Please assign a menu to the primary menu location under menu

LuiertestOpvoedingReviews

Luiertest: Magics luiers

2-16-luiertest-magics-baby-kinderen-opvoeding-verschonen-luiers-review-dunne-luier-nanny-moederWe hebben de luiers van Magics getest. Deze luiers kende ik nog niet. Ik zag ze staan op de Negenmaandenbeurs. Naast luiers hebben ze ook babydoekjes

Luiers zijn heel milieubelastend. In het eerste levensjaar van een kindje gebruikt men gemiddeld 3000 Luiers. Luiers worden veelal gemaakt van lijm en houtpulp om de absorptiekorrels op zijn plaats te houden. Er worden dus veel bomen gekapt om allen kleintjes te voorzien van luiers.

In de Magics Premium luiers zitten geen lijm en houtpulp en in de Magics Flexidry zit nog maar een klein beetje houtpulp. Deze zijn dus minder milieubelastend. De luier is daardoor ook extra dun. In dit filmpje kan je zien waar de luier dan wel van gemaakt is. In dit filmpje is dit namelijk wat duidelijker uitgelegd.

Ze hebben twee soorten luiers. Namelijk de Premium en de Flexidry. De premium is er in maat één tot en met zes en de Flexidry is er in maat drie tot en met zes. Als eerste heb ik de premium geprobeerd.

Het verschil tussen de Magics Premium en de Magics Flexidry is:

 • De Premium is er in maat één tot en met zes en de Flexidry in maat twee tot en met zes.
 • De Premium is ultra dun en de Flexidry is extra dun.
 • De Premium heeft helemaal geen houtpulp en lijm in de luier en de Flexidry heeft nog maar een klein beetje houtpulp in de luier.
 • De Magics Premium heeft bij elke maat een ander kleurtje en de Flexidry heeft bij elke maat het girafje op de luier

Magics Premium
Wat mij als eerste opvalt aan de luiers is dat ze er leuk uit zien. Ze hebben een leuke print. Twee zakjes voor en twee zakjes achter. Alsof het een broek is. In de zakjes zitten snoepjes. Ik vind dat deze luier tot nu toe de leukste prints heeft.

2-16-luiertest-magics-baby-kinderen-opvoeding-verschonen-luiers-review-dunne-luier-nanny-moeder-netjes-vastWanneer ik de luier om doe merk ik meteen dat hij perfect zit. Het klittenband sluit goed en laat niet los. Het elastiek aan het klittenband rekt goed uit en is stevig. Bij sommige luiers wil dit nog weleens afbreken. Het stukje luier onder het klittenband blijft goed op zijn plek en hij sluit mooi aan. 2-16-luiertest-magics-baby-kinderen-opvoeding-verschonen-luiers-review-dunne-luier-nanny-moeder-uitslovenDoordat de luier zo dun is moet je wel echt de goede maat hebben, niet te groot!

Pluspunten:

 • Deze luiers zijn beter voor het milieu dan de gemiddelde luier
 • Ze zijn dun waardoor dit erg comfortabel zit
 • Ze zitten aan de ondergrens van de prijs van luiers (iets meer dan bijvoorbeeld Kruidvat)
 • Je kan ze online bestellen, dan hoef je niet meer zo te sjouwen door het winkelcentrum

De Magics Premium zijn rond de €0,19 cent per luier (dit verschilt per maat).

2016-02-29 14.12.36Magics Flexidry
Deze luier heeft in plaats van de zakjes op de voor en achterkant een giraffe op de luier. Net als de Magics Premium is de luier voor ‘s nachts en overdag maar bij ons lekt de Premium dan door dus gebruiken wij voor ‘s nachts de Flexidry Op de luier staat een giraffe en op de achterkant een grote en kleine giraffe. Ook leuk! Deze luier is net even wat dikker dan de Magics Premium maar nog steeds dun in vergelijking met de gemiddelde luiers. Hij is zacht en sluit goed.

Pluspunten:

 • Deze luiers zijn beter voor het milieu dan de gemiddelde luier
 • Ze zijn dun waardoor dit erg comfortabel zit
 • De luier is van overdag en ‘s nachts
 • Ze zitten aan de ondergrens van de prijs van luiers (iets meer dan bijvoorbeeld Kruidvat)
 • Je kan ze online bestellen, dan hoef je niet meer zo te sjouwen door het winkelcentrum

De Magics Flexidry zijn rond de €0,17 cent per luier (dit verschilt per maat).

2-16-luiertest-magics-baby-kinderen-opvoeding-verschonen-luiers-review-dunne-luier-nanny-moeder-mond-afvegen-lotiondoekjes-verschoondoekjes-billendoekjesDe babydoekjes
De babydoekjes ruiken heel lekker en de verpakking is stevig met een handige opening om de doekjes uit de verpakking te halen. De doekjes breken niet snel, ze zijn erg stevig. Ik haal ze makkelijk over de billen. Er zit niet teveel en niet te weinig lotion aan.

Pluspunten:

 • Ze zitten aan de ondergrens van de prijs van babydoekjes (even duur als bijvoorbeeld Kruidvat)
 • Ze ruiken lekker
 • De verpakking is stevig en er zit een handige opening aan waardoor je de doekjes er makkelijk uit trekt
 • Ze zijn stevig
 • Je kan het hele lichaam ermee schoon maken

2-16-luiertest-magics-baby-kinderen-opvoeding-verschonen-luiers-review-dunne-luier-nanny-moeder-pak-billendoekjes

De babydoekje zijn €1,19 per stuk en per tien zijn ze €1,- per stuk. 

Verschoonmatjes
Ook heeft Magics de zogenoemde Changing Mats. Ik gebruik deze eigenlijk nooit maar ze zijn best wel handig. Handig voor onderweg, op vakantie, in een pretpark, in de auto enzovoort. Ook deze hebben weer leuke figuurtjes. 2016-02-29 14.28.45

Changing Mats zijn kleiner opvouwbaar dan de verschoningsmatjes die bij je luiertas in zitten. Dit komt natuurlijk doordat ze dunner zijn. Ze besparen zo ruimte in de luiertas. Daarnaast zijn ze ook nog eens groter en lekker zacht.2016-02-29 14.29.05

Je kan ze meerdere keren gebruiken. Als ik in bijvoorbeeld een restaurant ben dan doe ik altijd iets van mij zelf over de verschoonkussen heen zoals een hydrofiel luier maar je kan daarvoor dus ook dit verschoningsmatje gebruiken. Net even wat hygiënischer dan de baby’s zo op een aankleedkussen te leggen, waar meerdere baby’s op hebben gelegen.

De verschoningsmatjes zijn €2,99,- per 10 stuks.

Winactie:
Yeeh, ik mag nu twee pakketjes weggeven namelijk:

 • 1 x pak Magics Premium + pakje babydoekjes + pak verschoningsmatjes.
 • 1x pak Magics Flexidry + pakje babydoekjes + pak verschoningsmatjes

De maat mag je natuurlijk zelf aangegeven.

Nu kunnen er twee personen winnen. Wat moet je doen?

Pfoe, ik zie soms de bomen door het bos niet meer met alle verschillende soorten luiers van één bepaald merk. Bij Magics heb je gewoon twee soorten waarbij deze afgestemd zijn op de leeftijden. Makkelijker kiezen dus!

De prijs kwaliteit verhouding is top en wij vinden ze erg fijn in gebruik.

-X-

Annelon

 

luierinfoBij Luierinfo kan je terecht voor nog meer informatie en voornamelijk voor aanbiedingen.

4 Comments

 1. Ik ga meedoen!! Ik heb op de negenmaandenbeurs twee proefluiers meegekregen van de flexidry en die bevielen erg goed. Ik zou ze graag wat langer willen gebruiken om te zien hoe ze het op verschillende momenten en onder verschillende omstandigheden doen..Dit winnen is daar uitermate geschikt voor. Wellicht heeft Premium er dan een nieuwe vaste klant bij!!

 2. Dit wil ik wel winnen, over een paar weekjes komt meisje nr2 en dus heel veel luiers in ons huis! Ik wil graag een meer milieuvriendelijke proberen!

 3. Ik ben al lang fan en vaste klant van de Magic luiers. Pasvorm is perfect, ze zijn goed betaalbaar, absorberen zeer goed en belangrijk: ze zijn een stuk milleu bewuster dan vele andere luiers. Alleen maar pluspunten dus!
  Mijn beide kids hebben er al lang plezier van.
  Wil dan ook heel graag meedoen aan de win-actie! Maatje 4 voor mijn kleine mannetje!

Leave a Response