Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vandaag deelt Marieke weer leuke ideeën en tips wat betreft eten met kinderen. Dit keer gaat het over pasta. Nola vindt pasta heeeeeerlijk. Als ze een bordje voor zich krijgt met pasta met nog wat vlees en groente dan pikt ze als eerst de pasta er tussenuit. Zo lief om te zien hoe ze dan smult.

 

IMG_20160201_170345Mijn zoontje is dol op pasta, echt heel erg dol! Vaak gaat het hele bordje met spaghetti, macaroni, tagliatelle, gnocchi, tricolore penne helemaal op. Al wanneer ik vertel dat we dit zullen eten staat hij te popelen en geniet hij van de Italiaanse heerlijkheden, echter, de saus laat hij staan, daar wil hij niks van weten. Herkennen jullie dit? Van andere moeders vernam ik dat de tomatensaus (zonder stukjes) vaak ook heel geliefd is, maar de variatie’s die ik probeerde slaan tot op heden bij mijn boeffie (nog) niet aan. Mijn bonusdochter, al wel wat ouder (7 jaar), smult er gelukkig wel van.

Ik heb twee leuke, gezonder saus recepten voor jullie omschreven, en bovendien super gemakkelijk. De pesto is heerlijk voor ons, voor de tomatensaus heb ik echt aan de kinderen gedacht die niet van stukjes houden, want zelf prefereer ik juist de groente, gehakt en structuur wel degelijk te proeven.

De sausen zijn uiteraard zonder pakjes en zakjes!

Voor de tomatensaus:

 • Uitje
 • Flinke paprika, kleur naar eigen keuzeGroente eten is leuk en lekker - recept voor sausen - leuk voor kinderen - lekker - - pasta spaghetti - peuters - kleuters - nannyannelon2
 • Prei
 • Drie mooie, flinke tomaten
 • (eventueel) Gehakt (reeds gebakken, vet afgegoten)
 • Verse basilicum (je kunt ook kiezen voor oregano)

In de blender en mixen maar, voeg wat water toe indien de tomaten niet genoeg vocht geven. Hoe krijg je de saus warm, je kunt eerst alle groente en vlees bereiden in de pan en daarna warm in de keukenmachine, of simpelweg de saus in magnetron geschikt bakje opwarmen.
Je kinderen ontdekken de groente niet meer en zullen smullen van (verse) pasta met deze overheerlijke saus.

Voor de pesto:

 • Basilicum handvol verse blaadjes
 • Drie eetlepels pijnboompitten
 • Drie eetlepels olijfolie
 • Drie eetlepels Parmezaanse kaas (of een iets minder scherpe geraspte kaas)
 • Twee teentjes knoflook, heel fijn gesneden

In de blender of met de keukenmachine zo fijn mogelijk malen. Wat spaghetti maken, de pesto erover, wat knapperige zoete sugersnaps ernaast en je hebt een heerlijke, simpele, snelle, gezonde maaltijd. Wie lust er nu geen groene, glibberige, slange spaghetti ;)

Hebben jullie leuke tips voor pasta sauzen waar onze kids van zullen smullen?

 

Veel van mijn nannykindjes lusten niet de saus doordat er stukjes groente in zitten, ik deed ook altijd alle groente eerst in een blender met tomatensaus er door. De pesto lijkt me heerlijk. Wat betreft eten is Nola “nog” een voorbeeldig kind. Ik doe er voor haar geen saus door maar geef haar de pasta, groente en gehakt. Ze eet vaak alles op tenzij ze gewoon even geen honger heeft. Op het kinderdagverblijf eet ze ook gewoon alles op. Dat deden de meeste nannykindjes trouwens ook, thuis niet alles opeten maar op het kinderdagverblijf wel. Ik eet daarom ook altijd mee met de kinderen, dat motiveerde ze ook om te gaan eten. De kinderen alleen laten eten en als ouder op een later tijdstip eten is misschien wel rustiger eten voor jezelf als ouder maar voor de kinderen echt niet leuk en gezellig.

Maar nu de vraag van Marieke! Hebben jullie leuke tips voor pasta sauzen waar onze kids van zullen smullen?

-X-

Annelon & Marieke

Leave a Response