en vol vitamientjes)
 • Sjalotje of twee
 • Knoflook
 • Wat strooikaas / appelmoes

In de pan:

 • Eerst bak je de spekjes uit. Zijn ze lekker bruin haal je ze uit de pan en bak je in hetzelfde spek vet de sjalotjes met de knoflook. Spekjes gaan er terug bij in.
 • De kolen snijdt je in dunne reepjes (de spruitjes kun je halveren). Bewaar de buitenste bladeren van de kolen (twee a drie stuks, afhankelijk van het aantal kinderen, voor de ‘bordjes’). De kern van de kool gooi je weg of geef je bij de kinderboerderij aan de beestjes. Wij hebben gekozen voor helft van de groene kool en de helft van de rode kool. Behalve de prachtige diep paarse kleur bij het eten en ook heerlijke smaken! De kids vonden het te gek dat het eten paars kleurde!1455906086253
 • De kool of spruitjes gooi je in dezelfde pan, vuur laag, deksel erop en je stooft de groente in ongeveer 10 a 15 minuten. Voor kinderen is het misschien fijn dat de groente wat zachter worden, zelf ben ik wel dol op knapperig en beetgaar.
 • De gnocchi in wat olie bakken, dan zijn ze om te smullen. (Koken kan natuurlijk ook).
 • Je vult de koolbladeren met het mengsel en wat gnocchi erbij, kaas erover en smullen maar! Bereid je het menu met rode kool is appelmoes erbij serveren een extra tip van Luna.

Hebben jullie leuke tips voor het serveren van het eten?

Echt een super leuk gerecht is dit. Het lijkt mij ook heerlijk. Nou Marieke als ik de volgende keer bij je kom eten dan weet je alvast wat je mag gaan maken ;-).

-X-

Marieke & Annelon

Leave a Response