Please assign a menu to the primary menu location under menu

Nylan van drie jaar plast al heel goed op de wc. Daar is hij zelf ook heel trots op. Nu hebben wij een boekje voor hem die hij samen met zijn mama Marieke leest.

 

he ik moet naar de wc - zindelijkheid - peuter naar de wc - zelf plassen - handen wassen - nanny annelon - review - van straaten - leopold - humor - rijmen3Afgelopen zomer had Nylan het opeens door. Plassen op de wc en lekker geen luier meer om. Hij was net twee maanden drie jaar en we waren op vakantie in Spanje. De maanden ervoor kwam er wel eens een plasje in een potje, en waren er daagjes zonder luier, maar echt zekerheid hadden we nog niet. En toen daar, in Spanje, tijdens het kamperen wilde hij zelf geen luier meer om en zei hij (soms net niet) op tijd dat hij naar het toilet moest. Het ging heel goed, en eenmaal thuis waren ook snel de nachten zonder luier, dat heb ik maar meteen gedaan.

he ik moet naar de wc - zindelijkheid - peuter naar de wc - zelf plassen - handen wassen - nanny annelon - review - van straaten - leopold - humor - rijmen2Inmiddels is hij over vijf maandjes 4 jaar en volledig zindelijk. Heel soms, in drukke tijden (december maand) of bij bijzondere gelegenheden (nachtmerrie) wordt er nog wel eens ‘s nachts in zijn bedje geplast, maar meestal is hij op tijd bij zijn potje of op het toilet. Erg fijn, een last minder. Tot voor kort liep ik nog wel mee naar het toilet, maar sinds een weekje doet hij dat ook helemaal zelf en negen van de tien keer ook helemaal netjes.

he ik moet naar de wc - zindelijkheid - peuter naar de wc - zelf plassen - handen wassen - nanny annelon - review - van straaten - leopold - humor - rijmen5Het boekje komt precies op tijd. Voor Nylan is het herkenning (zelf naar de wc gaan en handjes wassen) en het wachten tot je het écht niet meer op kunt houden is ook heel herkenbaar. Plassen in de broek zit er niet meer in, maar hij wacht altijd wel echt tot het allerlaatste moment met gaan, want spelen is veel leuker, of even een filmpje afkijken, of lekker je broodje eten..

De beestjes in dit boek moeten ook heel lang wachten tot zij naar de wc kunnen en er staat dan ook een lange rij voor het toilet. Pas op het eind wordt bekend waarom de wc bezet is. De spanning wordt steeds groter, want wie zit daar nou? Het verhaal is op rijm geschreven, met vrolijke, grote rode letters en de veel terugkomende zin Hé, wie ziet er op de wc?, dat is leuk, want die herhaling wordt overgenomen door Nylan en zorgt voor een interactief effect.

he ik moet naar de wc - zindelijkheid - peuter naar de wc - zelf plassen - handen wassen - nanny annelon - review - van straaten - leopold - humor - rijmenDe dieren zijn allen herkenbaar en het is natuurlijk grappig dat zij op de wc hun behoefte zouden doen, maar voor de kleine is dit nog volkomen logisch, daar staat hij geen moment bij stil.

Harmen van Straaten schreef het boek, en de uitgever is Leopold. ISBN is 978-90-258-6767-6. Naar mijn idee een ideaal cadeau voor kinderen die zindelijk aan het worden zijn, een steuntje in de rug nodig hebben of het net zijn.

 

Leuk boek dus! Haha die Nylan op de foto’s. Lief mannetje is het ook. Dit boek is €13,99. Een normaal bedrag voor dit boek.

-X-

Annelon & Marieke

Leave a Response